phishing

Sezen : Afyonkarahisar halkı hizmetin en iyisine layıktır

Sezen : Afyonkarahisar halkı hizmetin en iyisine layıktır

 Sezen : Afyonkarahisar halkı hizmetin en iyisine layıktır
01 Aralık 2018 - 13:10

 

AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, Aday belirlemede çok hassas davrandıklarının altını çizen İl başkanı Sezen; ”belediye meclisi ve il genel meclis aday adaylarımızın mülakatı olacak. Bu mülakat Seçim İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak. Mülakatta en doğru adaylar belirlenmiş olacak.” dedi.

AK Parti’nin haftalık basın toplantısı Tanıtım ve Medya Başkanı Selim Arıcı ile Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek’in katılımı ile gerçekleşti.

Sezen konuşmasında, “Biz AK Parti olarak Afyonkarahisar’da milletimizin gönlündeki isimlerle seçime gidiyoruz. Çok hassas bir çalışma yapıldı. Bundan sonra belediye meclisi ve il genel meclis aday adaylarımızın mülakatı olacak. Bu mülakat Seçim İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak. Mülakatta en doğru adaylar belirlenmiş olacak. Bugün yarın inşallah ilçe ve beldelerdeki adaylarımız netleşecek. Afyonkarahisar halkı hizmetin en iyisine layıktır. AK Partimizin adaylıklarla ilgili en yüksek karar mercii İl Yönetim kuruludur. Biz gerekli çalışmalarımızı yapacağız ve komisyonlarımızı kuracağız. İl Yürütme ve İl Başkan yardımcılarımızla nihai listeyi hazırlayıp adaylarımızı netleştireceğiz. İlçelerde de ilçe yönetimleri ilçe başkan yardımcılarından oluşan beşer kişilik komisyonlarla ilçe Belediye Meclis üyeleri ile ilgili çalışmaları tamamlayıp bize gönderecekler” ifadelerine yer verdi.

 

Damızlık hayvan üretim çiftliği kurulacak

 

Başkan Sezen açıklamasında, “Geçen hafta bildiğiniz üzere Tarsim Genel Müdürü ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Afyonkarahisar’da Çobanlar yolu üzerindeki hazineye ait arazide incelemelerde bulundular. Afyonkarahisar'a bu konuda ciddi bir yatırım müjdemiz olacak. Buraya Türkiye'nin en büyüklerinden biri olacak olan damızlık üretim çiftliği yapılacak. Bu kurum Afyonkarahisarlı üreticilerimizin damızlık ihtiyacını karşılayacak. Bu kurum Afyonkarahisarlı üreticilerimizin gerektiği takdirde hayvanlarını da alacak. İnşallah Hem Afyonkarahisarımıza, hem de tarım ve hayvancılık sektöründe ciddi bir yatırım olacak. Hayırlı olsun inşallah” ifadelerine yer verdi.

 

Yeni yıl müjdelerini paylaştı

Türkiye’nin 2019'a vatandasın bütçesini rahatlatacak, hayatını kolaylaştıracak bir dizi müjdelerle girdiğini kaydeden Sezen şöyle konuştu: “Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücretteki yüzde 26'lık artış 1 0cak itibarıyla uygulanacak. İşçilerin maaşı dünden itibaren en az 2 bin 20 TL. Evli ve 3 çocuklu çalışan için bu rakam asgari geçim indirimi dahil 2 bin 155 TL'ye çıktı. Bu rakamın oy birliği ile sağlanmış olması, söz konusu Türkiye olduğunda işçimizin ve işverenimizin ortak paydada bulaşabileceğinin bir göstergesi olmuştur. Yeni yılın ilk günüyle birlikte engelliler, harp ve vazife şehitlerini dul ve yetimleri ile gaziler dün itibariyle iletişimden yüzde 25 indirimle faydalanacak. Çevre kirliliğini azaltmak ve plastik kullanımını sınırlandırmak için marketlerde poşetler ücretli oldu. Müşteriler her bir poşet için 25 kuruş ödeyecek. Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşinin bizzat takip ettiği sıfır atık projemiz var. Tüm Türkiye'de ciddi bir dönüş oldu. Afyonkarahisar'da da Kadın Kollarımız bununla ilgili bir bilgilendirme toplantısı yaptı. İnşallah memleketimizin geleceği için sıfır atık projesini önemsiyoruz. Adil kullanım kotası dünden itibaren devre dışı oldu. İşletmeler ve vatandaşlar ek ücret ödemeden internet tarifelerini aynı hızda sınırsız kullanabilecek. KOBİ'lere yönelik devlet destekli ticari alacak sigortası dünden itibaren devreye girdi, işçi ve işveren anlaşmazlıklarda arabuluculuk müessesesi zorunlu oldu. Yargılama hızlanması noktasında faydalı bir sistem inşallah.”

 

Elektrik ve doğalgazda indirim, İmar barışı, personel alımı

Sezen, “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği elektrik ve doğalgaz'da yüzde 10 indirim dünden itibaren yürürlüğe girdi. Halkımıza hayırlı olsun. Sağlık Bakanlığı 25 bin 25, Adalet Bakanlığı 10 bin, Diyanet 6 bin 100, Öğretmen 20 bin, İŞKUR 70 bin, Türkiye Kömür İşletmeleri 15 bin 500, Bekçi 10 bin, PTT: Bin 100 personel alacak. Kamuoyunda “İmar Affı” olarak bilinen uygulamadan şu ana kadar faydalanan 9,5 milyon kişi, devlete 14 milyar lira ödeme yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yoğun talep üzerine imar barışı süresinin Haziran 2019'a kadar uzatıldığını açıkladı” dedi.

 

Savunma sanayi yatırımları

“AK Parti hükümetleri olarak savunma sanayine yönelik yatırımlarımıza devam ediyor” diyen Sezen, “Son olarak Altay tankının seri üretimi için son derece önemli adımlar denilecek çalışmalar yapıldı. Daha önce 30 ATAK helikopterinin satışı için Pakistan'la imzalanan sözleşmenin ardından şimdi de Filipinler'e ihracatın yolu açıldı. İki ülke arasındaki Savunma Sanayisi İşbirliği Mutabakat Muhtırası'na imzalar atıldı. Bir yıl gibi kısa sürede tamamı yerli ve milli olarak üretildi. Yerli modern tank mühimmatı göreve hazır. TCG Anadolu LHD gemimiz müthiş bir güç çarpanı olacak. Bu yılın ilk çeyreğinde suya inecek. Hürkuş eğitim uçağı olma yanında, silahları ve korunma sistemleriyle yakın hava desteği görevlerine de hazır hale geliyor. Savunma sanayinde ithal eden bir ülke iken ihraç eden bir ülke olduk” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum