phishing

Kumartaşlı kendisini görevden alan genel başkanı devirdi yeni başkan göreve iade edecek

Kumartaşlı kendisini görevden alan genel başkanı devirdi yeni başkan göreve iade edecek

Kumartaşlı kendisini görevden alan genel başkanı devirdi yeni başkan göreve iade edecek
08 Mayıs 2018 - 09:02 - Güncelleme: 08 Mayıs 2018 - 10:00

Geçtiğimiz günlerde eski genel başkan tarafından görevden alınan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube eski Başkanı İsmail Kumartaşlı, yapılan genel merkez seçimleri hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanlığına bir çok ilin olduğu gibi kendi Şube Başkanlığının da desteklediği Mustafa Işık’ın seçildiğini söyleyen İsmail Kumartaşlı, yapılan seçimlerin ardından Genel Başkan Işık’ın ilk icraatının kendisini Afyonkarahisar Şube Başkanlığına yeniden atama işlemini başlatmak olduğunu söyledi.

Genel Başkan Mustafa Işık’ın 66'ya 302 gibi 236 oy farkla genel başkanlığa seçildiğini bildiren Kumartaşlı, Işık’ın seçimlerin ardından ilk icraatı olarak Afyonkarahisar Şube Başkanlığına yeniden kendisinin atama işlemlerinin başlatılması yönünde talimat vererek; “Bu benim asli görevim ve boynumun borcudur dediğini” söyledi.

Kumartaşlı yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı. ; “Bilindiği üzere; Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkezi 16 ncı olağan Genel Kurulu Seçimleri hafta sonunda gerçekleştirildi.

Malumunuz üzere bir önceki genel başkan tarafından bazı yapılan olumsuz iş ve işlemlere ve hatta hiç yapılmayan faaliyetlere itiraz ettiğimizden, genel başkanlığın hakkını veremeyişini ifade etmemizden dolayı alınan bir kararla Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı görevimden alınmıştım.

Şahsıma yapılan bu haksız uygulama sadece hizmetlerin yetersizliği nedeniyle çıkışlarım olmuştur. Genel Başkanlığa aday olan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube  başkanı Mustafa Işık’a destek vermemizde hazmedilememiş, bu haksızlığı daha da körüklemiş ve şahsi bir husumete dönüştürülerek tarafıma bu uygulama yapılmıştı.

Şahsımın görevden alınmasının haberi üzerine başta Şehit Ailelerimiz, Gazilerimiz ve en önemlisi de Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban bu haksızlık karşısında şahsımı desteklemiş ve yanımda  olduklarını bildirmişlerdi.

Aynı şekilde İlimiz STK Temsilcileri, İş adamları, siyasiler, siz değerli basın mensupları ve 35 ilden Afyonkarahisar'a gelen Dernek başkanları şahsıma yapılan bu görevden alınma işlemini  tanımadıklarını bildirdiler.

Ben ve yönetimim bu güne kadar canla başla çalıştık. Ailelerimizle geçireceğimiz zamanlardan feragat ettik, uykusuz kaldık, zor günler ve soruşturmalar geçirdik. Ama yılmadık, korkmadık, yenilmedik. Rabbimin izniyle dernek genel merkezimizin 16'ncı genel kurulunu gerçekleştirdik. Ankara'da yapılan genel kurula 45 ilden dernek başkanları, yöneticiler, Şehit Aileleri ve Gaziler katıldılar.

Tarihe geçecek bir genel kurul gerçekleştirildi. Bu güne kadar sürekli tepki alan, gerek şehit ailelerine gerekse gazilerimize ilgisiz kalan, yeni çıkan kanun ve yönetmeliklerden bihaber olan mevcut yönetim yapılan seçimle tarih olmuştur. Şahsımın ve yönetimimin de desteklediği Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Mustafa Işık, genel kurulda aday oldu ve ezici bir farkla 66'ya 302 gibi 236 oy farkla genel başkanlığa seçilmiştir.

Yani Mevcut Genel Başkan Taner Uran 66, bizim ve tüm illerin desteklediği Mustafa Işık 302 oy alarak ezici bir üstünlük ile kazandı. Seçimlerde tüm Türkiye'den gelen Şehit Gazi Dernek Başkanları ve delegeleri şahsıma uygulanan bu haksız görevden alma uygulaması için seferber oldu ve eski başkana tepki gösterdiler.

Yapılan seçimin ardından genel başkanlığa seçilen Sayın Genel Başkanımız Mustafa Işık, ilk emrini verdi ve şahsımı yeniden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı olarak atanmam için gerekli yazışmaların yapılacağını bildirmiştir.

Şahsımı destekleyen, her daim Şehit Ailelerimizin, Gazi ve yakınlarımızın yanında olan bizlere bir çınar gibi gölge olan, koruyup kollayan Sayın Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'a, tüm Şehit Ailelerimize, Gazilerimize, yönetimime ve siz değerli Basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum