phishing

Son Dakika….Afyonkarahisar'da Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 10 'a yükseldi

Son Dakika….Afyonkarahisar'da Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 10 'a yükseldi

Son Dakika….Afyonkarahisar'da Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 10 'a yükseldi
15 Mayıs 2020 - 00:02 - Güncelleme: 15 Mayıs 2020 - 00:03

 
Afyonkarahisar ve ilçelerinde görülen kovid-19 vakaları artmaya devam ediyor. Yetkililer, Afyonkarahisar’ın koronavirüs ile mücadelesinin iyi bir düzeyde olduğunu belirterek, vatandaşları erken rehavete kapılmamaları, maskesiz dışarı çıkılmaması yönünde uyardı.
 
Ülkemizde görülen ilk vaka olan 11 Mart’tan sonra Afyonkarahisar’da görülen vaka sayısı güncellendi.
Alınan bilgilere göre; vaka sayısı artarken, yoğun bakımda olan hasta sayısı azaldı. Afyonkarahisar’da şu ana kadar toplam 4 bin 199 test yapıldı. Koronavirüs salgını ile ilgili hastanede yatan ve en az 1 testi pozitif çıkmış toplam hasta sayısı 19’a düşerken, bu hastaların 5’i Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, 3’sü Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi (AFSÜ), 7’si Parkhayat Hastanesi, 1’i Bolvadin Devlet Hastanesi, 3’ü ise Sandıklı Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyor.
Koronavirüs salgını ile ilişkili yatan hasta sayısı toplam 68’e düştü. Bu hastalardan ise 24’ü Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, 16’sı Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), 12’si Parkhayat Hastanesi, 2’si Bolvadin Devlet Hastanesi, 13’ü Sandıklı Devlet Hastanesi ve bir kişi de Çay Devlet Hastanesi’nde bulunuyor.
Afyonkarahisar’da koronavirüs salgını dolayısıyla taburcu edilen ve tedavisi evde devam ederek izlenen pozitif vaka sayısı 127 oldu. Koronavirüs salgını ile mücadelede önemli bir rol oynayan sağlık çalışanlarından da virüse yakalananlar oldu. Son açıklanan sayılara göre 23 sağlık çalışanının koronavirüse yakalandığı bildirildi.
 
Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısında ise artış olmadı. Bugüne kadar hayatını yitiren kişi sayısı 9’da kaldı. Yurtdışından gelen, pozitif vaka ile temaslı olan ve tedbir amaçlı evde izlem yapılan kişi sayısı da düşerek bin 645 oldu. Yoğun Bakımda yatan hasta sayısı 20, entübe hasta sayısı ise 8 olarak güncellendi.
 
Afyonkarahisar’dan gönderilen toplam şüpheli numune sayısı 4 bin 199 olurken, sonuç beklenen numune sayısı 14 olarak açıklandı.  İlde pozitif hasta sayısı 146, toplam pozitif vaka sayısı ise 145 kişi oldu.
Pozitif olan kovid vakalarının ilçelere göre dağılımında ise; 129 kişi ile merkez açık ara önde gidiyor. Bolvadin’de ise 31 pozitif vaka sayısı ile dikkat çekerken, Başmakçı 4, Bayat 1, Çobanlar 3, Dazkırı 1, Dinar 2, Emirdağ 9, Evciler 1, Hocalar 3, İhsaniye 5, İscehisar 2, Kızılören 19, Sandıklı 23, Sinanpaşa 3, Sultandağ 1, Şuhut 8 kişi olarak açıklandı.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Osman Tunç
    3 yıl önce
    Korona vakası güncellemesinde Bayat’ta 1 korona vakası diye yazılmış ama bildiğim kadarı ile Bayat’ta korona vakası yok hiç olmadı( 1 derbent köyünde var dendi ama yapılan test sonu negatif çıktığı ve evine gönderildiği öğrenildi)