phishing

Son Dakika…..Afyonkarahisar'da kararlardan mağdur olan sağlık çalışanları Vali Tutulmaz'dan yardım bekliyor

Son Dakika…..Afyonkarahisar'da kararlardan mağdur olan sağlık çalışanları Vali Tutulmaz'dan yardım bekliyor

Son Dakika…..Afyonkarahisar'da kararlardan mağdur olan sağlık çalışanları Vali Tutulmaz'dan yardım bekliyor
08 Nisan 2020 - 10:54 - Güncelleme: 08 Nisan 2020 - 11:11

 
Afyonkarahisar’ın İlçelerinde,Beldelerinde ve köylerinde  ikamet eden ve Afyonkarahisar il merkezinde çalışan çoğunluğu sağlıkçılardan oluşan kamu görevlileri taşıma faaliyetlerinin durdurulması nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor.
PANDEMİ KURULU TAŞIMA FAALİYETLERİNİ DURDURDU
Afyonkarahisar İl Pandemi Koordinasyon Kurulu Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplanarak, Koronavirüs salgınını önlemeye yönelik yeni tedbirleri28.03.2020 tarihli toplantısında almış ve uygulamaya koymuştu.
Afyonkarahisar İl Pandemi Koordinasyon Kurulu, Yapılan toplantıda köy belde ilçeler kendi aralarında, il merkezlerine ve il dışlarına (diğer illere) belediye ve taşıma kooperatiflerince verilen toplu taşıma hizmetlerinin durdurulmasına karar verdi. Bu kararın bir istisnası olarak da, Sosyal mesafenin korunması şartı ile İlçeler ve iller arası işçi servis hatları ise hizmet vermeye devam etmesi kararlaştırıldı.
AFYONKARAHİSAR MERKEZDE YAŞAMAYAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI MAĞDUR
Bugün gün içerisinde haber merkezimize ulaşan çoğunluğu sağlık çalışanlarından oluşan bir grup kamu görevlisi, işyerlerine ilçelerden ve yakın köy ve kasabalardan gelip gittiklerini ve ilçeler ile köy ve kasabalardan dolmuş seferlerinin durdurulduğunu  yaşadıkları ilçe ,köy ,kasabalardan işe gelip gitmelerinin zorlaştığını ifade ettiler.
 
POLİSEVİNDE ODAYI BOŞALT DEDİLER ÖĞRETMENEVİNDE YER YOK
Afyonkarahisar’da kalacak yer bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını zor zahmet polisevinde yer bulduklarını fakat bir hafta bile geçmeden polisevinin kendilerine hastane size öğretmenevinde yer bulmuş diyerek kaldıkları odaları boşaltmalarını istediğini iddia ettiler.
Haber merkezimize ulaşan kamu çalışanları, öğretmenevini aradıklarında ise kendilerinde boş yatak olmadığını ifade ettiklerini de dile getirdiler.
OTELLER GECELİĞİNE ÇOK PARA İSTİYORLAR
Konaklamak için çalıştıkları yerlere yakın otellere gittiklerini ve otellerin de kendilerinden gecelik yüz 10 lira gecelik konaklama ücreti talep ettiğini ve çok mağdur olduklarını bu ücreti karşılamalarının mümkün olmadığını ifade ettiler.
TAŞIMA İŞLERİ DURUNCA KALACAK YER BULAMIYORUZ
Konunun yetkililer tarafından çözülmesi için müracaat ettiklerini fakat sonuç alamadıkları için farklı alternatifler aramaya başladıklarını ifade eden çalışanlar bu sıkıntılı dönemde ellerinden geldiği kadar üstlerine düşeni yaptıklarını ve fedakarca hastanelerde ve görevli bulundukları yerlerde çalıştıklarını fakat ilçe bel ve köylerden seferlerin durdurulmasıyla sıkıntı yaşadıklarını ve kendilerinin bu sorununa bir çare bulunmasını istediler.
VALİ TUTULMAZI GÖREVE ÇAĞIRDILAR
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’a seslerini duyurmak istediklerini de belirten kamu görevlileri vali tutulmazın kendilerine kalacak yer bulmaları konusunda yardımcı olmasını istediklerini belirttiler.
 
KURTULUŞ DİYORKİ
1-Şu anda hizmeti durdurulan tesisler arasında yer alan otellerle görüşülmek suretiyle bir çözüm yolu bulunabilir.
2-Şu anda Mevcut olan polisevinin durumu gözden geçirilerek burada konaklayan polis memurları polis moral eğitim merkezine kaydırılmak suretiyle,polisevi mavi hastane ve devlet hastanesinde çalışan sağlık görevlilerine tahsisi edilebilir.
3-Okulların kapalı olması nedeniyle seyahatlerinde kısıtlı olması göz önüne alındığında öğretmenevinde yapılacak olan planlama ile kamu görevlisi ve sağlık çalışanlarına tahsisi sağlanabilir.
4-Milli Eğitime bağlı olarak faaliyet gösteren okullarda bulunan pansiyonlar ile şehir merkezinde bulunan özel yurtlar ile KYK yurtları da kamu çalışanlarının kullanımına tahsisi edilebilir.
5-KYK ‘ya ait şehir merkezinde bulunan 4 adet bina uzun zamandır atıl vaziyette beklemektedir.Bu atıl vaziyette bulunan binaların kamu görevlilerinin kullanımına açılması diğerlerine göre çok daha kolay ve pratik olacaktır.
6-Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhanelerdeki durumlar değerlendirilerek bir çözüm yolu bulunabilir.
7-AKÜ içerisinde bulunan yataklı sosyal tesisler ile kampus içerisinde bulunan özel işletmeciye ait yur binası da kamu çalışanlarının hizmetine sunulabilir.
 
 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum