phishing

Şahin : FETÖ’ cüler, Cezaevinde İşledikleri Suçtan Bir Kez Daha Yargılanabilir

Şahin : FETÖ’ cüler, Cezaevinde İşledikleri Suçtan Bir Kez Daha Yargılanabilir

Şahin : FETÖ’ cüler, Cezaevinde İşledikleri Suçtan Bir Kez Daha Yargılanabilir
15 Mart 2018 - 13:48

 

Afyon Baro Başkanı Turgay Şahin, cezaevlerindeki fetöcülerin  rahat, pervasız ve azgın şekilde davrandıklarını söyledi. 15 Temmuz’dan sonra FETÖ mücadelesinin devam ettiğine dikkat çeken Şahin, “Bu mücadele kapsamında göz altına alınanlar, sonrasında tutuklananlar ve haklarında mahkumiyet kararı verilenler var. Afyonumuz bu konuda hızlı bir yargılama yapıyor.  Şu konuya dikkatlerinizi çekmek isterim. Cezaevlerindeki fetöcüler, yanlış bir algıdan dolayı kendilerini önemli mevzi kazandıklarını düşünüyorlar. fetöcüler, bir kez yargılandıklarını, ceza aldıklarını düşünerek kendilerini devlet garantisinde görüyor.  Dışarıda ne kadar tedbirci iseler, ne kadar kripto davranıyorlarsa içerde de  o kadar rahat, pervasız ve azgın şekilde davranıyorlar” dedi.

 

FETÖCÜLERİN KANAATLERİ DOĞRU DEĞİL

Örgüt üyeliği tek bir suçtur. Örgüt üyesi olan her gün bu suçu tekrar işlemez. Yani yakalanıncaya kadar, yakalanınca o suç tek bir suç sayılır. Buna zaman içinde devam eden suçlar, anlamında müdemadiyen suçlar yakalandıklarında sona eriyor.  Yani o gün tabiri caizse faturaları kesiliyor diyen Baro Başkanı Şahin, fetöcülerin cezaevlerinde işledikleri suçlara dikkatleri çekti.  Başkan Şahin,  dikkat edilmesi gereken hususları da şöyle açıkladı.

 

“Fetöcüler “Biz cezamızı aldık” düşüncesiyle rahat pervasız ve azgın hareket etmemeleri gerekir, ettirmememiz gerekir. Cezaevinde yaptıkları örgüt üyeliği suçu bağımsız bir harekettir.  Fetöcüler cezaevinde suç işliyorsa, tehdit  ve benzeri suçları işliyorlarsa bu suçlardan bir kez daha yargılanmaları gerekir” diye konuştu.

 

CEZAEVLERİ YÖNETİMLERİ SAVCILIKLARA İHBARDA BULUNMALI

Cezaevinde yeniden örgüt  çalışması yapan ya da diğer suçları işleyenlerin bir kez daha ceza alması için yargılanmaları konusunda Yargıtay’ın kararı var diyen Baro Başkanı Şahin;  “Afyon veya başka şehirlerdeki cezaevlerinde fetöcülerin bu türden suçları işlediklerini duyuyorum.  Cezaevlerinde etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyenlere engel olma, yararlanmış olanların tehditle ifadelerini değiştirme ve geri aldırma veya söylediklerini mahkemelerde söyletme gibi bir dizi baskı ortamı oluşturuyorlar.  Bu durumda olanların bir kez daha yargılanmaları gerekiyor.  Cezaevleri yönetimleri suç sayılan bu fiilleri haber aldıklarında ihbar etmek zorunda. Keza Cezaevi çalışanları da bu konuda bildikleri, gördükleri konuları  cezaevi yönetimine ve savcılığa ihbar etmek zorundadır. Bizlerin kulağına geldiyse bilinen bir konu var. Cumhuriyet Savcılıkları, cezaevinde örgüt üyeliği, tehdit gibi suçlara işleyen  Fetöcülere soruşturma açmalı, bir kez daha ceza almaları için  çalışma yapmalıdır”

 

CEZAEVİNDE SUÇ İŞLEYENLERE İNCELEME BAŞLATILMASI FETÖCÜLERİ HİZAYA SOKAR

Afyon Baro Başkanı Turgay Şahin,  tüm Türkiye’de bu konuda büyük bir eksiklik olduğunu belirterek , “Endişe duyuyorum” dedi.

 

Başkan Şahin sözlerinin sonunda şu görüşlere yer verdi:

Cezaevlerindeki fetöcülerin bu kadar rahat olmamaları konusunda gayrete ihtiyaç vardır. fetöcüler cezaevlerinde bu kadar rahat hareket etmemeleri için çalışmalar yapılmalı. Cezaevlerinde de örgüt üyeliği, tehdit gibi suçları tekrar işleyenlere savcılıkça inceleme başlatılması örnekleme yoluyla ibret olacağına inanıyorum.  “Biz yargılandık, cezamızı aldık” düşüncesiyle pervasız ve azgın hareket edenler, yeniden yargılanıp tekrar cezayı alacaklarını duyunca hizaya gelecektir. Bu konuda tüm ülkemizde Cumhuriy et savcılıklarını ve cezaevi yönetimlerini hassasiyete davet ediyorum”

AFYONBASIN.COM

YORUMLAR

  • 0 Yorum