phishing

Salıverilen tutuklu ve hükümlülerden seyahat izin belgesi aranmayacak

Salıverilen tutuklu ve hükümlülerden seyahat izin belgesi aranmayacak

Salıverilen tutuklu ve hükümlülerden seyahat izin belgesi aranmayacak
08 Nisan 2020 - 09:43


 
Afyonkarahisar’da terhis olan askerler ile ceza ve tutukevlerinden salıverilen tutuklu ve hükümlülerin seyahat izin ve yetki belgesi olan her türlü araçlarla seyahat edebilecekleri bildirildi.

TBMM'de görüşülerek yasalaşacak olan yeni infaz yasasında yapılan düzenlemelr sonucunda ciddi bir yük oluşturacak olan seyahat izin belgelerinin yerine terhis belgeleri kullanılacak.

Afyonkarahisar Valiliği sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, terhis olan askerler ile ceza ve tutukevlerinden salıverilen tutuklu ve hükümlülerin seyahat izin olmadan yetkili araçlarla seyahat edebilecekleri duyuruldu.

Ayrıca hasta refakatçıları ile yabancıların seyahatine ilişkin usul ve esaslarda sosyal medya hesabından vatandaşlara duyuruldu.

Konulara ilişkin olarak Afyonkarahisar Valiliği sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama şöyle ;
 
TERHİS OLMUŞ ASKERLER VEYA SALIVERİLEN TUTUKLU/HÜKÜMLÜLER
Terhis olmuş askerler veya salıverilen tutuklu/hükümlüler her türlü seyahat yetki belgesine sahip ulaşım araçlarıyla seyahat edebileceklerdir. Ancak araçlar kapasitelerinin %50 si oranında yolcu taşıyabileceklerdir.
 
HASTAYA REFAKAT EDECEK 2 KİŞİYE İZİN BELGESİ
Hasta refakatinde bulunulması gibi zorunluluk durumlarında (kişinin yakının idari izinli olma durumu, refakat edecek kimsesinin bulunmaması) en fazla iki yakınına seyahat izin belgesi düzenlenebilecektir.
 
 YABANCILARA SEYAHAT İZİN BELGESİ DÜZENLENMEYECEK
Göç idaresinin yabancılar için verdiği ,yol izin belgeleri yeterli görülecek ayrıca seyahat izin belgesi aranmayacak. Yabancı uyrukluların seyahat izin belgesi taleplerinde Türk vatandaşları için geçerli olan usul ve esaslar uygulanacaktır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum