phishing

Son Dakika…Afyonkarahisar’da Vaka sayısında dikkat çeken artış! 3 günde 17 kişi

Son Dakika…Afyonkarahisar’da Vaka sayısında dikkat çeken artış! 3 günde 17 kişi

Son Dakika…Afyonkarahisar’da Vaka sayısında dikkat çeken artış! 3 günde 17 kişi
18 Mayıs 2020 - 23:40


Çin’in Wuhan eyaletinden yayılan ve dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) salgınından etkilenen kişi sayısı Afyonkarahisar’da 3 günde ciddi artış yaşandı. Edinilen son verilere göre Afyonkarahisar’da görülen vaka sayısı 266'ya yükseldi.
Afyonkarahisar ve ilçelerinde görülen  kovid-19 vakaları artmaya devam ediyor. Vaka sayısında dikkat çeken artış herkesi tedirgin ediyor. Virüs hızı ilk günlerdeki hızını yitirse de, son üç günde yaşanan artış ‘tehlike çanları mı başladı’ düşüncelerini akıllara getirdi.
Ülkemizde görülen ilk vaka olan 11 Marttan sonra Afyonkarahisar’da görülen vaka sayısı güncellendi. Edinilen bilgilere göre, vaka sayısı artarken, yoğun bakımda olan hasta sayısı azaldı.
Afyonkarahisar’da şu ana kadar toplam 4 bin 699 test yapıldı. Koronavirüs salgını ile ilgili hastanede yatan ve en az 1 testi pozitif çıkmış toplam hasta sayısı 19 olarak belirtilirken, bu hastaların 4’ü Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, 4’ü Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi (AFSÜ), 5’i PARKHAYAT Afyon Hastanesi, 6’sı ise Sandıklı Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor.
Koronavirüs salgını ile ilişkili yatan hasta sayısı toplam 72’ye çıkarken, bu hastalardan ise 29’u  Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, 16’sı Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), 8’i Parkhayat Afyon Hastanesi, 15’i Sandıklı Devlet Hastanesi ve 2 kişi de Çay Devlet Hastanesinde Dinar’da ve Bolvadin’de birer hasta tedavi görüyor.
 
6 hasta entübe
Afyonkarahisar’da koronavirüs salgını dolayısıyla taburcu edilen ve tedavisi evde devam ederek izlenen pozitif vaka sayısı 116 kişi bulunuyor. Koronavirüs salgını ile mücadelede önemli bir rol oynayan sağlık çalışanlarından da virüse yakalananlar oldu. Son açıklanan sayılara göre 24 sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığı bildirildi. Yurtdışından gelen, pozitif vaka ile temaslı olan ve tedbir amaçlı evde izlem yapılan kişi sayısı da düşerek bin 484 oldu. Yoğun Bakımda yatan hasta sayısı 23, entübe hasta sayısı ise 6 olarak güncellendi. Afyonkarahisar’dan gönderilen toplam şüpheli numune sayısı 4 bin 699 olurken, sonuç beklenen numune sayısı 14 olarak açıklandı.  İlde pozitif hasta sayısı 136, toplam pozitif vaka sayısı ise 266 kişi oldu.
 
Vaka sayısında dikkat çeken artış Sandıklı ve İscehisar’da da kendini gösterdi
Pozitif olan kovid vakalarının ilçelere göre dağılımında ise 141 kişi ile merkez açık ara önde gidiyor. Bolvadin’de 31 pozitif vaka sayısı bulunurken bir anda yükselerek 28’e çıkan Sandıklı ise endişe yarattı. Başmakçı 4, Bayat 1, Çobanlar 3, Dazkırı 1, Dinar 2, Emirdağ 9, Evciler 1, Hocalar 3, İhsaniye 6, İscehisar 5, Kızılören 19, Sinanpaşa 3, Sultandağ 1, Şuhut 8 kişi olarak açıklandı.
Afyonkarahisar’ın koronavirüs ile mücadelesinin iyi bir düzeyde olduğunu belirten yetkililer, vatandaşları son günlerde artan vakalar için uyardı. Maske ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi.
Kaynak : Haberkurye
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum