phishing

Son dakika Afyon'da görülen FETÖ davalarında duruşmalar ertelendi

Son dakika Afyon'da görülen FETÖ davalarında duruşmalar ertelendi

Son dakika Afyon'da görülen FETÖ davalarında duruşmalar ertelendi
08 Nisan 2018 - 00:49 - Güncelleme: 08 Nisan 2018 - 01:39

 

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün Emniyet Mahrem Yapılanmasında İmam olduğu iddiası ile dün hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Ahmet Akın, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet’in Mahrem Yapılanmasında İmam olduğu ve Abdullah Kod adı kullandığı iddia edilen tutuklu sanık Ahmet Akın, hakkındaki tüm suçlamaları tek tek cevaplandırdı. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyesi olmak suçlamasını kabul etmeyen tutuklu sanık Ahmet Akın, “Örgütün gizli kriptolu haberleşme programı olan ByLock ve Eagle programını kullanmadım” dedi.

 

Akın’ın duruşması ertelendi

 

Bank Asya’ya herhangi birisinin talimatından sonra katılım hesabı açtırmadığını belirten Akın, “Bank Asya’ya daki hesabım 2013 yılında açılmış hesaptır ve ev kredisi çekmek için açtırdım” diyerek tahliyesini talep etti. Harun Uysal’ın tanık olarak dinlenmesinin ardından duruşmaya ara veren mahkeme heyeti tutuklu sanık Ahmet Akın’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

Tutukluluk halinin devamına karar verildi

 

Afyonkarahisar’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Ali Kapusuz, mahkeme heyetinden savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu. Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanık Ali Kapusuz’un tutukluluk halinin devamını, savunma yapmak için ek sürenin verilmesini talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek, sanık Ali Kapusuz’un tutukluluk halinin devamına karar verdi. .

 

İddialar tamamen asılsızdır

 

Örgütün emniyet yapılanmasında mahrem imamı olduğu ve Salih kod adını kullandığı iddiası ile dün hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Fatih Gölcük, iddiaların tamamen asılsız olduğunu söyledi.

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Fatih Gölcük hakkında Örgütün emniyet yapılanmasında mahrem imamı olduğu ve Salih kod adını kullandığı iddia edildi. Hakkındaki suçlamaların tamamen asılsız olduğunu ifade eden tutuklu sanık Gölcük, “Aktif Sen’e üyeliğim evet var ama buraya üyeliğim tamamen maaş ve sosyal haklarımın iyileştirmesinden dolayıdır” dedi.

 

Cumhuriyet Savcısı cezalandırılmasını istedi

 

Örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock’u kullanmadığını ifade eden tutuklu sanık Fatih Gölcük, “İddianame de geçtiği gibi Örgütün emniyet yapılanmasında mahrem imamı olduğum ve Salih kod adını kullanmam söz konusu değildir” dedi. İbrahim Eker ile Harun Uysal’ın tanık olarak dinlenilmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanık Fatih Gölcük’ün cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Tutuklu sanık Gölcük, Cumhuriyet Savcısının mütalaasına karşılık savunma yapmak için ek süre talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

“Örgüt yapısının içerisinde yer almadım”

 

Afyonkarahisar’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurlarından sorumlu Mahrem İmamlarının yargılamalarına devam edildi.

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Hasan Palacı’nın İl Emniyet Müdürlüğünde polislerden sorumlu Mahrem İmamlarından olduğu iddia edildi. 2013 yılından itibaren Afyonkarahisar’da bulunduğunu ifade eden tutuklu sanık Palacı, hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmedi. Örgütün mahrem imamları toplantısına katılmadığını belirten Palacı, “Ben böyle bir yapının içerisinde yer almadım” dedi.

 

Bende ByLock çıkmadı

 

Örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock’un kendisinden çıkmadığını söyleyen tutuklu sanık Palacı, “Örgüte müzahir Aktif Sen’e herhangi bir suç işlemek maksadıyla üye olmadım. Üyeliğim tamamen sendikal haklardan dolayıdır. Zaten Aktif Sen’den 15 Temmuzda yaşanan darbe girişiminin hemen ardından istifa ederek ayrıldım. İstifa dilekçelerimde mevcuttur. Bank Asya’ya ise örgüt elebaşı FETÖ’nün talimatından sonra katılım hesabı veya para yatırmam söz konusu değildir. Bank Asya’daki hesabım 2004 yılından bu yana vardır” diye konuştu.

 

Kendim giderek teslim oldum

 

Temmuz’da hain bir darbe girişimi yaşandığını ifade eden tutuklu sanık Hasan Palacı, “Emniyete kendim giderek teslim oldum. Herhangi bir kaçma şüphem yoktur, sabit ikametgah adresine sahibim. Bu yüzden mahkeme heyetinden tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” dedi. Cumhuriyet Savcısı ise tutuklu sanık Hasan Palacı’nın FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye olmak suçlarından cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Tutuklu sanık Palacı ise, Cumhuriyet Savcısının mütalaasına karşılık savunma yapmak için ek süre talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hasan Palacı’nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

ODAK GAZETESİ

YORUMLAR

  • 0 Yorum