phishing

Kurtuluş Yazarı İsmail akar : Ne kadar fazla dikkat edersek sonuç o kadar iyi olur

Kurtuluş Yazarı İsmail akar : Ne kadar fazla dikkat edersek sonuç o kadar iyi olur

Kurtuluş Yazarı İsmail akar : Ne kadar fazla dikkat edersek sonuç o kadar iyi olur
30 Mayıs 2020 - 16:13


 
Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında korona virüse karşı alınan tedbirler ekseninde yeni normal hayatın başlaması konusu değerlendirildi.
Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına telekonferans yöntemiyle Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim katıldılar.
“Korona virüsün ekonomik olarak en fazla zarar verdiği sektör havayolu şirketleri oldu” tespitini aktaran Gazeteci İsmail Akar, “Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliğine göre, 2020 yılında havacılık sektörünün 113 milyar dolara kadar zarar edebilir. Bu rakam havayolu taşımacılığının yüzde 19 küçülmesi anlamı taşıyor. Doğal olarak karayolu yolcu ve nakliye sektörü de olumsuz etkilendi. Turizm de en fazla etkilenen sektörler arasında yer alıyor. Korona virüs nedeniyle dünya çapında seyahat acenteleri, oteller, restoranlar zor durumda. Virüs nedeniyle insanlar seyahat yapmaktan korktukları için turistik bölgeler boş kaldı. Dünya turizm sektörü 6.6 trilyon değerinde, bu rakam küresel ticaretin yüzde 10 anlamına geliyor. Sadece Çin’de 25 milyon turistin seyahatten çekineceği tahmin ediliyor. Tüm dünyayı ve ülkemizi olumsuz etkileyen bu salgın sonrası gibi hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.Tedbirli ve maskeli yaşamaya alışmak zorundayız” şeklinde konuştu.
“Herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli”
İnsanlarımızın korona virüsle mücadeleye inanmaları ve destek vermeleri gerektiğinin altını çizen Gazeteci Ahmet Tunca, “Hayatımızı buna göre dizayn etmeliyiz. Şimdi mücadelede ikinci döneme girdik. Hijyene kurallarına uymayı hafifletelim, bir şey olmaz dememeliyiz. Maskeye, sosyal mesafeye ve hijyene dikkat etmeye devam etmeliyiz. Eğer hafife alırsak yeni bir salgın başlar. Bu zamana kadar özellikle gençler ve 65 yaş üstü vatandaşlar evde kaldıkları için zorlansalar da biraz daha sabır göstermeliyiz. Bu salgın bir an önce bitsin. Sadece sağlık çalışanlarının dikkati ve gayreti yetmiyor. Herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeli” diye konuştu.
“Tüm yetkililer uyulması gereken kuralları aktardılar”
Devletin alınması gereken tüm tedbirleri alarak vatandaşları uyardığını kaydeden Gazeteci Polat Yılmaz, “Bu çeşitli yollarla yapıldı. Cumhurbaşkanından başlayarak tüm yetkililer uyulması gereken kuralları aktardılar. Ancak bir kısım vatandaşımız bu virüs karşısında alınan tedbirleri savsaklıyor ve kurallara uymuyor. Bu doğru değil. Halbuki sosyal mesafeye uyulsa, gereken hijyen sağlansa, maske gibi koruyucu malzemeler kullanılsa bu virüs iyice azalacak ve bitecek. Yeni vaka sayıları hala ciddi sayılara ulaşıyor. Sokağa çıkma yasaklarının ardından yaşanan manzaralar ortada. Özellikle İstanbul’da kuralların daha fazla çiğnendiğini görüyoruz. Ne kadar fazla dikkat edersek o kadar sonuç iyi olur” şeklinde konuştu.
“Biraz daha sabır diyoruz”
Medeni insanın kendinden daha fazla toplumu düşünen insan olduğunu belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Bencil olursak kaybederiz. Hijyen kurallarına riayet etmeliyiz. Hassas olmak bize kazandırır. Bizden beklenen çok şey yok aslında. Sosyal mesafeye dikkat edeceğiz, hijyen kurallarına uyacağız ve maske kullanacağız. Özellikle gençlerimiz ve 65 yaş üstü kıdemli vatandaşlarımız çok sıkıldılar, biliyoruz. Biraz daha sabır diyoruz. Kurallara uyduğumuzda virüsle mücadele edebiliriz. Etmezsek hastalık yeniden ortaya çıkabilir. Bu yeni dönemde bize söylenenlere riayet edelim. İnşallah sağlıklı ve huzurlu günler yaşarız” şeklinde değerlendirmede bulundu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum