phishing

Son Dakika Afyon'da görülen FETÖ davasında gerçek ortaya çıktı İki takma isim kullanmış

Son Dakika Afyon'da görülen FETÖ davasında gerçek ortaya çıktı İki takma isim kullanmış

Son Dakika Afyon'da görülen FETÖ davasında gerçek ortaya çıktı İki takma isim kullanmış
26 Eylül 2017 - 08:54

İki takma isim kullanmış

 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarında aynı grup içerisinde iki takma isim kullanan G. Y. sanık ve tanıkların ifadesi ile deşifre oldu

 

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü emrinde çalışırken FETÖ/PDY silahlı terör örgütü suçundan yargılanan Uğur Kepçe, dün öğleden önce görülen davasında hakim karşısına geçti. Etkin pişmanlık yasasında faydalanan ve örgüt içerisindeki işleyişi anlatan tutuksuz sanık Kepçe, çok pişman olduğunu söyledi. 2008 yılında polis okuluna giderken yapı ile M. G. S. tarafından tanıştığını dile getiren Kepçe, sohbet ve toplantılara katıldığını da itiraf etti.

BANA ARKADAŞ GİBİ YAKLAŞTILAR

Kayseri’de 2009 yılında göreve başladığında kendisine A. D. isimli şahsın ulaşarak kendisi ile tanıştığını söyleyen Kepçe, “Bana arkadaş gibi yaklaştılar. Daha sonra beni sohbetlere götürdü. Dini içerikli sohbetler oluyordu. Gülen’e ait kitaplar okunurdu. Ayrıca burs ve himmet vermedim. Ama bir kez defa sadaka niyeti ile verdim” dedi.

TİK TOK DİYE BİR HABERLEŞME AĞI YÜKLEDİM

Yapıya ait ‘Tik Tok’ isimli haberleşmeyi play storeden indirdiğini de söyleyen tutuksuz sanık Kepçe, bir süre bu haberleşmeyi kullandığını da dile getirdi. Kayseri’den Van’a, Van’dan Afyonkarahisar’a geldiğinde kendisini cemaat üyelerinin kendisine telefonla ulaştığını hatırlatan Kepçe, son olarak Afyonkarahisar’a geldiğinde kendisine takma adı Murat olan G. Y.’nin ulaştığını ve tanıştıklarını belirtti. “Tanıştığım kişi aynı zamanda sohbet hocası G. Y. idi” diyen tutuksuz sanık Kepçe, sohbet toplantılarından dini içeriklerin yanı sıra Gülen’in kitaplarının okunup videolarının izlendiğini vurguladı.

17-25 ARALIKTAN SONRA TOPLANTILARDA AZALMALAR OLDU

17-25 Aralık sürecinden sonra toplantılara daha az katıldığını ve katılımında her geçen gün azaldığını belirten Kepçe, gurupların 4’er kişiden oluştuğunu diğer guruplardaki kişileri tanımadıklarını ifade etti. Başka grupların olduğunu söylediklerini fakat kendisinin bilmediğini dile getiren Kepçe, Banka Asya’ya para yatırma talimatını almadığını o tarihte ayağının kırık olduğunu söyledi.

DÜZENLİ OLARAK PARA VERİYORDUM

Her ay düzenli olarak aylığından artan miktarı burs veya yardım olarak verdiğini söyleyen Kepçe, özellikle toplantılarda şu siyasi partiye veya bu siyasi partiye oy verin şeklinde ifadeler kullanılmadığını da belirtti. Kepçe, “Her ay düzenli olarak para veriyordum” dedi.

EMNİYETTE İŞKENCE GÖRDÜM

Duruşmada tanık olarak dinlenen tutuklu sanık Gökhan Yaral ise, Uğur Kepçe’yi tanımadığını ve daha önce hiç görmediğini söyledi. Emniyette verdiği ifadeyi kabul etmediğini mahkeme başkanlığına ileten tutuklu tanık Yaral, emniyette ifadesi alınırken işkence gördüğünü iddia etti. 

EVET BU EFENDİM

Yine duruşmada tanık olarak dinlenen M. Y. ise Uğur Kepçe’yi tanıdığını aynı grupta sohbet toplantılarına katıldığını söyledi. Takma adı Cevdet olarak bildiği fakat isminin sonradan G. Y. olan şahsın telefonuna ByLock yüklediğini söyleyen M. Y., sürekli olarak G. Y. ile haberleştiklerini dile getirdi. M. Y.’nin verdiği ifade üzerine mahkeme başkanı tutuklu tanık G. Y.’yi salona getirdi. M. Y.’nin tutuklu tanığı göstererek, “Cevdet olarak bildiğin kişi bu mu?” diye sordu. M. Y.’de “Evet bu efendim” dedi.

AYNI GRUPTA İKİ TAKMA İSİM KULLANMIŞ

Daha sonra diğer tanık S. Ç. Duruşmada ifade verdi. Uğur Kepçeyi tanıdığını aynı sohbet grubunda yer aldıklarını söyledi. Mahkeme başkanının “grup hocanız kimdi” sorusuna S. Ç. İse “Murat adında biriydi. Sonradan adının G. Y. olduğunu öğrendiğim kişiydi” dedi. Aynı grup içerisinde iki farklı takma isim kullanan G. Y. mahkeme başkanı tarafından duruşma salonuna alındı. S.Ç. takma adını Murat olarak bildiği G.Y.’yi teşhis ederek, “Buydu efendim” dedi. Sanık ve tanık ifadelerinin ardından mahkeme heyeti, tutuksuz sanık Uğur Kepçe’nin 1 yıl 10 ay 15 gün ceza vererek, hükmün geriye bırakılmasına karar verdi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum