phishing

MÜSİAD Tarafından düzenlenen Vizyoner Anadolu Buluşmaları programı Yapıldı

MÜSİAD Tarafından düzenlenen Vizyoner Anadolu Buluşmaları programı Yapıldı

MÜSİAD Tarafından düzenlenen Vizyoner Anadolu Buluşmaları programı Yapıldı
16 Mart 2019 - 23:22


 
 
MÜSİAD Tarafından Düzenlenen Vizyoner Anadolu Buluşmaları programı Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla yapıldı.
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen Vizyoner Anadolu Buluşmaları akşam yemeğine Vali Mustafa Tutulmaz, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Güven, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, İlimiz Milletvekilleri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, işadamları, MÜSİAD Şube Başkanları ve üyeleri katıldı.
 
Programda sırasıyla MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Karakol, Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammed Güven birer konuşma yaptılar.
Yerli İlaç Üretimi ve Termal Sağlık Turizmi Alanlarında İlimiz Büyük Bir Potansiyele Sahiptir
Programda son konuşmayı yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “Öncelikle böyle güzel bir konuda ilimizi yakından ilgilendiren bir konuda MÜSİAD ailesini ilimizde misafir etmekten ve onlarla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Kendilerine de hoş geldiniz diyorum. Toplantılarda görüşülen iki konuda ilimizin bundan sonraki lokomotifi olabilecek alanlardır. Her iki alanda da ilimiz büyük bir potansiyele sahiptir. İlaç Sanayi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulması bu konulara itici bir güç olacaktır. İlaç Sanayi'nde tıbbi aromatik bitkiler ile ilgili bir tesisin bulunması ve bu kültürün ağır ağır ilimizde oluşmaya başlamış olması, diğer yandan Alkaloid Fabrikasının da yine dünyada ender fabrikalardan biri olarak ilimizde bulunuyor olması ve üniversitenin de bunda istekli olması nedeniyle bizim ilaç sanayinde önemli bir potansiyele sahip olduğumuzu göstermektedir. Bunu da inşallah MÜSİAD’ın değerli yatırımcılarıyla beraber işbirliği içerisinde faaliyete geçirerek ilimizi önemli bir ilaç merkezi haline getireceğiz. İlaç alanı dünyada şu anda en fazla para harcanılan alanlardan birisidir. Onun için ilacın ilimizde üretilecek olması ve belli bir merkez haline gelecek olmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz.” dedi.
 
 Önümüzdeki 5-10 Yıllık Bir Süreçte Afyonkarahisar Sağlık Alanında Ülkemizin Önemli İlleri Arasında Olacak
Termalin İlimiz için büyük bir zenginlik olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz; “Termal bizim gerçekten tarihten bu tarafa gelen en büyük zenginliğimiz. Biz şu anda termalin her şeyinden faydalanan bir il konumundayız. Suyu yerden çıkarıyoruz ilk olarak elektrik enerjisi üretiyoruz. Daha sonra bunu seralarda kullanıyoruz. Bu arada ilimizde 1200 dönüm Termal seranın olduğunu ifade etmek isterim. Ayrıca ilimizin önemli bir kesiminin ısıtmasında kullanıyoruz. Termal otellerde termal turizm amaçlı kullandığımız termal kaynaklarımızı Üniversitemiz bünyesinde ve birkaç sağlık alanında da kullanılıyoruz. AFSU Sağlık Bilimleri Üniversitemizin 150 yatak kapasiteli tesisi neredeyse 9 aya kadar bir sürede randevu verilebiliyor. Bu da önemli bir oranda bu alanda boşluk olduğunu ve talebin olduğunu gösteriyor. Önümüzdeki 5 - 10 yıllık süreçte Afyonkarahisar denince sağlık alanında da önemli iller arasında olan bir konuma gelmiş olacağız. Zaten termal denince Afyonkarahisar akla geliyor. ” dedi.
 
Afyonkarahisar Birçok Alanda Yatırım Yapılabilecek Potansiyele Sahiptir
Afyonkarahisar’ın başta tarım ve hayvancılık olmak üzere birçok alanda diğer illere göre önde olduğuna değinen Vali Tutulmaz; “Afyonkarahisar kendi tarzını yaratan bir gelişim sağlıyor. Dışarıdan neredeyse yatırımcı gelmeden aile şirketleri şeklinde kendine has bir gelişim gösteriyor. Eğer biz buna dışarıdan siz değerli yatırımcıların gelmesi ile bir ivme katarsak bu gelişimi daha hızlı bir konuma getirmiş oluruz. Çünkü burada gerçekten potansiyel çok yüksek. Biz hayvancılık alanında şu anda Türkiye'nin en önde olan vilayetlerinden birisiyiz. Tarımda yine aynı şekilde Türkiye'nin tarım alanındaki en önde olan vilayetlerinden birisiyiz. Birkaç üründe Türkiye'de birinci konumdayız, birkaç üründe de 2-3’üncü konumdayız. Gıda’da yine aynı şekilde Türkiye'nin en önemli merkezlerinden birindeyiz. Bunların hepsi yatırım potansiyelini sağlıyor. Turizm alanında da gerçekten ilimiz büyük bir potansiyele sahiptir. İklimlerin, yolların kesiştiği yerde medeniyetlerde zaman içerisinde kesişmiş ve birçok medeniyetin kalıntılarını şu anda ilimizde barındırıyoruz. Frig vadisinde bunu doğa ile iç içe görüyoruz. Hem doğa turizmi hem de tarih turizmi var. Bu yıl inşallah orada balon turizmini de başlatacağız. En azından deneme amaçlı başlatacağız, verim alınırsa balon turizmi de devam edecek. Yine o bölge Anadolu Açık Hava Müzesi ilan edildi. O da inşallah turizm alanında önemli katkı sağlayacak. Yine spor turizminde çok önemli bir konumdayız. Takımların kamplarını önemli bir şekilde burada geçirdiklerini görüyoruz. Geçen yıl 80'in üzerinde futbol takımı ilimizde kamp yaptı. Bunların hepsi yatırım potansiyelinin olduğunu bize açıkça gösteriyor.” dedi.
İlimiz Termal Turizm Alanında da Önemli Bir Yatırım Yapılabilecek Potansiyele Sahiptir
İlimizin termal turizm alanında da önde olan illerden birisi olduğunu ve bu anlamda yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için uygun durumda olduğunu ifade eden Vali Tutulmaz; “Termal turizmde yatak kapasitemiz şu anda 26.000. Bunun işte apartlardan başlayarak 5 yıldızlı otellere kadar değişik düzeylerde, seviyelerde ve değişik bütçelere uygun olarak 26.000 yatak kapasitemiz var. 10 bin kapasitelik bir yatırımda şu anda proje aşamasında olanlar ve devam edenler var. 36 binlik bir potansiyel şu anda var. Kalkınma Planlarında bu sayı ise 75 bin. Yani önümüzde bizim en az bu kadar daha yatırıma fırsat olduğunu gösteriyor. Yine bu türlü yatırımların yurtdışından da misafirleri kabul edebilmemiz ve onlara ulaşabilmemiz adına tanıtım ve belirli ağlara katılmayı da zorunlu gördük ve Avrupa Tarihi Termal Kentler Birliği’ne bu hafta itibariyle üye olmuş durumdayız. Bunun bize sağlayacağı şey nedir; Artık biz bir ağın içerisindeyiz. Termal Kentler ağı içerisindeyiz ve bu bize artık bir sertifika anlamına geliyor. Burada termal ve tarih var. Bu da Turizm demektir. İnşallah bununla beraber daha fazla yurtdışından yatırımcı çekme imkanımız olacaktır. Her yönüyle potansiyeli olan ilimiz de siz değerli yatırımcıları bekliyoruz.  Bu arada teşviklerde 4. Bölgedeyiz. Eğer bu Organize Sanayi bölgelerinde ise 5. Bölge. Yatırımcılarımız bu fırsatı da inşallah değerlendirirler diyorum. Ben bu toplantıyı burada organize eden başta sayın başkana ve yönetim kurulu üyelerine ve katılan siz değerli misafirlere hoş geldiniz, diyorum. Toplantının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum