phishing

Özkaya : 10 köy, belediyeye oy kullanacak

Özkaya : 10 köy, belediyeye oy kullanacak

Özkaya : 10 köy, belediyeye oy kullanacak
15 Mart 2019 - 22:54


 
 2014 yılında Afyonkarahisar Merkez'e bağlı bulunan Ataköy, Erenler, Akçin, Bayatçık, İsmailköy, Küçükçobanlı, Çakırköy, Sadıkbey, Demirçevre ve Kışlacık köyleri mahalleye dönüştürülmüştü. Vatandaşlar bu durumu Yargıtay’a taşıdı.  Yargıtay vatandaşın itirazını haklı buldu. Yürütme durduruldu. Yani "köy" statüsünden "mahalle" statüsüne geçen yerleşim birimlerinin "mahalleliği" askıya alınmıştı. 
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, bu köylerin Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için oy kullanacağını açıkladı. Kocatepe Gazetesi'ne konuşan Özkaya özetle şunları söyledi... 
 
“KÖYLER BELEDİYEYE OY KULLANACAK”
10 mahallenin tekrar köye dönüşümü konusu üzerine  konuşan Özkaya, “YSK ile görüştüm mahalle olan köyler net olarak hepsi Belediye’ye oy kullanacaklar. Bu durumda asla AK Parti’nin Mahmut Koçak’a operasyonu değildir. Tam tersidir. Mahmut Koçak’a niye operasyon olsun? Bizim köylerde oyumuz daha yüksek. Oy oranımız yüzde 85 ile yüzde 90 oranındadır. YSK’da olan şu; Mahalli İdareler Kanununa göre seçimler her yıl 1 Ocak tarihinde başlar. Anayasa diyor ki Mahalli İdareler Seçimleri her beş yılda bir yapılır. Mahalli İdareler Kanunu da diyor ki her beş yılda bir Mart ayının son Pazar günü yapılır. Bu nedenle YSK her yıl seçim sürecini yayınlıyor. 1 Ocak itibariyle seçimler başlar. 31 Aralık tarihi itibariyle hukuki tüzel kişilikler ne ise onlar seçime girebilir. 1 Ocak tarihinden itibaren mahal köy ise köy, mahalle ise mahalle, Belediye ise Belediyedir. Mesela Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesi. Şimdi Danıştay’dan karar alındı. Eğer Güney Kasabasına Danıştay’dan aksi bir karar verilmezse Haziran ayında ki ara seçimle seçim yapılacak. Bir önce ki seçimde Emirdağ’ın Gömü beldesi seçime muhtarlık olarak girdi. Ara seçimde Haziran ayında Belediye’ye döndü. Buralara Danıştay kararı 1 Ocak’tan sonra geldiğinden YSK herhangi bir değişiklik yapmıyor. Bunların hepsi mahalle olarak Belediye seçimleri için oy kullanacak. Kararda tuhaf. Davayı açan tek köydür. Kararın bir fıkrası okunduğunda on köy gibi, bir fıkrası okunduğunda ise bir dava gibi. O da tuhaf çözüme kavuşturulması gereken bir konudur. Köylülerle konuştuğumuzda mahalle olmayı istiyorlar. Tek istedikleri ‘Bizim tarlalarımıza, meralarımıza karışmasınlar. Çiftçiliğimize devam edelim.’ Bence bu da son derece normaldir. Biz oralarda iyi bir imar planı yapacağız. Meraları, tarlaları imar planında göstereceğiz. İsteyen çiftçiliğini yapacak. 50 yıl sonra oralar dolup da çiftçilik yapılamaz ise o günün yöneticileri oturup gerekeni yapacak.”

KOCATEPE GAZETESİ
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum