phishing

Özkal, kadın haklarını savunmak insan haklarını savunmaktır

Özkal, kadın haklarını savunmak insan haklarını savunmaktır

Özkal, kadın haklarını savunmak insan haklarını savunmaktır
07 Mart 2018 - 21:28

Nüfusun yarısını oluşturan kadınların; maruz kaldığı her türlü ayrımcılık ve şiddetin son bulmasının öncelikli hedef olduğunu söyleyen AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak; tüm kadınların, Dünya Kadınlar Gününü kutlayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, hem kadına uygulanan şiddetin hem de kadına yönelik her türlü ayrımcılığın son bulması amacıyla gereken adımların atılmaya devam edeceğini söyledi. AK Parti hükümetlerinin 2002 yılından bu yana kadına yönelik pek çok düzenlemeyi hayata geçirdiğini ifade eden Milletvekili Hatice Özkal, 1 Kasım seçimleri sonrası TBMM’de kadınlara yönelik ve kadınlara pozitif ayrımcılık sağlayan pek çok yasal düzenlemenin yapıldığını hatırlattı. AK Parti’nin; kadına yönelik her türlü ayrımcılığa, hak gaspına ve şiddete karşı mücadelede kararlı olduğunu anlatan kadın hakları savunucusu AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, kadın haklarını savunmanın, insan haklarını savunmak olduğunu ifade etti. Daha özgür, demokratik ve yaşanabilir bir dünya için kadınla erkeğin mutlak eşitliğinin sağlanması gerektiğini de vurgulayan Hatice Özkal, eşitliğin ötesinde kadınlara pozitif ayrımcılık uygulayan her türlü düzenleme ve uygulamanın yanında olacaklarını kaydetti. Kadına şiddetle mücadelenin kararlılıkla süreceğini de ifade eden Özkal, kadına şiddete karşı her türlü yasal önlem ve tedbirin yanı sıra bilinçlendirme ve şiddete karşı eğitim çalışmalarının yaygınlaştırılacağını belirtti. 

Kendisinin de üyesi olduğu Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda kadınlara yönelik ayrımcılık içeren her türlü uygulamanın ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini söyleyen Milletvekili Hatice Özkal, kadınların sosyal, ekonomik, siyasal ve toplumsal alanda konumlarının iyileştirilmesinin AK Parti’nin temel hedefi olduğunu belirtti. Kadınların sosyal hayatta karşılaştığı engellerin ortadan kaldırılmasının AK Parti’nin güçlü toplum hedefi için vazgeçilmez nitelikte olduğunu anlatan Özkal, “AK Parti iktidar olduğu günden bu yana kadın haklarına yönelik her türlü yasal ve anayasal düzenlemeyi yapmıştır ve yapmayı da sürdürecektir. Ancak sadece yasal düzenlemelerin yeterli olmadığının bilinciyle; yasalarda ayırımcılık sona erdirilse bile, hayatın her alanındaki ayırımcı kalıp ve davranışlardan kurtulmayı hedefliyoruz. Bu amaçla AK Parti olarak eşitliğin ötesine geçen kadına pozitif ayrımcılık tanıyan uygulamalar pratikte hayata geçirdik, geçirmeye de devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Tüm siyaset yaşamı boyunca kadın hakları için ve kadınların refahı için çalışmalar yaptığını aktaran Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, her fırsatta kadınların siyasette daha etkin olması için çaba gösterdiğini kaydetti. Kadınların, AK Parti ile siyasette daha etkin hale geldiğinin altını çizen Milletvekili Özkal, 2002 ‘ye kadar 10 ile 20 arasında değişen kadın milletvekili sayılarının AK Parti hükümetleri döneminde 80-90’lı rakamlara kadar ulaştığını vurguladı. Kadınların siyasette olduğu kadar istihdam ve iş dünyasında da var olması gerektiğini söyleyen Milletvekili Özkal, kadınların istihdamı ile ilgili çalışmaların aralıksız sürdürdüğünü belirten AK Parti Milletvekili Hatice Özkal, 1 Kasım seçim vaatlerinden olan kadına yönelik düzenlemelerin ivedilikle gerçekleştirildiğini belirtti. İş sahibi olmak isteyen kadınlara destek sağlandığını kaydeden Özkal sözlerini şu şekilde tamamladı, “Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadınların gücü olmaksızın refaha ulaşabilmemiz, sürdürülebilir bir kalkınmayı sağlamamız mümkün değildir. 2002 Yılında yüzde 27,9 olan kadınlarımızın işgücüne katılım oranı, 2014 yılında yüzde 33,6’ya yükselttik. AK Parti hükümetleri; 2010-2014 döneminde yaklaşık 1,5 milyon kadınımıza, yeni iş imkanı sağladı. 2011 Yılında 7,9 milyon olan kadın iş gücüne katılım sayısı 2017 yılında 10 milyonu aştı. Rakamlardan da görüleceği üzere her ne kadar yeterli seviyede olmasa da kadın istihdamı konusunda büyük ilerleme kaydedildi. Partimiz ve hükümetimiz kadın istihdamına büyük önem veriyor. Bu bağlamda iş kurmak isteyen kadınlarımıza hibe kredi, işlerini büyütmek isterlerse de faizsiz kredi veriyoruz. Çocuğu olanlara 'ilk altın devletten' diyerek bebeği olanlara ekonomik destek sağladık. 1 Kasım vaatleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz düzenlemelerle; analık izni sonrasında birinci doğumda 2 ay, ikinci doğumda 4 ay, sonraki doğumlarda ise 6 ay, günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışma imkanı getirdik. Çoğul doğumlarda söz konusu sürelere birer ay ilave ve bebeğin engelli doğması halinde ise 12 ay süreyle yarı zamanlı çalışma imkanı sağladık. Bu izinlere ek olarak kıdem ve yükselme haklarının korunması şartıyla çocuğu okula başlayana kadar kadınlara ücretsiz izin hakkı getirdik. Kaliteli ve hesaplı kreş imkanlarının yaygınlaştırılması da öncelikli hedeflerimiz arasında. ”

YORUMLAR

  • 0 Yorum