phishing

Memurlara aynı maaşı teklif ettik kabul etmediler

Memurlara aynı maaşı teklif ettik kabul etmediler

 Memurlara aynı maaşı teklif ettik kabul etmediler
21 Ocak 2020 - 17:44

 
Emirdağ Belediye Başkanlığı son günlerde kamuoyunda sözleşmeli memurların sözleşmelerinin yenilenmemesiyle ilgili olarak bir kamuoyu bilgilendirmesi gerçekleştirdi. Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu tarafından yapılan resmi bilgilendirmede kamuoyundaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla böyle bir açıklama gerekliliğinin olduğu bildirildi.
 
Koyuncu açıklamasında; " Gönül Belediyeciliği kavramını anlamayanlar, bilmelidir ki; şehrimizin kavgadan, çıkar çatışmalarından, çekişmelerden uzak tutulması siyasi görüşü ne olursa olsun insanımıza hizmetin en alasının getirilmesini, oluşan haksızlıkların 82 milyon insanımızın vebali diyerek engellenmesi, rant çetelerinin ve hamilerinin devletimize ve milletimize yaklaştırılmamasıdır gönül belediyeciliği. Belediyemiz resmi internet sitemizde Kamuoyu Aydınlatma Birimi kurulmuştur. Hassasiyetle takip etmeniz dileklerimizle." diyerek belediye meclisi kararları ve belediye meclisi tarafından kurulan komisyon kararını yayımladı.
 
Belediye yapılan açıklamada sözleşmeli memurların sözleşmelerinin belediye tarafından her yıl sözleşme yenilendiği ve adı geçen personellerin sözleşmelerinin yenilenmemesi sebebi olarak "Hizmetinin gerektirdiği pozisyona ihtiyaç kalmaması hallerinde herhangi birinin gerçekleşmesi halinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca sözleşmesi tek taraflı fesih edilir” hükmünce belediyemiz bahsi geçen kişiler ile sözleşme yenilememiştir." denildi.
 
Sözleşmeli personellerin net ve brüt maaşlarını ayrıntılı olarak yayımlayan belediye, personellerin işsiz kalmaması ve istihdamın devam etmesi için maaş hakları saklı kalmak kaydıyla 2 AK Partli, 1 MHP'li ve 1 CHP'li üyeden oluşan komisyonun tüm personelle görüşmesinin ardından sadece 1 personelin bu teklifi kabul ettiği ve halen başlama yapmadığını kamuoyuna açıkladılar ve bu açıklamanın tutanağını da basınla paylaştılar.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum