phishing

Memur-Sen Başkanı Yalçın : Salgın İş Dünyasındaki Mevcut Dengeye Büyük Zararlar Verdi

Memur-Sen Başkanı Yalçın : Salgın İş Dünyasındaki Mevcut Dengeye Büyük Zararlar Verdi

Memur-Sen Başkanı Yalçın : Salgın İş Dünyasındaki Mevcut Dengeye Büyük Zararlar Verdi
15 Mayıs 2020 - 03:41

 
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Irak İşçi Sendikaları Genel Konfederasyonu (GFIW) ve Irak İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (GFITU) birleşme törenine katılarak bir konuşma yaptı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uluslararası online olarak düzenlenen programa Genel Başkan Ali Yalçın’ın yanı sıra, Irak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Adil el-Rükkabi, Irak İşçi Sendikaları Genel Konfederasyonu (GFIW) Başkanı Settar Denbus Berrak, Irak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GFITU) Başkanı Ali Rahim, Arap Çalışma Örgütü (ALO) Direktörü Faiz el-Mütayri, Arap İşçi Sendikaları Uluslararası Konfederasyonu (ICATU) Genel Sekreteri Gassan Gosn ve çok sayıda emek hareketi temsilcisi katıldı.
Konferansta katılımcılara hitap eden Genel Başkan Ali Yalçın, “Böylesi önemli bir günde Türkiye ve Irak emekçileri başta olmak üzere tüm dünya emekçilerinin dayanışma günlerini kutluyorum. Emek dayanışmasının saflarını sıklaştırıldığı, emeğin sorunlarının çözüldüğü, daha adil ve daha müreffeh bir dünyayı el birliği ile kuracağımıza olan inancımı ifade etmek istiyorum” diyerek sözlerine başladı.
Salgın İş Dünyasındaki Mevcut Dengeye Büyük Zararlar Verdi
“İçinden geçtiğimiz süreç; sömürüye dayanan, işgalden, çatışmalardan beslenen, emek hareketlerinin zayıflatmak için her türlü kirli oyunu kurgulayıp hayata geçiren “neoliberalizmin” gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmış bulunmaktadır” diyen Yalçın, “Her geçen gün kriz derinleşmektedir. Artık geri dönüşü olmayan bir yola girmiş bulunuyoruz. Bugünkü sistemin açtığı tahrifatları aşmak için dayanışmayı daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Bu salgının neden olduğu zarardan en büyük payı maalesef emek kesimi aldı. Covid 19 iş dünyasındaki mevcut dengeye büyük zararlar verdi. Son gelişmelere göre dünya çapında çalışma saatleri, maaşlar üzerinde yıkıcı etkisini gösterdi. Uluslararası Çalışma Örgütü'ne göre önümüzdeki üç ay içinde 195 milyondan fazla tam zamanlı iş kaybı yaşanabilir” ifadelerini kullandı.
irakonline2İstihdam Statülerine Bakılmaksızın Tüm Çalışanların Maaşlarını Alması Gerekiyor
Yaşanılan bu süreçte çalışanların temel iş haklarını koruyabilmek, onlara yardımcı olabilmek için işverenlerden sağlıklı bilgi paylaşmalarının talep edilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, istihdam statülerine bakılmaksızın tüm çalışanların yasal ücret ve maaşlarını almaları, krizden etkilenen çalışanların maddi yardım almaları konusunda yardımcı olabilmenin önemine dikkat çekti.
Sudan emek hareketine gösterdikleri dayanışma ve desteklerinden dolayı, Arap Çalışma Örgütü (ALO) ve Arap İşçi Sendikaları Uluslararası Konfederasyonu (ICATU)’yu kutladığını ifade eden Yalçın, Memur-Sen olarak Sudan’daki geçici hükümete seslenerek Sudan emek hareketinin uluslararası camiadaki etkin rolünün devam etmesi için sendikalara müdahale etmekten vazgeçip onları seçilmiş meşru yönetimlerine bırakılması gerektiğini belirtti.
Yalçın son olarak Arap Emekli Sendikaları Uluslararası Konfederasyonu Genel Sekreteri Hayir es-Seyid Abdülkadir’in vefatı nedeniyle baş sağlığı dileklerini de ileterek sözlerini noktaladı
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum