phishing

Son Dakika….Afyonkarahisar’ın O kasabasında pazar,cami ve kahvehaneler kapatıldı vaka sayısı artıyor

Son Dakika….Afyonkarahisar’ın O kasabasında pazar,cami ve kahvehaneler kapatıldı vaka sayısı artıyor

Son Dakika….Afyonkarahisar’ın O kasabasında pazar,cami ve kahvehaneler kapatıldı vaka sayısı artıyor
07 Haziran 2020 - 10:36


 
Afyonkarahisar’da görülen koronavirüs vakalarındaki artış, vatandaşları korkutuyor. Edinilen bilgilere göre Afyonkarahisar’da koronavirüs vakaları artmaya devam ederken Döğer Kasabası’nda kronik rahatsızlığı olan 1 kişi hayatını kaybetti. Böylelikle Afyonkarahisar il genelinde toplam vefat sayısı 16’ya yükseldi.
En büyük artış ise Afyonkarahisar Merkez ile İhsaniye ilçesine bağlı Döğer Kasabası’nda olmuştu.Kurtuluş Haber’de yer alan Her şey normalleşirken Afyonkarahisar’ın o beldesinde neden sağlık taraması yapıldı? Diye sormuş ve kasabalı tarafından sosyal medya ve diğer iletişim araçları vasıtasıyla adeta hakaret ve küfür yağmuruna tutulmuştu.
Döğer Belediye Başkanı Mehmet Demirel sosyal medyadan yaptığı açıklamada vatandaşların rahat hareket etmesi için tarama talebinde kendisinin bulunduğunu iddia etmiş ve biz neden gerek duyulduğunu sormuştuk.Ancak taramaya neden gerek duyulduğunu net olarak açıklamayan Başkan Demirel Haberimizden dolayı da bizleri eleştirerek üzüntülerini belirtmişti.
Gelinen noktada Kurtuluş Haber’in Ahmet Ulu’nun iddialarını dile getirmekten ve iması üzerinden hareket ederek bir şey mi var? Her şey normalleşirken orada neden tarama yapıldı diye sorması eleştirilerek bu tür haberlerin milleti gerdiği iddia edilmişti.
Bugün geldiğimiz noktada verilen bilgilerin ne kadar doğru olduğu haberden dolayı tepki gösterenlerin de ne kadar memleketçilik yapmaya çalışsalar da acı gerçekle yüzleştikleri ortaya çıkmış oldu.Keşke Kurtuluş Haber yanılsaydı,Keşke Kurtuluş Haber’in haberleri tekzip edilseydi.Keşke tek bir vaka bile görülmeseydi.Ama acı gerçek ortadadır ve gelinen noktada Vaka sayısının 22 ‘ye yükseldiği Gazeteci Lokman Akıncı tarafından sosyal medya aracılığıyla duyurularak iddia edilmiştir.
Alınan karar gereği bugünden itibaren kasabaya giriş ve çıkışlar jandarmaya kontrolünde yapılacak. Kasabaya giriş yapacak vatandaşların ateşleri ölçülecek. Sağlık ekipleri kasabada yoğun bir şekilde sağlık taraması yapacak.
Birkaç ailede görülen koronavirüs vakalarının, toplu teravih namazlarının kılınması ile iftar davetlerinde bir araya gelinmesinden kaynaklandığı öğrenildi.
İhsaniye İlçe Hıfzıssıhha Kurulu aldığı kararla yarından geçerli olmak üzere İhsaniye’de normalleşme sürecinde açılan Kahvehane ,Kıraathane,Çay Bahçesi,kafeterya ve köy odalarında faaliyetlerin durdurulmasına karar verdi.
Ayrıca Kurul kararıyla,Döğer’den ilçeye ve Afyonkarahisar’a yapılan taşımacılık faaliyetleri de salgın geçene kadar durduruldu. Camilerde öğle ve ikindi namazlarının da kılınması geçici olarak durdurularak,her pazartesi kurulan halk pazarının da kurulması yasaklandı.
 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Nurettin
    3 yıl önce
    Millet cahil devlet ne yapsın Avrupa kavrulurken kimse uyanmadı...
  • Ali
    3 yıl önce
    başkan vakaları sakladı reklam amaçlı göstermek ateş testi yaptırdı kaymakam olaylar ile hiç ilgilenmedi tedbir alınmasında çok geç kalındı...