phishing

Rektör Karakaş’tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Rektör Karakaş’tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Rektör Karakaş’tan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
26 Nisan 2023 - 11:26


  
 
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, umutsuzluğun, yoklukların ve zorlukların hakim olduğu bir dönemde, 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisinin Türk milletinin geleceğini aydınlatan günlerin habercisi olduğunu bildirdi.
 
Karakaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında TBMM’nin açıldığı tarih olan 23 Nisan 1920’nin, Cumhuriyetin olmazsa olmazı konumundaki demokrasinin temellerinin atıldığı tarih olduğunu belirtti.

 
Karakaş mesajında 23 Nisan 1920’de, kurulan ilk meclis ile birlikte “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” denilerek, Türk milletinin istiklâl ve istikbal mücadelesinde yeni bir dönemin başladığını belirtti.
 
Karakaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
 
“23 Nisan 1920, vatanın dört bir tarafının işgal edildiği, milletin yok olmanın eşiğine geldiği hayati bir dönemde, Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının timsalidir. Millî iradenin temsilcilerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı bugün; hem kurtuluş savaşımızı zafere götüren yolun başlangıcı, hem de Türkiye Cumhuriyetinin müjdecisi olmuştur. 23 Nisan 1920, Meclisi Mebusan’ın işgal güçleri tarafından kapatılmasından sonra İstanbul’dan ümidi kesen halkın yeni umut kaynağı olan meclisin açılmasıyla zorluk ve yokluk içindeki Anadolu’nun bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiği gündür. Atatürk bu günü çok sevdiği çocuklara armağan etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 103. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, TBMM’nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum