phishing

Kütahya Altıntaş Zafer OSB’de Tahsisler Başladı

Kütahya Altıntaş Zafer OSB’de Tahsisler Başladı

Kütahya Altıntaş Zafer OSB’de Tahsisler Başladı
24 Haziran 2020 - 10:30


 
“Yatırımların Cazibe Merkezi”
Kütahya Altıntaş ilçesinde kurulan Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi, coğrafi konum ve yatırım avantajları ile yatırımcıların gözdesi olmaya devam ediyor.
“Avantajlı imkânları ile tahsise hazır”
Son dönemde yaşanan olumlu gelişmeler ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2020 yılı yatırım programına alınması ve 55 TL. olan altyapı katılım bedelinin 27 TL.’ye indirilmesi, çevre illerdeki sanayi bölgelerinin yatırımlara doymuş olması, Altıntaş ilçesinde Bölgesel Zafer Havalimanının bulunması gibi avantajlar, Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nde arsa tahsislerinin hızlanmasına katkı sağladı. 376 hektar alana sahip birinci etabının altyapısının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı marifetiyle yapılması da yatırım programında yer aldı.
“Kütahya’daki yatırımlarınızla ekonomik zafer kazanabilirsiniz”
Geçtiğimiz aylarda, Kütahya Valiliği öncülüğünde Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) katkısı ile Bursa, Kocaeli, İstanbul, Gaziantep gibi illere yapılan ziyaretlerde, yatırımcılar ve ilin önde gelen kurum ve kuruluşları ile görüşmeler yapılarak, Kütahya’ya yatırım çağrısı ve daveti yapılmıştı.
“Parsel tahsisleri hız kazandı”
Dördüncü kademe teşvik bölgesinde yer alan Kütahya Altıntaş ilçesindeki Zafer OSB’de 10 bin metrekareden 500 bin metrekareye kadar alan tahsisi yapılabilmektedir. Yatırımların ivme kazanması, küresel ekonomik gelişmelere göre, iktisadi kalkınma hamlesinde katkıda bulunacağı kanaatindeyiz.
“İstihdam ve teşvik avantajlarından yararlanın”
Kütahya Altıntaş Zafer OSB, büyük ulaşım ve altyapı projelerinin kesişim noktasında yer alması, yatırım alanı büyüklüğü ve Kütahya’nın istihdam avantajları ve teşvikler  yönünden sanayi yatırımları için önemli bir cazibe merkezi konumunda bulunmaktadır. OSB’nin, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak illerini kapsayan Zafer Bölgesel Havalimanının karşısında olması, Ankara-İzmir otobanının yanından geçeceği, demiryolu ile yük taşımacılığını kolaylaştıran yükleme istasyonunun olacağı, arazinin düzlüğü ve bununla bağlantılı olarak hafriyat maliyetlerinin düşüklüğü, ildeki ulusal ve uluslararası otomotiv sektörü yatırımları ile bu sektörde kümelenme varlığı, yatırım avantajlarından sadece birkaç tanesi olarak öne çıkmaktadır. Yine bu avantajlara ilave olarak , Kütahya’da bulunan Dumlupınar Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi vasıtasıyla, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin güçlü ve verimli bir şekilde devam ettiği, bilinmesi gereken önemli avantajlardandır. Kütahya’daki 4 endüstri meslek lisesinin faaliyetleri de, iş dünyasının ihtiyacı olan nitelikli eleman istihdamı sağlanması açısından fevkalade önemli katkıda bulunan unsurlar arasındadır.
“Kütahya Altıntaş Zafer OSB, yeni yatırımların gözdesi”
Şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin iktisadi gelişmesine katkı sağlamak amacıyla yürütülen tüm çalışmalarda görev üstlenen Odamız, Kütahya’mızın ve bölgemizin kalkınma ve yatırım hamlesini şahlandıracak olan Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmak isteyen işletmelere rehberlik etmeye hazırdır.
Bu çerçevede ilimizde, halk, sivil toplum kuruluşları, üniversite, siyaset, yerel yönetimler ve basın olmak üzere altı faktörün (erkin) iş birliği ile yatırımcılara destek için hazır olduğumuzu tekrar hatırlatıyoruz.
“Ulusal ve Uluslararası tüm yatırımcıları, Kütahya Altıntaş Zafer OSB’ye bekliyoruz”
Çini ve seramiğin başkenti, kuruluşun ve kurtuluşun mekânı, UNESCO şehri Kütahya’mız, tarih, kültür ve sanat birikiminin yanı sıra, termal kaynaklar, yer altı zenginlikleri, doğal güzellikleri, coğrafi konum avantajları açısından da gözde bir şehir olarak ilgi görmektedir. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile de sağlık turizminde  öne çıkan bir şehir haline gelmektedir.
Bütün bu zenginlikler ve yeni yatırımlara doymuş bölgelere yakın coğrafi konumu, şehrimizi yatırım avantajları yönünden tercih edilen bir şehir olarak taçlandırmaktadır. Bu çerçevede, ulusal ve uluslararası tüm yatırımcıları, Kütahya’mıza ve Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgemizde yatırıma davet ettiğimizi, kamuoyuyla paylaşırız.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum