Özbek Pilavı

Özbek Pilavı

Özbek Pilavı
28 Mayıs 2017 - 16:10 - Güncelleme: 28 Mayıs 2017 - 16:51

Özbek Pilavı 
Malzemeler:
3 su bardağı pirinç 
1 kg. kuşbaşı et 
6 su bardağı un 
2 adet kuru soğan 
4 adet havuç 
Ayçiçek yağı 
Hazırlanışı: Pirinç ve soğan yağda kavrulur. Kaynamakta olan 6 bardak suyu kavrulmuş olan pirince dökülür ve tuz katılır. Suyu çekene kadar pişirilir. Suyu çekmiş olan pilavın altı kapatılarak üzerine peçete kapatılır ve demlenmeye bırakılır. Ayrı yerde havuç kavrulur ve pişmiş olan etle birlikte karıştırılarak pilavın üzerine dökülür. Servis yapılır.

Bu haber 1896 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum