phishing

Korkmaz: Virüsü taşıma ve bulaştırma

Korkmaz: Virüsü taşıma ve bulaştırma

Korkmaz: Virüsü taşıma ve bulaştırma
21 Mart 2020 - 16:08 - Güncelleme: 22 Mart 2020 - 16:59

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz konuk olarak katıldı. Gazeteci İsmail Akar’ın sorularını yanıtlayan Korkmaz korona virüsle ilgili vatandaşların panik olmamalarını ancak tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.
Korona virüsle ilgili Sağlık Bakanlığı’nın süreci çok başarılı yönettiğini kaydeden Korkmaz, “Özellikle umre ibadetinden ve yurtdışından dönen vatandaşlarımızın dönüşlerinden itibaren 14 gün süresince acil sağlık durumu dışında evden çıkmaması, evden çıkmalarını gerektirecek sağlık şikâyetlerinde öncelikle 112 ve 184 Sabim hattını mutlaka aramalarını istiyoruz. Bu 14 günlük süre boyunca ziyaretçi kabul etmemeleri son derece önemli. Ülke genelinde alınan önlemlere uyulması lazım.Bulaştırma ve taşıma olmaması için toplu alanlardan uzak kalınmalı” şeklinde konuştu.
“Yurt dışından dönüşte ilk 14 günü evinizde geçirin”
Hastalığa karşı alınacak tedbirlere ilişkin konuşan Korkmaz, “Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovarak yıkayın. Öksürme ve hapşırma sırasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın. Mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın. Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun. Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın. Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının. Yurt dışından dönüşte ilk 14 günü evinizde geçirin. Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin” diye değerlendirmede bulundu.
“İl Hıfzısıhha Kurulu toplanarak önemli kararlar aldı”
İl Hıfzısıhha Kurulu’nun Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında toplandığını ve önemli kararlar aldıklarını belirten Korkmaz, “Alınan kararlar gereği Belediyelerce cenaze ilanı yapılmayacak, defin işlemleri en az katılımla yapılacak. İlçeler arası ve şehir içi toplu taşıma araçlarına fazla yolcu alınmaması için trafik denetimleri artırılacak. Kurum ve Kuruluşlarının yer ve yüzey dezenfeksiyon işlemleri belediyeler tarafından yapılacak. Toplantıda ayrıca alınan kararlara uyulmaması ve Sağlık Bakanlığının talimatlarına riayet edilmemesi durumunda ilgili mevzuat gereği cezai müeyyide uygulanmasına da karar verildi” diye konuştu.
Vatandaşlara panik olmamaları tavsiyesinde bulunan Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz tedbirleri sıkı tutmalarını tavsiye etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum