phishing

Öğretim Üyelerine Yönelik Üniversite Sanayi İş Birliği Semineri Düzenlendi

Öğretim Üyelerine Yönelik Üniversite Sanayi İş Birliği Semineri Düzenlendi

Öğretim Üyelerine Yönelik Üniversite Sanayi İş Birliği Semineri Düzenlendi
02 Ocak 2020 - 12:18

 
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi öğretim üyelerine yönelik olarak Artuk Aviation firması tarafından üniversite-sanayi işbirliği kapsamında seminer düzenlendi.
Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız ve Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ile birlikte öğretim üyeleri katıldı.
Seminerin açış konuşmasını gerçekleştirilen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Zafer Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Zafer Teknoparkın girişimci firmalar ile alanında uzman akademisyenleri buluşturduğunu ve sanayi ile üniversite arasında bir köprü görevi gördüğünü kaydetti. AKÜ’de öğretim üyesi potansiyelinin yadsınamaz derecede önemli olduğunun altını çizen Kandemir, akademisyenlerin projeleri ile yatırımcılar için önemli imkanlar sağlandığını dile getirdi.
Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız ise AKÜ Mühendislik Fakültesinin alanında uzman birçok akademisyen ile birlikte farklı alanlarda çalışma yürüttüğünü ve bu alanlarda da öğrenci yetiştirdiklerini belirterek, Afyonkarahisar’ın sanayi ve mühendislik alanlarında gelişmesine katkı sağlamak için çalıştıklarını söyledi.
Açış konuşmalarının ardından Artuk Aviation firması Proje Koordinatörü İstanbul Gelişim Üniversitesi Uçak Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tamer Saraçyakupoğlu tarafından katılımcılara havacılık ve savunma sanayisi ile ilgili bilgiler verildi. Artuk Aviation Yönetim Kurulu Başkanı Önder Artuk tarafından ise yatırım hedefleri, firma vizyonu ve misyonu hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Artuk Aviation kurucu ortaklarından Mehmet Güleç ise yüksek teknolojili üretim yapan firmalar üzerinden sanayinin geleceği ile ilgili bilgiler verildi.      

YORUMLAR

  • 0 Yorum