phishing

Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun berat gecesi mesajı

Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun berat gecesi mesajı

Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun berat gecesi mesajı
07 Nisan 2020 - 20:53


 
Ramazan ayının müjdecisi olan Mübarek Berat Gecemizin birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ediyor, milletimizin ve bütün İslam Âleminin Mübarek Berat Gecesini gönülden   tebrik ediyorum.
Beratın özünde, günahlardan arınma ve Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşma gayesi vardır. Bu gecede Allâh'ın affı ve bağışlamasının çok olacağı müjdelendiğinden, bu geceye “Berat Gecesi” denilmiştir.
Yüce Allah, bu gecede ilahi rahmetini bol bol indirmekte, rızık ve şifâ kapılarını sonuna kadar açarak, bizleri sonsuz nimetlerine ve ihsanlarına davet etmektedir.
Rabbimiz Zümer Sure-i Celilesinin 53. Ayet-i Kerimesinde şöyle buyurmuştur:
“De ki, Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir. ” Bugünlerde bütün dünya Coronavirüs salgını ile mücadele ederken başta ABD medyası olmak üzere birçok yabancı basında Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) şu hadisi yer almaktadır:
"Bir yerde bulaşıcı hastalık ortaya çıktığını duyduğunuz zaman oraya girmeyiniz. Bulunduğunuz yerde bulaşıcı bir hastalık ortaya çıkarsa, oradan da çıkmayınız."
Dünya, Peygamber Efendimizin (s.a.v) getirdiği hakikat esaslarına, onun ahlakına ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Ülkemizde salgından dolayı hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, hastalığa yakalanmış vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.
Bu vesile ile bütün hemşehrilerimin, Milletimizin ve İslam âleminin Berat Gecesini tebrik ediyor, bu mübarek gecede yapılacak duaların, edilecek ibadetlerin makbul olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum