phishing

Narkotik tır Afyon'da

Narkotik tır Afyon'da

Narkotik tır Afyon'da
31 Mayıs 2018 - 23:06

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün uyuşturucuyla mücadele kapsamında hazırladığı ve vatandaşlara uyuşturucu maddenin zararlarını anlatarak "hayat" kurtarmayı hedefleyen "Narkotik Eğitim Tırı" ilimize geldi.

 

 

Narkotik Eğitim Tırının eğitimlerine başladığı Açılış Programına, Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz ve diğer kurum amirleri de iştirak etti.

 

Hedef Olma-Hedefsiz Kalma Projesi" çerçevesinde oluşturulan Narkotik Eğitim Tırı, ilk olarak 2015 yılında İstanbul'da nüfus yoğunluğunun fazla olduğu meydan ve bölgelerde gençlere, ailelerine ve vatandaşlara uyuşturucuyla mücadele kapsamında hizmet verdi, sonrasında diğer illere de ziyarete başladı.

 

Tır içerisinde özel olarak oluşturulan 40 metrekarelik modern eğitim salonuna konulan 12 dokunmatik ekranda uyuşturucu maddenin insan vücudundaki etkileri ayrıntılı anlatılıyor.  Ayrıca tırda, görevli narkotik uzmanı polisler tarafından uyuşturucuyla mücadele ve korunma yolları gibi konularda gençlere, ailelere ve vatandaşlara bilgi veriliyor. 

 

Bağımlılık yaşının her geçen gün düştüğüne işaret eden yetkililer, bu eğitim tırının dünyada tek olma özelliğini taşıdığını, bağımlılıkla mücadele çalışmalarında küçük ama etkili bir hizmet verdiğinin altını çizdiler.

 

Vali Mustafa Tutulmaz da Narkotik Eğitim Tırının açılışında  "Uyuşturucu terörden daha tehlikeli bir duruma geldi. Ailelerimiz ve gençlerimizi farkındalığı artırmaya yönelik olarak hazırlanan Narkotik Eğitim Tır'ını ziyaret etmeliler" diyerek her kesimden ve yaştan, bütün vatandaşların bu eğitim tırını ziyaret etmeye davet etti.

 

Sağlık Müdürlüğü de Narkotik Eğitim Tırı ile birlikte Mobil Sağlık Yaşam Aracını faaliyete geçirerek ziyaretçilere madde bağımlılığı ile alakalı bilgilendirici videolar seyrettirerek tanıtıcı broşürler dağıttı. Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz "Narkotik Eğitim Tırı ile madde bağımlılığının acı yüzünü bir kez daha yakında gördük. Bizler sadece hastaları tedavi etmekle mükellef değiliz. Aynı zamanda sağlıklı insanların hastalanmamasını da sağlamamız lazım. Bu açıdan özellikle gençlerimizin ruhen ve bedenen yıpranmasına yol açan madde bağımlılığına karşı her türlü çalışmanın içinde yer alıyoruz." diyerek aileleri, çocukları ile birlikte bu iki aracı ziyaret etmeye çağırdı.

 

Açılışta ayrıca özel olarak yetiştirilen narkotik köpeklerinin, çevreye saklanmış olan uyuşturucu maddeyi bulma gösterisi de gerçekleştirildi. Uyuşturucuyu kısa sürede saklandığı yerden bulan narkotik köpeği büyük bir alkış aldı.

 

Narkotik Eğitim Tırı, 30-31 Mayıs 2018 tarihlerinde Anıtpark Önü, 01 Haziran 2018 tarihinde ANS Kampüsü Barış Manço Alanı ve 02 Haziran 2018 tarihinde Erenler Meydanında faaliyet gösterecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum