phishing

Son Dakika….Afyonkarahisar’da görülen FETÖ davasında 3 ceza 1 yetkisizlik

Son Dakika….Afyonkarahisar’da görülen FETÖ davasında 3 ceza 1 yetkisizlik

Son Dakika….Afyonkarahisar’da görülen FETÖ davasında 3 ceza 1 yetkisizlik
20 Mart 2019 - 22:10


 
Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi FETÖ/PDY yargılamaları kapsamında örgüt üyeliği suçunu sabit gördüğü 3 sanığın mahkûmiyetine bir sanık hakkında da yetkisizliğe hükmetti
Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Kazanç Müsaderesi, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Örgüt Kurma veya Yönetme, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Dini İnanç ve Duyguların İstismarı Suretiyle Dolandırıcılık, Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım suç isnadıyla haklarında kamu davası açılan sanığın davaları görüldü.
24 SANIKTAN 3’Ü TUTUKLU
Sanıklar Burak Hamza Kösem, Ersoy Sancak ve Mehmet Baki Tuzluca’nın tutukluluk hali devam ediyor. Demhat Baskın, Kübra Alkan, Rabia Öğüt, Şebnem Cemile Uğur, Soner Işık, Esra Yıldırım, Basri Şimşek, İbrahim Çetiner, Âdem Diker, Fatih Özdemiray, Yüksel Battal, Ahmet Arslan, Doğan Yeşil, Veysel Uğur, Süleyman Özdemir, Murat Demirel, Nazire Uğur, Aslı Erdal, Şeyma Sarı, Samed Karcı ve Sevilay Karcı tutuksuz yargılandı.
1 YETKİSİZLİK, 3 CEZA DAHA
Tutukluluk hali devam eden Burak Hamza Kösem’in üzerine atılı örgüt üyeliği suçuna ilişkin faaliyetlerin ağırlıkla İstanbul’da gerçekleştirmesi gerekçesiyle mahkemeden yetkisizlik kararı çıktı. Mahkeme üzerlerine atılı örgüt üyeliği suçunu sabit gördüğü sanıklardan Doğan Yeşil ve Ahmet Arslan’a 6 yıl 3 ay, Aslı Erdal’a 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına hükmetti. Diğer sanıkların dosyaları ile ilgili araştırma sonuçlarının dönüşü, sanıklar ve avukatlarının savunma süresi talebi gereğince duruşmalar ileri bir tarihte görülecek.
Burcu AYDIN’ın Özel Haberi
KOCATEPE GAZETESİ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum