phishing

Köksal : Saray asgari ücret jestini yaptı, şimdi sıra vatandaşta

Köksal : Saray asgari ücret jestini yaptı, şimdi sıra vatandaşta

Köksal : Saray asgari ücret jestini yaptı, şimdi sıra vatandaşta
01 Ocak 2020 - 14:07

 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkez, ilçe ve köylerinde vatandaşları dinledi. Köksal, "Saray, asgari ücret için jest yapacağız demişti yaptı. Şimdi sıra vatandaşta ilk seçimde sandıkta da vatandaş AKP’ye jestini yapacak" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi. Köksal, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldiği ziyaretlerini geçtiğimiz günlerde ulusal basında ve kamuoyunda büyük ses getiren TBMM'de bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmada başına taktığı Ecevit kasketi ile gerçekleştirdi.
SİFTAH YAPMADAN DÜKKAN KAPATIR HALE GELDİK
Milletvekili Köksal, beraberindeki İl Kadın, Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyesi İbrahim Meydanoğlu ve İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Afyonkarahisar merkezde Anbaryolunda esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sıkıntıları dinledi. İşlerinin durma noktasına geldiğini kaydeden esnaflar, "İşlerimiz iyi gitmiyor. Çoğu gün siftah yapmadan kepenk kapatır hale geldik. Vatandaşın alım gücünün düşmesi sonucu esnafta bitme noktasına geldi. Bağ-Kur borcumuzu ödeyemiyoruz. Toptancıya ödeme yapamıyoruz. Yanımızda çalışan elamanlarımıza bile maaşlarını ödeyemez hale geldik." dediler.
ESNAFIMIZI KALKINDIRMAK İÇİN CUMHUR İTTİFAKINA
GEREKLİ UYALARI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Türkiye’de işsizliğin her geçen gün hızla arttığını, esnaf ve sanatkarların kapısına bir bir kilit vurduğunu dile getiren Köksal ise, “Vatandaşlarımızın alım gücü günden güne düşüyor. Ekonomiyi durma noktasına getirdiler. Esnaf ekonominin can damarıdır. O nedenle cefakar, fedakar esnafımızın ayakta kalması ve kalkınması için biz CHP olarak dün olduğu gibi bugünde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Esnafımızı kalkındırmak önünü açmak sicil affını çıkarmak Bağ-Kur primlerini dahi ödeyemez halde olan esnafımızın elinden tutmak adına Mecliste AKP ve MHP bloğu olan Cumhur İttifakı'na gerekli uyarıları yapmaya ve tekliflerimizi sunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
ATAKÖY MAHALLESİNDE "YIKIM KARARI" SONRASI EYLEM YAPAN VATANDAŞLARI DİNLEDİ
Daha sonra Ataköy Mahallesi'nde Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yıkım kararı verilen binaya ilişkin iddialarla ilgili tarafları ve vatandaşları dinleyen Milletvekili Köksal, gerçeğin ortaya çıkmasını ve yargının tarafsızca karar vermesini beklediklerini kaydederek konunun takipçisi olacağını söyledi.
KENDİLERİNE KEPÇEYLE, VATANDAŞA ÇAY KAŞIĞI İLE VERİYORLAR...
Afyonkarahisar merkez ziyaretinin ardından Çobanlar İlçesi ile Şuhut İlçesi ve İlçeye bağlı Balçıkhisar Köyü ile Dinar İlçesi ve İlçeye bağlı Yıprak Köyü'nde vatandaşlarla bir araya gelen Köksal, burada da vatandaşların istek ve sıkıntılarını yerinde dinledi.
Çobanlar İlçesi'nde CHP İlçe Başkanı Beytullah Cihan ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte esnaf ve vatandaşları dinleyen Köksal, "2020 yılı asgari ücreti 2324,70 TL kendilerine kepçeyle vatandaşa adeta çay kaşığıyla veriyorlar. Türkiye işsizlerin sayısı 8 milyona çıktı. Son bir yılda 623 bin kişi işinden oldu. CHP’ye ve belediyelerine saldırarak gerçeklerin üstü örtmeye çalışıyorlar. Milletin gerçek gündemi işsizlik ve hayat pahalılığı üzerine tek cümle etmiyorlar." diye konuştu.
SİYASET VATANDAŞIN REFAHI HUZURU İÇİN YAPILIR, RANT İÇİN YAPILMAZ
Daha sonra Köksal, CHP Şuhut İlçe Başkanı Mehmet Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilçe merkezinde ve Balçıkhisar Köyü'nde vatandaşlarla bir araya gelirken, ardından Dinar İlçe merkezi ve ilçeye bağlı Yıprak Köyü'nde vatandaşları tek tek dinledi.
Burada da vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Köksal, "Memlekette 8 milyonu aşkın işsizimiz var. Taşı sıksa suyunu çıkaracak milyonlarca gencimiz, çocuğumuz işsiz. Binlerce insan pazar artıklarından geçimini sağlamaya çalışıyor. Siyaset insan için, insanın refahı huzuru için yapılır. Siyaset rant için yapılmaz. Saray; Asgari ücret için jest yapacağız demişti yaptı. Şimdi sıra vatandaşta ilk seçimde sandıkta da vatandaş AKP’ye jestini yapacak." şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum