phishing

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında sanık “AK Parti’ye oy vermeyin denildi”

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında sanık “AK Parti’ye oy vermeyin denildi”

Son Dakika….Afyon’da görülen FETÖ davasında sanık “AK Parti’ye oy vermeyin denildi”
06 Mayıs 2018 - 20:06

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye olmak suçlamasıyla önceki gün öğleden sonra hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Osman Ünlü, hakkındaki iddiaları kabul etmezken tanık Muhammet Arık, AFDİYAD’ta yapılan sohbet toplantılarında yapılan konuşulanları mahkeme heyetine bir bir anlattı.

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ soruşturması kapsamında öneki gün öğleden sonra görülen duruşmada hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Osman Ünlü hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, tanık Muhammet Arık, AFDİYAD’ta düzenlenen sohbet toplantılarında kendilerine çay servisi yaptığını ifade etti.

 

AK Parti’ye oy vermeyin denildi

 

AFDİYAD’ta kendisinin çaycı olduğunu ve aralıklarla sohbet toplantılarının yapıldığını ifade eden tanık Muhammet Arık, “Birgün kendilerine çay vermek için odaya girdiğimde sürekli Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a “Uzun adam” diye hitap ediyorlardı ve 2014 yılında yapılan seçimlerde AK Parti dışında hangi parti olursa olsun oy verilmesi isteniyordu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan nefret ediyorlardı” dedi.

 

Cemaatten ayrıldım

 

Tanık Ramazan Ölmez ise tutuklu sanık Osman Ünlü’yü 2001-2016 yılları arasında tanıdığını ve beraber görev yaptıklarını söyleyerek, “Haftalık olarak sohbet toplantılarının yapıldığını biliyordum. Ama bunun cemaat toplantısı olduğunu bilmiyordum. 17-25 Aralık’tan sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri televizyondan açıklama yapınca kendisini aradım. Cemaatten isen ayrıl dedim. Kendisi de bana “Cemaatten ayrıldım” diye cevap verdi.

 

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi

 

Tanık ifadelerine katılmadığını ifade eden tutuklu sanık Osman Ünlü, mahkeme heyetinden tahliyesini ve beraatını talep etti. Cumhuriyet Savcısı ise tutuklu sanık Osman Ünlü’nün Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Tutuklu sanık Osman Ünlü, Cumhuriyet Savcısının mütalaasına karşılık savunma yapmak için ek süre talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

Ek süre istedi

 

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla önceki gün öğleden sonra hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Ramazan Yavuz, ayrıntılı savunma yapmak için mahkeme heyetinden ek süre talep etti.

 

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında önceki gün öğleden sonra hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Ramazan Yavuz, hakkında Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock kullandığı, örgüt elebaşı FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya katılım hesabı açtırdığı, 2014 yılında örgüt tarafından düzenlenen otel toplantısına katılması ve yurt dışına çıkış yaptığı iddia edildi.

ByLock kullanmadım

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen ve kendisinin terör örgütüne üye olmadığını söyleyen tutuklu sanık Ramazan Yavuz, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock’u yüklemediğini ve kullanmadığını ifade etti. Örgüt elebaşı FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya para yatırmadığını belirten Yavuz, “Bank Asya’ya faizsiz bankacılık olduğu için para yatırdım. 2014 yılında düzenlenen otel toplantısına ise katılmadım. Ancak, termal için otele gidip 1 gece konaklama yaptım. İddianamede isimleri geçenleri tanımıyorum” dedi.

 

Umre’ye gittim

 

Yurt dışına çıkışı nedeniyle savunma yapan tutuklu sanık Ramazan Yavuz, “Yurt dışına çıkışım sadece ve sadece Umre ziyaretidir. Aktif Sen’e ise üyeliğimin olduğu doğrudur. Ancak sendikacılık dışında herhangi bir faaliyetim olmamıştır” diyerek mahkeme heyetinden tahliyesine ve beraatını talep etti. Duruşma tutuklu sanık Ramazan Yavuz’un kardeşi Harun Yavuz’un tanık olarak dinlenmesi ile devam etti. Tanık Harun Yavuz, kardeşinin kullandığı telefon hattının kendi üzerine olduğunu söyleyerek, “12 yıldır kardeşim kullanıyor” diye konuştu.

 

Savcı cezalandırılmasını istedi

 

Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanık Ramazan Yavuz, hakkında Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock kullandığı, örgüt elebaşı FETÖ’nün talimatından sonra Bank Asya’ya katılım hesabı açtırdığı, 2014 yılında örgüt tarafından düzenlenen otel toplantısına katılması ve yurt dışına çıkış yapması nedeniyle üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Tutuklu sanık Ramazan Yavuz, Cumhuriyet Savcısının mütalaasına karşılık savunma yapmak için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti ise duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

ByLock kullanmadım

 

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla önceki gün öğleden sonra hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Akif Genelioğlu, 17-25 Aralık’tan sonra iradesini ortaya koyarak yanlarından ayrıldığını söyledi. Genelioğlu ayrıca örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı ByLock programını kullanmadığını ifade ederek, mahkeme heyetinden tahliyesini ve beraatını talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti tutuklu sanık Akif Genelioğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

 

“Bilmen gerekenleri bil”

 

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçlamasıyla önceki gün öğleden sonra hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Kamil Yiğit, Etkin Pişmanlık Hükümleri kapsamında ifade vererek 3 yıl 9 ay ceza aldı ve tahliye oldu.

 

18 yıldır FETÖ’nün içinde yer alan tutuklu sanık Kamil Yiğit, Etkin Pişmanlık Hükümleri kapsamında ifade verdi. Afyonkarahisar’a 2006 yılında geldiğini ve 12 yılda 5 kişiyle görüştüğünü söyledi. Okullara öğrenci kazandırmak için çalışmaların yapıldığını belirten tutuklu sanık Kamil Yiğit, “Bunu yaparken de reklam çalışmaları, okullarda deneme sınavları ve broşürler ile gerçekleştiriyorduk” dedi.

 

3 yıl 9 ay ceza aldı

 

Okulda kendisine Okul Müdürü tarafından, “ ‘Bilmen gerekenleri bil, denilenleri yap’ denilirdi” diyen Kamil Yiğit, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock’u 25 gün kullandığını daha sonra telefonun yavaş çalışmasından dolayı sildiğini itiraf etti. Yiğit son olarak, “Devletime ve milletime zarar verecek hiçbir şey yapmadım. Mahkeme heyetinden tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” dedi. Bunun üzerine duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Kamil Yiğit’e 3 yıl 9 ay ceza vererek tahliyesine karar verdi.Odak/Gökhan Kocaaslan

YORUMLAR

  • 0 Yorum