phishing

Kumartaşlı : Yokluğun Bir Üzüntü İse Şahadetin En Büyük Gururdur

Kumartaşlı : Yokluğun Bir Üzüntü İse Şahadetin En Büyük Gururdur

Kumartaşlı : Yokluğun Bir Üzüntü İse Şahadetin En Büyük Gururdur
18 Mart 2023 - 20:08


 
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 108. yıl dönümünde Afyonkarahisar Kocatepe Mezarlığında düzenlenen anma töreninde konuşma yaptı.
 
Kumartaşlı sözlerinin başında şu ifadelere yer verdi;
“Bu gün burada tarihin en görkemli zaferlerinden biri olan çanakkale deniz zaferinin yıl dönümünde zaferin şahitleri ve şehitleri olan aziz ecdadımızı anmak, ecdadımızın bizlere bıraktığı toprakları canları pahasına koruyarak bu gün hür ve özgür bir şekilde yaşamamızı sağlayan tüm şehitlerimizi anmak için toplandık.”
Kumartaşlı sözlerine şu ifadelerle devam etti;”Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını vermekten çekinmeyen, bayrağımıza kanlarıyla renk veren, gökleri özgürlük şarkılarıyla inleten, tarihimizi ve geleceğimizi ölümsüzleştiren, görünmez kanatlarını her an üstümüzde hissettiğimiz, adlarını mezar taşlarına, anılarını gönlümüze kazıdığımız, hür ve özgürce yaşadığımız bu günleri onlara borçlu olduğumuz kahramanlarımızdır.”
 
BU MİLLET DAMARLARINDAKİ ASİL KAN SAYESİNDE DAİMA HÜR YAŞAMIŞTIR
Doğduğu günden beri üzerine titrediğiniz büyük güçlükler ve özveri ile büyüttüğünüz evladınızı kaybetmenin dayanılmaz acısını sizler ile paylaşıyoruz. Ama unutmayın ki o artık Türk milletinin bağrında, vatan toprağının hamurundadır.
Bizler tarihin ve tarihçilerin her türk asker doğar, asker ölür övgüsüne mazhar olmuş bir milletin evlatlarıyız. Tarih şahittirki bu millet damarlarındaki asil kan sayesinde daima hür yaşamış asla esaret zinciri onu bağlayamamıştır. Türk askeri yalnızca vatanın ve milletin huzur ve refahı uğrunda gerektiğinde canını seve seve feda etmekten çekinmeyen bir kahramandır.
Sizlerde vatan ve bayrak sevgisi ile yetiştirdiğiniz ve şehitlik mertebesine ulaşan evladınızla ne kadar gurur duysanız azdır.
 
YOKLUĞUN BİR ÜZÜNTÜ İSE ŞAHADETİN EN BÜYÜK GURURDUR
 
Askerliğine başladığın tarihten itibaren mensubu olduğun Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir ferdi olarak, elin kutsal bayrağımızın üzerinde iken, icabında vatan cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatını feda eyleyeceğine dair ettiğin yemine sadık kaldın.
Ne mutlu sana ki uğruna şehit olduğun kutsal topraklarda agah efendileri ile, reşat beyler ile, yıldırım kemaller ile koyun koyuna yatacaksın.
Görevi başında can verdiğin vatan topraklarında, ay-yıldızlı bayrağın gölgesinde sonsuza dek huzur içersinde uyu. Yokluğun bir üzüntü ise şahadetin en büyük gururdur. Kanının son damlasına kadar savunmaya ant içtiğin emaneti devralıyoruz.
 
Atamızın izinde sizlerin ışığında bizlere bıraktığınız eserleri sonsuza kadar yaşatacağımıza yüce Türk milletinin mutluluğu, vatanımızın bütünlüğü ve bağımsızlığı için ölüme koşacağımıza söz veriyoruz. Örneğimizi sizden gücümüzü türk ulusundan alacağız. İnançlı, bilinçli ve kararlıyız.Türk bayrağı ebediyen yükseklerde dalgalanacak, türk vatanı sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacaktır.Ne mutlu vatanı için şehit olanlara !!! Ne mutlu türküm diyene!!Ruhlarınız şad olsun.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum