phishing

Son Dakika : Afyon’da FETÖ’den yargılanan sanığa Mahkeme Başkanı : Bir ileri iki geri adım atıyorsun

Son Dakika : Afyon’da FETÖ’den yargılanan sanığa Mahkeme Başkanı : Bir ileri iki geri adım atıyorsun

Son Dakika : Afyon’da FETÖ’den yargılanan sanığa Mahkeme Başkanı : Bir ileri iki geri adım atıyorsun
07 Mart 2018 - 14:59 - Güncelleme: 07 Mart 2018 - 21:39

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç tutuklu sanık Ahmet Kaya, hâkim karşısına çıktı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında önceki gün öğleden sonra görülen duruşmada hâkim karşısına çıkan tutuklu sanık Ahmet Kaya, terör örgütü üyesi olmak suçlamasını kabul etmedi. Örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock programını kullandığını belirten Kaya, “ByLock’taki yazışmalar bana ait değil, ben bu yazışmaları kabul etmiyorum” dedi.Para yatırmadım ByLock’ta ekli olanların bazılarını tanıdığını bazılarını ise tanımadığını söyleyen tutuklu sanık Ahmet Kaya,“ByLock’u bana Cemil Er yükledi.Bank Asya iddiası ise, Bank Asya’ya örgüt elebaşı FETÖ’nün talimatından sonra para yatırmadım. Benim hesabım 2009 yılında açıldı. Hesapta 29 bin TL para var ancak bu para talimattan önce yatırıldı” diye konuştu.

Aktif Sen’e üyeliğim var Örgüte müzahir Aktif Sen’e üyeliğinin olduğuna dikkat çeken tutuklu sanık Ahmet Kaya, “Yine aynı şekilde Derneklere üye olduğum doğrudur. Yurtdışına çıkışım ise 2012 yılında Irak,2013 yılında Kıbrıs ve 2014 yılında Umre’ye gittim. Çocuğumu örgüte müzahir okula gönderdiğim iddia ediliyor. Benim çocuğum yok, sadece koruyucu aile ile bir çocuk edindik. Çocuğumu da okula gönderdim” dedi.

Allah belasını versin.

Bunun üzerine mahkeme başkanı tutuklu sanık Ahmet Kaya’ya “Bir ileri iki geri adım atıyorsun” dedi. Mahkeme Üyesi ise, FETÖ senin için ne anlam ifade ediyor sorusuna ise tutuklu sanık Ahmet Kaya, “FETÖ benim için bir anlam ifade etmiyor. Yani hiçbir şey ifade etmiyor Allah belasını versin” dedi. Duruşması ertelendi

Tanık İsmail Özbay’ın dinlenmesinin ardından Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanık Ahmet Kaya’nın cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Tutuklu sanık Ahmet Kaya ise, mahkeme heyetinden mütalaaya karşı savunma yapmak için ek süre talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. ODAK

YORUMLAR

  • 0 Yorum