phishing

Özkaya : Ak Parti’den ve adayımızdan kaynaklı bir durum söz konusu değildir

Özkaya : Ak Parti’den ve adayımızdan kaynaklı bir durum söz konusu değildir

Özkaya : Ak Parti’den ve adayımızdan kaynaklı bir durum söz konusu değildir
14 Ocak 2019 - 21:51

 

 

Akparti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya sosyal medyada  ve internet sitelerinde yer alan Afiş indirme haber, eleştiri  ve yorumlarla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afyonkarahisar mitinginden bir gün önce, Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan İYİ Parti Adayı Mahmut Koçak'ın afişlerinin üzerinin kapatılmasıyla ilgili olarak, Akparti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya sosyal medyada  ve internet sitelerinde yer alan haber, eleştiri  ve yorumlarla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Özkaya;” 1 Mart’tan önce adaylar afiş, poster veya görsel asamaz. Seçim Kanuna aykırı iş yapıp sonra da bunu Ak Parti ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bağlamak bühtandır. “ dedi.

Özkaya sözlerini şöyle tamamladı ;”Ak Parti’den ve adayımızdan kaynaklı bir durum söz konusu değildir. İftira ve gerginlik çıkarmak isteyenler yanlış yapar... “

Özkaya seçim yasakları ile ilgili YSK’nın almış olduğu kararın ilgili bölümünü de takipçileri ile paylaşarak bilgilendirme yaptı.

 

Seçim yasakları ile ilgili kanun

 

 

Propaganda ilân ve reklam malzemelerinin, ancak ilçe seçim kurullarınca gösterilecek yerlere, belirtilen usul ve esaslara göre asılabileceğine veya yapıştırılabilecektir. (298/60) Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar 1 MART 2019 CUMA GÜNÜNDEN İTİBAREN, kendilerini tanıtıcı poster, parti bayrağı, ilân, pankart veya afiş gibi malzemeleri asmak amacıyla, o seçim çevresi içerisinde, sabit ilân ve reklam yerlerinden yararlanabileceklerdir. 1 MART 2019 TARİHİNDEN ÖNCE HİÇBİR SİYASİ PARTİ SABİT İLAN VE REKLAM YERLERİNİ KULLANAMAZ. (298/60)

YORUMLAR

  • 0 Yorum