phishing

Köksal, atama bekleyen üniversite mezunlarının akıbetini sordu

Köksal, atama bekleyen üniversite mezunlarının akıbetini sordu

Köksal, atama bekleyen üniversite mezunlarının akıbetini sordu
04 Mayıs 2020 - 17:43 - Güncelleme: 05 Mayıs 2020 - 00:21


 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 4 Bakan'a atama bekleyen üniversite mezunu meslek mensuplarının akıbetini sordu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na 6 ayrı soru önergesi verdi.
BOŞ KALAN KADROLARA NE ZAMAN ALIM YAPILACAK?
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına 2 ayrı soru önergesi veren Milletvekili Av. Burcu Köksal, "2019/6 ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sözleşmeli personel alımı kapsamında "sosyal çalışmacı, psikolog, diyetisyen, rehber öğretmen, çocuk gelişimi, fizyoterapist" bölümlerine 2313 kadro ayrılıp tercih sonuçları 6 Aralık 2019 da sonuçlanmıştır. Tercih yapıp yerleşen kişiler süreç içerisinde önceden veya sonradan çeşitli kurumlara (Sağlık Bakanlığının 2019/7, 2020/4, 2020/5, Milli Eğitim Bakanlığının ek ataması, Adalet Bakanlığı idari memur alımı vb.) tercih verip yerleştiği görülmektedir. Dolayısıyla Bakanlığınızca yapılan 2019/6 atamasında yaklaşık 1000 kişilik kadro boş kalmış ve yanmıştır. Bu yüzden birçok kişi istihdam fırsatını kaçırmış ayrıca Bakanlıklardan hizmet bekleyen başta çocuk ve yaşlılar olmak üzere birçok vatandaş mağdur olmuştur. Bakanlığınızca boş kalan bu kadrolara şu ana kadar niçin yeni bir alım yapılmamıştır? Bundan sonra bu kadrolara ne zaman alım yapılması düşünülmektedir?" ifadelerini kullandı.
ATAMASI YAPILAN AMA TEBLİGATI YAPILMAYAN 500 KİŞİNİN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK Mİ?
Bakan Selçuk'a, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ataması yapıldığı halde tebligatları henüz ellerine ulaşmadığı için mağduriyet yaşayanların mağduriyetlerinin ne zaman giderileceğini soran Köksal, "2019/6 ataması ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ÖSYM tarafından ataması yapılanlar belgelerini 31 Aralık 2019'a kadar teslim etmiş olmalarına rağmen Mart ayının sonuna kadar işe başlatılmamışlardır. Ataması yapılanların bir kısmı 20 Mart 2020 tarihinden sonra tebligatları gelmeye başladıysa da son 2 hafta tebligatlar durmuş ve yaklaşık 500 kişiye tebligatlar ulaşmamıştır. Bu yüzden ataması yapılan ancak göreve bir türlü başlatılmayan bu 500 kişilik grup aileleriyle birlikte mağdur olmuş, maddî manevi sıkıntılar yaşamıştır. Ataması yapılan ancak hala tebligatı yapılmayan 500 kişinin mağduriyeti ne zaman giderilecektir?" dedi.
BİNLERCE HARİTA VE KADASTRO TEKNİKERİ İSTİHDAM BEKLİYOR...
Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a harita ve kadastro teknikerleri için alım yapılıp yapılmayacağını soran Köksal, "Yaklaşık 30 bin mezunu olan Harita ve Kadastro Teknikerleri, Tapu Kadastro Müdürlüklerinde çalışabilecekken Bakanlığınızca bu kurumlar için yeterli alım yapılmamaktadır. Binlerce harita ve kadastro teknikerleri istihdam yaratılmasını beklerken, 2 seneye yakındır atamalarının yapılmayışı yüzünden mağdur olmuşlardır. Bakanlığınızca harita ve kadastro teknikerlerine önümüzde ki günlerde kontenjan açılacak mıdır? Alım yapılacaksa ne zaman yapılacak ve kaç kişi istihdam olanağına kavuşacaktır?" şeklinde konuştu.
ULAŞTIRMA VE TRAFİK HİZMETLERİ TEKNİKERLERİ 2 YILDIR ATAMA BEKLİYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na ise 2 yıldır atama bekleyen Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Teknikerlerinin akıbetini soran Köksal, "Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Teknikerleri 2 yıldır atama bekledikleri halde Bakanlığınızca alım yapılmaması yüzünden mağdur olmuşlardır. Binlerce mezun atama için halen beklemektedir. Ulaştırma ve trafik hizmetleri teknikerleri için önümüzdeki günlerde Bakanlığınızca bir alım yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman olacak ve kaç kişi istihdam edilecektir?" dedi.
PİCTESLİ ÖĞRETMENLERE KADRO VERİLECEK Mİ?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, 4857 sayılı iş kanununa tabi olarak çalışan PİCTES'li öğretmenlere kadro verilip verilmeyeceğini soran Köksal, "Bakanlığınızca "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi" projesi adı altında PİCTES uygulamasına geçilmiş bu konuda alanında eğitim almış Türk öğretmenler 26 ilde görevlendirilmiştir. Bu öğretmenler KPSS, mülakat ve güvenlik soruşturmasıyla atanmışlardır. Ancak PİCTES bünyesindeki bu öğretmenlere kadro verilmeyip, 4857 sayılı iş kanununa tabi olarak çalıştırılmışlardır. Bu konuda ki haksızlıklar giderilecek midir? Bu öğretmenlere kadro verilecek midir?" ifadelerini kullandı.
REHBER ÖĞRETMENLERİN YÖNETMELİK MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK Mİ?
Bakan Selçuk'a rehber öğretmenlerinin yönetmelik yüzünden yaşayabilecekleri mağduriyetleri de soran Köksal, "Bakanlığınızın bünyesinde çalışmakta olan rehber öğretmenler de diğer öğretmenler gibi 2 ay tatil kullanmakta idi, ancak salgın döneminde çıkarılan yönetmelikle rehber öğretmenlerin izni bir aydan az olamaz denilerek 15 günlük yarıyıl tatilinde ek olarak 2 aylık yaz tatilinden sadece 15 gün kullanılması ve kayıt dönemlerinde veya başka işlerde okul idarecileri tarafından görevlendirilmeleri karara bağlanmıştır. Bu durum son derece suiistimale açıktır. Sonuçta haksızlıklar ortaya çıkabilecektir. Bu nedenle bu yanlıştan dönülmesi gerekmektedir. Bakanlığınızca bu yönetmelik niçin çıkarılmıştır? Bu yönetmelikteki yanlıştan dönülecek midir?" dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum