phishing

Sanayimizi Her Durumda Ayakta Tutacağız

Sanayimizi Her Durumda Ayakta Tutacağız

Sanayimizi Her Durumda Ayakta Tutacağız
21 Mayıs 2020 - 03:52


 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, reel sektörde iyileşmenin başladığını ve olumlu sinyallerin geldiğini belirterek, “Emin olun, sanayimizi her türlü şoka karşı daha dayanıklı hale getirecek ve her durumda ayakta tutacağız.” ifadesini kullandı.
 
Bakan Varank, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen DEİK Talks programına video konferans ile katıldı.
 
 
 
OTOMOTİV FABRİKALARI ÇALIŞIYOR
 
Varank, OSB'lerdeki elektrik tüketiminin mayıs başından itibaren artmaya başladığını ifade ederek, “Otomotiv ana fabrikalarının tümü çalışıyor. Tekstilde de toparlanmalar var. Gıda, kimya, ilaç ve ambalaj sanayi, salgınla birlikte gücüne güç kattı. Düzenli olarak sektör temsilcileri ve OSB yönetimleriyle bir araya geliyoruz. Bakanlık olarak, bu potansiyeli hayata geçirecek adımlara odaklanıyoruz. Sanayimizi her türlü şoka karşı daha dayanıklı hale getirecek ve her durumda ayakta tutacağız.” dedi.
 
 
 
OSB’LERDE COVID-19 TARAMASI
 
Normalleşme sürecinin bir diğer kritik politikasını OSB’lerde başlattıkları Covid-19 testlerinin oluşturduğunu kaydeden Varank, “İstanbul, Bursa, Tekirdağ, Manisa ve Gaziantep’te de tarama testlerini yakında başlatıyoruz. Mayıs sonuna kadar artık tüm OSB'lerde bu sistemi devreye almak istiyoruz." diye konuştu.
 
 
 
ANLIK İZLEME
 
Varank, büyümenin öncü göstergelerini düzenli bir şekilde takip ettiklerini anlatarak, “Sanayi üretimi, kapasite kullanım oranları, imalat siparişleri ve sanayideki elektrik tüketimi verilerini neredeyse anlık izliyoruz. Bizim en temel önceliğimiz, üretim cephesinde kalıcı bir toparlanmayı sağlamak.” dedi.
 
 
 
MAKİNE ÇAĞRISI SONUÇLANIYOR
 
Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’na değinen Varank, “Uçtan uca bir destek mekanizması tasarladık. Alıcı ve satıcıyı aynı anda destekliyoruz. Makine sektöründe açtığımız çağrıyı yakında sonuçlandıracağız. Önümüzdeki aylarda, diğer öncelikli sektörler için de programımız devrede olacak. Açacağımız çağrılara yerli ya da yabancı ortaklarınızla başvurmanızı bekliyoruz.” diye konuştu.
 
 
 
AKTİF EKONOMİ DİPLOMASİSİ
 
Varank, Türkiye'nin yeni dönemde dünyanın sayılı bölgesel tedarik merkezlerinden biri olabileceğini kaydederek, yol haritasını paydaşlarla birlikte şekillendireceklerini ve aktif bir ekonomi diplomasisi izleyeceklerini aktardı.
 
 
 
ÇARKLARI DURDURMADIK
 
Konferansta konuşan DEİK Başkanı Nail Olpak, “Devletimizin destekleriyle, iş dünyamızla, finans dünyamızla, çalışanımızla, ekonominin çarklarını durdurmadık. Biliyoruz ki, yeni dönemin kazananları, tedarik ve arz zincirini kopartmadan muhataplarına güven vererek süreci yönetebilenler olacak.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum