phishing

Sağlıkta Çalışanların N95 Maske, Tulum, önlük, dezenfektan vb koruyucu ekipmana ihtiyaç vardır.

Sağlıkta Çalışanların N95 Maske, Tulum, önlük, dezenfektan vb koruyucu ekipmana ihtiyaç vardır.

 Sağlıkta Çalışanların N95 Maske, Tulum, önlük, dezenfektan vb koruyucu ekipmana ihtiyaç vardır.
05 Nisan 2020 - 18:08


 
Hak-iş Uşak Şube Başkanı Recep Sorkun tüm çalışanlar adına kamuoyuna seslendi.
Sorkun sosyal medya hesabından yayınladığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi ;
 
Tüm çalişanlar adina sesleniyorum????
6331 s. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 4. maddesinde; işverenin çalışanların sağlığını ve güvenliğini korumakla yükümlü olduğu, mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dâhil her türlü tedbirin alınması, gerekli araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapacağı düzenlenmiştir.

Kanun’un 5. maddesinde risklerden korunma ilkeleri; “Risklerden kaçınmak, “kaçınılması mümkün olmayan riskleri analiz etmek”, “risklerle kaynağında mücadele etmek”, “işin kişilere uygun hale getirilmesi için işyerlerinin tasarımı ile iş ekipmanı, çalışma şekli ve üretim metotlarının seçiminde özen göstermek”, “toplu korunma tedbirlerine, kişisel korunma tedbirlerine göre öncelik vermek” olarak düzenlenmiştir.

Bakanlık COVID 19 Rehberinde Olası vaka, Kesin Vaka, Temaslı kişi, gibi hasta gruplarına tıbbi muayene ve müdahalelerde Kullanılacak Kişisel Koruyucu Ekipmanlar tarif edilmiştir. Hasta muayenesi, tıbbi müdahale ve müşahade alanlarında N95 MASKE, TULUM, önlük, dezenfektan vb koruyucu ekipmana ihtiyaç vardır. Bu gerekli ekipmanlar, Bakanlığımızın COVID-19 rehberinde belirtilen ekipmanlarıdır.

Kişisel koruyucu ekipman verilmemesi nedeniyle enfekte olan sağlık personelinde meydana gelen ölüm veya diğer zararlar ile Kişisel Koruyucu Ekipman bulunmadığı için Sağlık Personelinden vatandaşlara bulaş olması durumunda, her türlü ceza ve tazminat sorumluluğu idareye aittir. Ayrıca gerekli tedbirler alınmadığından dolayı sağlık personelinde meydana gelen COVID 19 enfeksiyonu, iş kazası veya meslek hastalığı olarak kabul edileceğinden, bu durumda idarenin doğrudan sorumluluğu bulunmaktadır.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum