phishing

Mustafa Türk Picklabell Dünya Büyükelçisi unvanını aldı

Mustafa Türk Picklabell Dünya Büyükelçisi unvanını aldı

Mustafa Türk Picklabell Dünya Büyükelçisi unvanını aldı
01 Aralık 2020 - 00:12


 
 
Pickleball alanında yapmış olduğu çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren Kurtuluş Yazarı Mustafa Türk'e Uluslararası Dünya Pickleball Federasyonu tarafından Dünya Pickleball Büyük Elçisi ünvanı verildi.
 
 
IFP Dünya Elçileri Direktörü Ron Düşünmek imzalı mektup ile Kurtuluş Yazarı Mustafa Türk’e  Dünya Pickleball Büyük Elçisi ünvanı verildi.
Türk’e hitaben yazılan mektupta Şu ifadelere yer verildi;”Mustafa Türk, Uluslararası Pickleball Federasyonu Dünya Büyükelçisi olarak sertifikalandırılmıştır. Turnike sporunu en yüksek standartlarda temsil etmesi ve IFP kural kitabında belirtildiği gibi Davranış Kurallarını desteklemesi bekleniyor.
 
Bir büyükelçinin misyonu, sporu hem yeni katılımcılara tanıtarak hem de bu büyümeye uygun mekanlar bulmaya yardımcı olarak genişletmektir. Bu hedeflere ulaşmasında ona verebileceğiniz her türlü yardım için teşekkür ederim.”
 
Türk aynı zamanda Türkiye Pickleball Koordinatörlüğü görevini de sürdürüyor.
 
 
 
Peki nedir Pickleball? Nasıl oynanır ve kuralları nelerdir?
 
Birçok diğer spor gibi bu spor da bir ev eğlencesi olarak ortaya çıktı. Sahası fazla alan gerektirmediği için herhangi bir sorun olmadan hemen hemen her evin bahçesinde kurulabilir.
 
Bainbridge Adası, Washington, ABD’de 1960’ların ortalarında icat edildi. İlk kayıtlar, daha sonra Kongre’de ve ABD ordusunda çalışacak olan politikacı Joel Pritchard’ın evinde ortaya çıktı ve fikir ise arkadaşı olan Barney Mccallum’dan geldi.
 
Hikaye oldukça ilgi çekici. Resmi Pickleball sitesinde, iki arkadaşın bir cumartesi öğleden sonra badminton oynamak için yola çıktığı söyleniyor. Bu spor için gerekli olan topu bulamadıkları için ağı indirerek, evde buldukları bazı paletler ve topları kullanarak doğaçlama yapmaya karar verdiler.
 
Pickleball'ın kuralları
 
irine karşı (single) veya çiftler halinde (doubles) oynayabilirsiniz.
Amaç, bir raketle vurarak ve rakibin sahasına topu atıp daha sonra geri dönmesini engellemeye çalışarak topu filenin üzerinden geçirmektir.
Top rakip saha sınırları içinde sadece bir kez sektirilebilir, dışarıda sekerse, atış geçersiz olacaktır. Yere iki kez vurursa, puan atışı yapan takıma gider.
Top sağdan başlayarak servis edilir.
‘Topa vurulamaz’ bölgesi içinde en az bir ayağın yerde olması gerekir ve top yere sekmeden vurulamaz.
Sadece oyuncu veya servisi atan kişi puan alabilir.
Set veya oyun, rakibe göre en az 2 puan avantajı ile 11, 15 veya 21 puana ulaşan oyuncu veya takım tarafından kazanılır. Her maç en fazla 3 setten oluşur.
“İki şişe kuralı” her oyuncunun ya da takımın ilk atışta topu rakip sahada bulunan “evet” ya da “hayır” bölgesine vurması gerektiği anlamına gelir. Bu gerçekleştiğinde (yani her oyuncunun veya takımın ikinci atışında), topa cebe girmeden vurulabilir.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum