phishing

Solak : Türkiye’de termal suyu en fazla kullanan üniversiteyiz

Solak : Türkiye’de termal suyu en fazla kullanan üniversiteyiz

Solak : Türkiye’de termal suyu en fazla kullanan üniversiteyiz
10 Nisan 2018 - 02:06

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesinde Kanser Haftası nedeniyle “Kendimi ve Ailemi Kanserden Nasıl Koruyabilirim?” konulu etkinlik gerçekleştirildi.

Mavi Salonda gerçekleştirilen programa Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Demir, Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, AKÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ümit Dündar ve Doç. Dr. Saliha Handan Yıldız ile AKÜ öğretim elemanları ve hasta yakınları katıldı.

Toplantının değerlendirme konuşmasını yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK)  üniversitelerden misyon ve ihtisaslaşma konusunda bulunduğu bölgeye önemli katkılar yapmasını istediğini söyledi. Topluma hizmet açısından YÖK’ün üniversitelerden talebinin olduğunu ifade eden Solak, “Üniversite yöneticileri olarak biz önce fizik tedavi ve rehabilitasyon alanını seçtik. Termal suyun mevcudiyeti ve kalitesi ile hem hastanemize gelen hastalarımıza faydamız olsun hem de sudan yararlanalım diye fizik tedavi alanını seçtik. Türkiye’de termal suyu en fazla kullanan üniversiteyiz. Bütün binalarımız termal ısınıyor. Tedavide 4 havuzumuz var. Diğer ikisi egzersiz havuzu. Ardından termal seracılıkta kullanılıyor ve şimdi de elektrik üretiminde ve ardından belediyenin çamaşır fabrikasında çamaşırların kurutulmasında kullanılıyor” diye konuştu. Toplumda önemli hastalıklardan birinin kanser olduğunu belirten Solak, “Bunlardan kendinizi korumak için Sağlık Bakanlığının aldığı plan, program var. Taramaların dışında bölgede hizmet odaklarının, hastanelerin oluşması öngörüldü; biz de bundan yararlandık. Hem ülkemizde hem dünyada yılda, günde belli sayıda insana kanser tanısı alıyor. Afyonkarahisar’ın yolların kesiştiği noktada olması belli özelliklerinin olması bu iki hizmeti öncelememize neden oldu” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum