phishing

Memur-Sen'den Bakan Selçuk'a Ziyaret

Memur-Sen'den Bakan Selçuk'a Ziyaret

Memur-Sen'den Bakan Selçuk'a Ziyaret
04 Aralık 2020 - 20:42


 
 
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sıdıka Aydın’dan oluşan bir heyet; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u ziyaret etti.
 
Pandemi döneminde kamuda yapılması gerekenler ve kamu görevlilerinin beklentilerinin öncelikli olarak görüşüldüğü ziyarette çeşitli başlıklarda istişarelerde bulunuldu.
 
Pandeminin her ülkede olduğu gibi Türkiye’de de yeni bir pik döneminde olduğunu belirten Yalçın, salgınla mücadelede kamuda uygulanacak tedbirlerin önemine dikkat çekti. Mesai saatlerinin yeniden düzenlenmesi, risk grubunda olan personellere idari izin verilmesi gibi tedbirlerin salgınla mücadeledeki önemine değinen Yalçın, düzenlemeler için teşekkür etti. Yalçın, ayrıca salgınla mücadelede sivil toplum olarak sorumluluk aldıklarını ve almaya devam edeceklerini belirtti.
 
Öte yandan kamu görevlilerinin çeşitli konularda beklentilerini dile getiren Yalçın, çeşitli konularda Memur-Sen’in görüş ve önerilerini Bakan Selçuk’a rapor halinde sundu.
 
Kasım ayında yapılması gereken ancak salgının seyri nedeniyle yapılmayan Kamu Personel Danışma Kurulu toplantısı hakkında da beklentilerini dile getiren Yalçın, daha önce konfederasyonlar olarak belirlenen 6 başlığın gündeme alınarak toplantının gerekli tedbirler alınarak bir an önce yapılması gerektiğini söyledi.
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek önemli bir paydaş olan Memur-Sen’in önerilerinin dikkate değer olduğunu söyledi.
 
Memur-Sen daha önce yapılan toplantılarda; sözleşmeli personel istihdamının sona erdirilip güvenceli bir kamu personel sisteminin oluşturulması, Yardımcı Hizmetler Sınıfının Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi, kadro derece sınırlamasının son bulması, kamu görevlilerinin öğrenimlerine göre yükselerek ehliyat ve liyakatin sağlanması, kariyer ve liyakat ilkesinin hayata geçirilerek görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının tüm kurumlarda yapılması, 4688 Sayılı Kanunun Yeniden Düzenlenmesi konularını gündeme getirmiş ve Kasım KPDK’sı için mutabakat sağlanmıştı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum