phishing

Son Dakika….Afyonkarahisar’da görülen davada cinayete müebbet ceza verildi

Son Dakika….Afyonkarahisar’da görülen davada cinayete müebbet ceza verildi

Son Dakika….Afyonkarahisar’da görülen davada cinayete müebbet ceza verildi
06 Mart 2019 - 00:29


 
Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi 2. heyeti tarafından görülen maktul Murat Kavak’ın kasten öldürülmesi duruşması karara bağlandı. Tutuklu yargılanan sanık D.K.’nın suçunu sabit gören mahkeme heyeti oybirliği ile müebbet hapis cezasına hükmetti
İl merkezinde gerçekleşen olay günü ve akşamında sanık ve tanıkların alkol duvarını aştıkları, rivayete göre 3 kasa bira tükettikleri öğrenildi.
Sanık D.K. savunmasında, Afyonkarahisar’a gelmeden Sultandağı ilçesinde bahçede arkadaşı B.A. ile alkol almaya başladığını il merkezine gelip Ataköy’de arkadaşının evinde uyuduğunu söyledi. Maktul Murat Kavak ve arkadaşıyla Fuar Alanı’nda bir araya geldiklerini aktaran sanık D.K., “Telefonumu satarak borcumu ödemek niyetindeydim. Tüfeğe ruhsat çıkarmak için sağlık raporu alacaktık. Sürekli bıçak taşıma alışkanlığım var. Arkadaşım B.A., G.A., Murat Kavak, T.A. Murat’ın evinde bir araya geldik. T.A. alkollüydü arkadaşım götürmek istedi. Murat ise yollamak istemedi. Tartışlar mevzu uzadı. Bir ara Tekel Bayiine gidip geldik ama tartışma devam ediyordu. Ben 13 yaşındayken annemi ve babamı kaybettim. Küfürlü konuşmalar sonucu sinirlendim dövmek istedim. Bıçağın oraya geleceğini tahmin edemedim.” dedi.
Emniyet aşamasındaki ifade ile mahkemedeki ifadesi arasında çelişkiye dikkat çeken Mahkeme Başkanına sanık D.K. mahkemedeki ifadesinin doğru olduğunu söyledi. Kendisini buluşacakları yerle ilgili sürekli atlatarak farklı yerlere yönlendirilmesinin sinirlerini bozduğunu, son olarak küfürlü konuşmalara dayanamadığını belirten sanık D.K., sinirini kontrol edemediğini, yaralama ya da öldürme amacı gütmediğini sadece dövmek ve korkutmak istediğini, ayrıca B.A.’nın kendisini azmettirdiğini de ileri sürdü. D.K.’nın duruşmasında T.A., B.A., İ.O., H.A. tanık olarak dinlendi. Sanığın Devlet Hastanesi’nden alınan raporunda psikiyatrik rahatsızlığının olmadığı bildirildi. Karar duruşmasında sanık D.K.’nın suçunu sabit gören mahkeme heyeti oybirliği ile müebbet hapis cezasına hükmetti.
Burcu AYDIN’ın Özel Haberi
KOCATEPE GAZETESİ
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum