phishing

Konya Kasaplar Odası Başkanı Balbaloğlu : Yörük Özür dilemezse dava açacağız

Konya Kasaplar Odası Başkanı Balbaloğlu : Yörük Özür dilemezse dava açacağız

Konya Kasaplar Odası Başkanı Balbaloğlu : Yörük Özür dilemezse dava açacağız
26 Ocak 2020 - 18:59

 
Afyonkarahisar Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük, Afyonkarahisar’da 2 işletmede çıkan domuz etinin Konya’dan getirildiğini söylemişti. Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, bir açıklama yaparak, Yörük’e tepki gösterdi ve özür dilemezse hakkında dava açacaklarını da sözlerine ekledi.
Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’da 2 işletmede adana kebap içerisinde domuz eti çıktığı bakanlık tarafından duyurulmuştu. Bu haber Afyonkarahisar halkını şok etmişti. 2 işletmeden 1’nin kapandığı 1’inin ise henüz faaliyete devam ettiği öğrenildi.
 
KONYA’DAN GELDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ
Olayla ilgili geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar Kasaplar Odası Başkanı İbrahim Yörük, bir açıklama yapmış ve domuz etinin Konya’dan geldiğini iddia etmişti. Yörük:  “İncelememiz sonucunda ilgili adana kebap ürünlerinde ette domuz eti bulunmadığı ancak Konya’dan bir aracı tarafından temin edilerek; ilimize getirilen koyun kuyruk yağı içerisinde domuz ürünü bulunduğu tespit edilmiştir” demişti
İFTİRA DAVASI AÇARIZ
Bu açıklamaya Konya’dan tepki geldi. Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, duruma sert bir şekilde tepki göstererek özür beklediklerini aksi halde iftira davası açacaklarını söyledi.
 
DOMUZ YAĞI DEĞİL DOMUZ ETİ KULLANILMIŞTIR
Meslektaşım yalan söylemiştir ve konuyu saptırmaya çalışmaktadır.  Bu kebaplar hilelidir. Meslektaşım kebap içerisinde domuz  eti değil domuz yağının kullanıldığını bununda Konya’da bir firmanın getirdiğini söylemiştir. Burada domuz yağı değil, domuz eti kullanılmıştır. Bunu bakanlık açıklamıştır. Bakanlık burada laboratuar sonuçları ile açıklama yapmış ve tahlil sonuçlarında kas proteinine rastlanmıştır. Bu şu demektir. Afyon’da ki bu işletmelerde doğrudan domuz etinin kendisi kullanılmıştır. Bu resmi açıklamadır. İbrahim Yörük, özür dilemez ise kendisine iftira davası açacağız” dedi.
Afyon Postası
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum