phishing

Şehitlerimiz Memleketlerine Uğurlandı

Şehitlerimiz Memleketlerine Uğurlandı

Şehitlerimiz Memleketlerine Uğurlandı
03 Mayıs 2020 - 15:05

 

 
Bitlis’in Sehi Ormanları bölgesinde sürdürülen operasyonlar sırasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman Jandarma Çavuşlar Eyüp Fidan ve Hasan Kuzu için tören düzenlendi. Törenin ardından şehitlerimiz memleketlerine uğurlandı.
Bitlis ili Merkez ilçesi kırsalı Sehi ormanları bölgesinde İl Jandarma Komutanlığınca icra edilmekte olan “Şehit J.Uzm.Onb. Erhan BAHARGÜLÜ 2020-37” operasyonu esnasında, JÖH timine bir gurup BTÖ mensubu tarafından silahlı saldırı gerçekleştirilmesi sonucunda; Bitlis İl Jandarma Komutanlığında görevli 2 jandarma uzman çavuş şehit oldu, 4 jandarma uzman çavuş ise yaralandı.
 
Çatışma bölgesinden kaçan teröristlerin etkisiz hala getirilmesi için hava destekli operasyon başlatılırken, şehit olan askerlerimiz içinde bugün İl Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Törene; Vali Oktay Çağatay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nail İlbey, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, şehit yakınları, kurum müdürleri ile emniyet ve askeri yetkililer katıldı.
 
Tören, şehitlerimizin Türk Bayrağına sarılı naaşlarının tören alanına getirilmesiyle başladı. Törende,  şehitlerimizin özgeçmişleri okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani tarafından dua okunmasının ardından şehitlerimiz, uçakla memleketlerine götürülmek üzere helikopterle Muş’a uğurlandı. Şehit Uzman Jandarma VI. Kademeli Çavuş Eyüp Fidan, Aksaray’da, Şehit Uzman Çavuş Hasan Kuzu ise memleketi Balıkesir’de toprağa verilecek.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum