phishing

Son Dakika….Afyonkarahisar'da camide yangın

Son Dakika….Afyonkarahisar'da camide yangın

Son Dakika….Afyonkarahisar'da camide yangın
04 Nisan 2023 - 15:09 - Güncelleme: 04 Nisan 2023 - 15:21


 
Afyonkarahisar’da Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine beldesinde 1881 yılında yapılan ve yıkılma tehlikesi nedeniyle uzun zamandır ibadete kapalı olan cami çıkan yangın sonrası alevlere teslim oludu.
Olay, Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine Beldesi Atatürk Mahallesinde meydana geldi.Yangının sıçrama ihtimaline karşı çevredeki ev ahır ve samanlıklar da boşaltıldı.
 Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine Beldesi Atatürk Mahallesinde bulunan Yukarıköy Cami’nden sahur vaktinde dumanlar çıktığını gören çevre sakinleri durumu Acil Çağrı Merkezi’ne bildirerek yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi.
Bölgeye gelen itfaiye ekipleri hızlı bir şekilde alevlere müdahale etti. Yangın yaklaşık 2 saatlik bir müdahale sonrası söndürüldü. Olayın ardından tarihi cami adeta enkaza dönerken, caminin sadece minaresi ayakta kalabildi.
İlk belirlemelere göre yangının elektrik arızasından çıkmış olabileceği değerlendiriliyor.Konuya ilişkin detaylar itfaiye raporuyla ortaya çıkacak.
Yangınla ilgili jandarma geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlattı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum