phishing

Saraydüzü’nü peşkeş çektirmeyeceğiz

Saraydüzü’nü peşkeş çektirmeyeceğiz

 Saraydüzü’nü peşkeş çektirmeyeceğiz
19 Mart 2020 - 16:57


 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkeze bağlı Saraydüzü Köyü’nde köy tüzel kişiliğine ait çayırın yabancı bir firmaya satılması karşı çıkan köy sakinleri ile tekrar bir araya geldi. Köksal, “Saraydüzü halkının haklı davasında CHP olarak mücadeleye devam edeceğiz” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız ile birlikte Saraydüzü Köyü’nde köy tüzel kişiliğine ait çayırın yabancı bir firmaya peşkeş çekilmesine dur demek için tekrar köy halkı ile bir araya gelerek vatandaşların mücadelesine destek verdi.
KÖY SAKİNLERİ: AKP TEŞKİLATI NEDEN SUS PUS…
Milletvekili Av. Burcu Köksal’ın verdikleri mücadelede yanlarında yer aldığını ifade eden Saraydüzü Köyü sakinleri, “2017 yılında bu vasıf Saraydüzü köy tüzel kişiliğinden alınmış, köy halkının haberi yok meraya çevrilmiş. Mera’ya çevirmek demek kamuya geçmesi demektir. Bu araziyi atalarımız çarık giyip bulgur pilavı yediği dönemlerde dişlerinden artırdıkları paralarla satın almışlardır. Kimisi de kendi arazisini hayvancılık yapılsın diye köye vermişlerdir. Burası bizim tapulu arazimizdir. Şimdi kalkılmış özel bir firmaya burası verilmek isteniliyor. Bizim malımız bizim rızamız olmadan nasıl verilebilir? Zaten 2017 yılında tapusu değiştikten sonra İl Özel İdaresi adama burada sıcak su araması için izin vermiş. Arkasından da hemen kiralama sözleşmesi yapılmış. Bu nasıl bir mantıktır? Yani bunu değil burada ki insanlara dünyanın öbür ucunda ki insanlara söyleseniz buna inanmazlar. Mutlaka bunun altında bir proje vardır. Yani burada yetimin hakkı var, bir sürü insanın hakkı vardır. Burası nasıl alınabilir? Burada ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da bir şeyler söylemek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ki, Ey Batılı Ülkeler; Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de mazlumlar yerlerinden, yurtlarından, canlarından edilirken sizin niye sesiniz çıkmıyor diye devamlı kürsülerden bağırıyor. Bizde diyoruz ki, Sayın Cumhurbaşkanım sizin burada ki teşkilatınız bizim burada yetimin hakkı, mazlumun hakkı gasp edilirken neden sus pus? Neden seslerini çıkarmıyorlar? Buradakiler mazlum değil mi? Bizim tapulu arazimiz, tapusu da elimizdedir. Neden bunlardan ses çıkmıyor? Sayın Cumhurbaşkanımız kürsülerde her zaman der; Güçlü olanın haklı çıktığı bir adalet sistemi değil, haklı olanın haklı çıktığı bir adalet sistemine ihtiyacımız var. Biz şu anda tam bu noktadayız. Maalesef güçlü olan burada yetimin hakkını gasp ediyor. Aynı İsrail’in Filistin topraklarını gasp ettiği gibi bizim bu arazimiz gasp ediliyor. Biz kesinlikle buna karşı çıkıyoruz. Bu arazimizi kesinlikle vermeyeceğiz.” dediler.
YETKİLİLER SESİNİ ÇIKARMIYORLAR
Seslerini yetkililere duyuramadıklarını kaydeden köy sakinleri, “Biz sesimizi şu anda duyuramıyoruz. Nereye gittiysek sağ olun sizden hariç diğer yetkililer hepsi de susup dudaklarını kapattılar. Hepsinin de bilgisi vardır. Hatta çoğunun bizden daha önce bilgisi vardı. Biz yine bilgilendirmemizi yapıp hepsine bilgi verdik. Ama hepsi de sus pus ağzını açmıyorlar. Burada mazlumun yetimin fakirin hakkı yeniyor. Ama kimse sesini çıkarmıyor. Sağ olun sizin sayenizde biz burada sesimizi duyuruyoruz. Bu haksızlığın bir an önce son bulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandılar.
240 BİN METREKARELİK ALAN PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR
CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız da, Saraydüzü Köy halkının yanlarında olduklarını kaydederek, “ Burada gerçekten bir haksızlık var. 240 dönüm bir alan yani 240 bin metrekarelik bir alan birilerine peşkeş çekilmiş. Biz bu peşkeş çekilmede köylülerin yanında köylülerin haklı davasında sonuna kadar yanlarında olacağız. Bu peşkeş çekilmenin önüne geçmek için de ne gerekiyorsa, kamuoyu oluşturmak gerekiyorsa da bunun içinde mücadele edeceğiz. Köylüler bu konuda son derece haklıdır. Burası köylülerin malıdır. Burası meradır. O nedenle böyle bir uygulamanın yapılması yanlıştır. Bir şirkete burası çok cüzi bir fiyata peşkeş çekilmiştir. Gerçekten bu bir peşkeş çekilmedir. Bunun önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağız. CHP olarak da her zaman köylülerin, üreten çiftçinin yanında olacağız.” şeklinde konuştu.
ÇABALARIMIZ SONRASI VALİLİK İLE TARIM VE ORMAN
İL MÜDÜRLÜĞÜ DE OLUMSUZ GÖRÜŞ BİLDİRDİ AMA..!
CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, birkaç ay öncede Saraydüzü köy sakinleri ile bu konu hakkında eylem yaptıklarını hatırlatarak, “Saraydüzü Köyü’nde üzerinde bulunduğumuz arazinin hayvan otlatma arazisinin köylünün büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını otlattığı köyün yegâne geçim kaynağı olan hayvancılık için hayati önem taşıyan bu arazinin daha önce yabancı bir firmaya Afyonlu olmayan bir firmaya resmen peşkeş çekileceğini öğrendik. Birkaç ay önce buraya geldik köylülerle beraber bir eylem yaptık. Sesimizi basın vasıtasıyla duyurduk. Keza TBMM’de de burada yapılan haksızlığı hukuksuzluğu dile getirdim. Yapmış olduğumuz çabalar sonucunda Valilik ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün de bu yönde olumsuz görüş bildirmesi gerçekleşti. Yani burada kurulacak olan tesisin köyde ki hayvancılığa zarar vereceği yönünde rapor düzenlenmesi üzerine dosya bakanlığa gönderildi. Şimdi bakanlıktan tekrar görüş isteniliyor. Yani Afyon’a tekrar dosya gönderilip deniliyor ki, siz olumsuz görüş bildirdiniz. Ama tekrar bir daha bakın. Bunun anlamı siyaseten şudur; Tekrar bize olumsuz değil olumlu görüş bildirin demektir. Resmen biz buraya bu tesisi kuracağız diyorlar. Bizde diyoruz ki, bakın burada ki fiziki inceleme, bilimsel inceleme, her türlü yapılan inceleme neticesinde buraya bu tesisin kurulması köylünün menfaatine olan bir iş değildir.” diye konuştu.
ARAZİ HATIR GÖNÜL İŞİ İÇİN PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR
Saraydüzü Köyü’nün tek geçim kaynağının hayvancılık olduğunun önemle altını çizen Milletvekili Köksal, “Buranın tek geçim kaynağı hayvancılıktır. Hani ülke ekonomisi zora gidiyor, çiftçilik zor bir dönem geçiriyor. İnsanlar artık üretim yapamaz hale gelmiş. Maliyet yüksek, hayvancılık can çekişiyor. İthal et ve ithal hayvanlarla bugün ülke idame ettirilmeye çalışılıyor. Hani diyoruz ya hayvancılığı, tarımı destekleyeceğiz diye, bırakın desteklemeyi siz burada ki araziyi Afyonlu olmayan bir firmaya hatır gönül işi için peşkeş çekerseniz bırakın desteği bu işin adı kösteklemedir. Bu insanlar ne yapacaklar? Bu arazi gittikten sonra bu insanlar hayvanlarını nerede otlatacaklar? Nasıl geçimlerini sağlayacaklar öncelikle bunun düşünülmesi gerekiyor. Bir firmanın zengin edilmesi parasına para katması değil Saraydüzü’nde yaşayan hemşehrilerimin geçimini nasıl sağlayacağının düşünülmesi gerekiyor.” dedi.
RAPORDA OLMAZ DİYOR, MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ…
“Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yine bu arazinin peşkeş çekilmemesi için köylünün bu haklı davasında CHP olarak mücadeleye devam edeceğiz.” diyen Köksal, “Yine mecliste dile getireceğim yine alanda söyleyeceğim onların yapacağı her türlü mücadele de her türlü eylemde biz CHP olarak yanlarında yer alacağız. Çünkü burada açık ve bariz bir haksızlık var. Biz her zaman haksızlığın karşısındayız. Mazlumun, ezilenin, mağdurun yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Benim için öncelikle evet mikro milliyetçilikse Afyonlu çiftçimin, Afyonlu besicimin buradan ekmek yemesidir. Ben önce onları düşünürüm. Önce Saraydüzülü hemşehrimi düşünürüm. Çünkü bu arazi büyük zorluklarla bugünlere getirilmiştir. Biraz önce hemşehrimiz bunun geçmişini anlattı. Dolayısıyla bu arazinin gelecek kuşaklara taşınması köyün ortak mirası olarak korunması birincil görevimizdir. Hayvancılıkla uğraşan hemşehrilerimizin burada hayvanlarını otlatabilmeleri, doğal yem kaynağını saklayabilmeleri bizim birincil önceliğimizdir. Onun için de bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğiz. Eğer yabancı firma bir tesisi çok kurmak istiyorsa köylünün daha önce gösterdiği yerde oraları tercih edebilir. Buna karşı değiller. Ama bu arazi olmaz. Bu arazinin olmayacağı yönünde daha öne raporda düzenlenildi. Köylünün de rızası yoktur. Dolayısıyla herkesin karşı çıktığı ve bilimsel olarak da buraya bir tesisin kurulmasının uygun olmadığı kanıtlanmış bir yere bu işin dikta ile dayatma ile yapılmasına sonuna kadar karşı çıkıp elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum