phishing

Koçak : Eski berberlere tıraş olmayalım

Koçak : Eski berberlere tıraş olmayalım

Koçak : Eski berberlere tıraş olmayalım
04 Ocak 2019 - 07:13 - Güncelleme: 04 Ocak 2019 - 08:51

 

 

Afyonkarahisar İyi Parti Belediye Başkan Adayı Doktor Mahmut Koçak Salı günü gerçekleştirdiği haftalık olağan basın toplantısında 11 yeni projesini açıkladı. Toplantıya İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, Merkez İlçe Başkanı Okşan Ulusoy Efe,  İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Alper Yağcı’ da katıldı.

İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya toplantının açılış konuşmasını yaptı.İnkaya gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduktan sonra sözü İyi Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak’a verdi.

Koçak yaptığı esnaf ziyaretlerinde edindiği izlenimlerle, vatandaşların ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını ve psikolojik olarak da etkilendiklerini ifade etti. Koçak: “Türkiye ekonomik krizi en derinden hissetmeye başladı. Ekonomik sıkıntı insanlarımızın psikolojilerini de etkiledi. Vatandaşlarımız yara bere içerisinde, bir dokunup bin ah işitiyoruz. Ülkemiz yaşanmaz bir noktaya taşınmak isteniyor. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Biz Türkiye’nin gülen yüzü olacağız. Biz Türkiye’nin yarınına ümidini yitirmiş insanlarına umut olmaya geleceğiz. Artık eski berberlere tıraş olmayalım.” dedi.

İyi Kart

İyi Kart projesi ile ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak yardımları insan onuruna yakışır şekilde gerçekleştireceklerini söyleyen Koçak: “Belediyemiz sınırları içinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelereİyi Kart ile yardım sağlayacağız. Sosyal yardımlar arttırılmalıdır. Bu yardımı yaparken de “sağ elin verdiğini sol el görmeyecek” düsturu ile hareket edeceğiz.  İyi kartla yoksul ailelere destek olacağız. Bunu insan onuruna yakışır şekilde yapacağız. Vatandaşımız karta yükleyeceğimiz yardım ile gıdadan giyime, eğitimden, sağlığa ihtiyaç duyduğu her alanda alışveriş yapabilecek” diyerek kartı evin kadınına teslim edeceklerinin altını çizdi.

Özgür Kart

Gençlerin özgürce düşünebilmeleri, girişimci ve üretken olabilmeleri için geliştirilen Özgür Kartı anlatan Koçak:“Gençler için hazırlayacağımız özgür kartla onlara ulaşım desteği sağlayacağız. Bu kart ile otobüslerde, minibüslerde, duraklarda, prestij caddelerde sınırsız internet kullanabilecekler. Gençler bu kart ile şehirlerarası otobüslere indirimli binecek, sinema, tiyatro ve konserlerden indirimli faydalanabilecekler. Belediye olarak öğrenci ve gençlerimizin her zaman yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Mor Beyaz Kart

Afyonkarahisarlılar için özel bir kart yapacaklarını ifade eden Koçak: “Anlaşmalı banka aracılığı ile alışverişlerde ekstra taksit imkanı sağlanırken, işyerleri indirim imkanı sunacak. Hem Afyonkarahisarlı vatandaşımız, hem de esnafımız kazanacak. Böylelikle ticaret canlanacak. Vatandaşımız belediyeden alınan hizmetlerin otomatik ödemelerini bu kart ile yapabilecekler” diyen Koçak, kartın ulaşımda abonman kartı olarak da kullanılabileceğini de sözlerine ekledi.

Şehir Üniversitesi

Şehir Üniversitesi kurarak Afyonkarahisar’ın marka değerini arttıracaklarını söyleyen Koçak: “İl merkezine Vakıf Üniversitesi’nin kurulmasını sağlayarak, hem üniversite öğrencilerimizin şehrimizle bütünleşmesini sağlayacağız, hem de bu sayede esnafımızı güçlendireceğiz. Üniversite bünyesinde şehrimizin kalkınmasına ve üretimine katkı sağlayacak fakülte ve bölümler olacak: Ziraat Fakültesi, Gıda Fakültesi, Mermercilik ve Mermer Teknolojisi, Pazarlama ve Tasarım Bölümleri’nin yanı sıra Yabancı Diller Okulu bunlardan birkaçı” şeklinde konuştu.

Gençlik Meclisi

Ortak gelecek için ben de varım diyen Koçak: “Gençlerimizi sadece geleceğin teminatı değil, bugünümüzün de ortakları olarak görüyoruz. Şehrimize yapacağımız her proje ve yenilikte gençlerimizin de fikrini almanın, çalışmalarımıza değer katacağına inanıyoruz. Oluşturacağımız Gençlik Meclisi’nde yer almak isteyen her gencimize kapımız açık olacak. Çalışma atölyeleri kurularak gençlerimizin kendilerini geliştirmek istedikleri alana yönelmelerini sağlayacağız. Üniversitede bulunan öğrenci kulüpleri ile işbirliği yapacağız. Belirli aralıklarla gençlerimizle bir araya geleceğiz” diyen Koçak gençliğe verdiği önemi bir kez daha belirtti.

Proje Akademisi

Gençlere yönelik projelerine hız kesmeden devam eden Koçak, bir yenisini daha ekledi. Koçak: “Gençlere dönemler halinde proje hazırlama eğitimleri vereceğiz. Eğitim sonunda bitirme ödevi olarak Afyonkarahisar için, ülkemiz için projeler hazırlayacaklar. Dereceye giren projeler için desteklerimizi esirgemeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

E-Spor

Yükselen trendlerden olan e-spor alanına da kayıtsız kalmadıklarını belirten Koçak: “E-sporda etkili ve etkin olacağız. E-spor akademileri ve takımları kuracağız. Çocuk ve gençlerimizin, e-spor sayesinde belirli bir disiplin içerisinde oyun ve okul hayatlarını planlamalarını sağlayacağız. Aynı zamanda internet kafelerin kalite ve standartlarını arttıracağız. Öğrencilerimiz çalışmalarını gruplar halinde yapacak, her grubun başında da bir koç bulunacak. Bu sayede istihdam da sağlayacağız” dedi.

Afmek

Afyonkarahisar Meslek Edindirme Kursu açarak, gençleri geleceğin mesleklerine hazırlayacaklarını söyleyen Koçak: “Belediye, Üniversite, Kosgeb, İşkur, Ticaret Odası ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile meslek edindirme kursları açacağız. Gençlerimizin okulda aldıkları eğitimlerinin yanında onları geleceğin mesleklerine hazırlayacağız. Aynı zamanda kadınlarımızı da eğiterek meslek kazanımlarına ve ekonomiye katkıda bulunmalarını sağlayacağız. Gençler işsizlik stresine girmeyecek. Geleceğin meslekleri konusunda onları donanımlı hale getireceğiz” şeklinde konuştu.

Eğitime Tam Destek

Eğitimli gençlerin önemini vurgulayan Koçak: “Sağlıklı eğitim için sağlıklı ortamlar kuracağız. Devlet okullarının fiziki şartlarını iyileştirerek, öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlayacağız. Her eğitim-öğretim döneminde okullarımıza kırtasiye yardımı yapacağız. Yaz tatillerinde okullarımızın temizliğini, onarım ve tadilat işlerini gerçekleştireceğiz. Çocuklarımıza ne kadar doğru eğitim verebilirsek, geleceğimiz o kadar aydınlık olur. Belediye olarak eğitime tam destek olacak, öğrencilerimiz arasında eğitimde fırsat eşitliği sağayacağız. İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için etüt merkezlerinde ücretsiz kurslar düzenleyeceğiz” diyerek yerel yönetimler ile yerel eğitimin seviyesinin yükseleceğini belirtti.

Erenler Altyapı

Erenler Mahallesi’nin yol, altyapı ve çevre düzenlemesi sorunlarını çözeceklerini ifade eden Koçak, Erenler’i gençliğe yakışır bir mahalle haline getireceklerinin altını çizdi.

Koçak: “Erenler Mahallesi’nde yollar asfaltlanacak, yeni bir çevre düzenlemesi ile etraf yeşillenecek. Erenler ile şehir arasındaki yol prestij yol olarak düzenlenecek. Erenler modern bir mahalle haline gelecek. Gençler yaşadıkları yerden utanmayacak aksine arkadaşlarına anlatarak buraya davet edecekler. Erenler’i düzensiz yapılaşma ve kötü altyapıdan kurtararak, seçkin mekanların, güvenilir sokakların bulunduğu modern bir mahalle haline getireceğiz” dedi.

Üniversitelilere Tam Destek

Koçak Üniversitelilere Tam Destek projesinin detaylarını şu ifadelerle anlattı: “Şehrimizde misafir olan üniversite öğrencilerimiz için ücretsiz çamaşır yıkama merkezleri kuracağız. Merkezlerin içerisinde internet erişimi ve şarj olanağı da bulunacak. Gençlerimizin şehrimizden  memnuniyet oralarını yükselteceğiz. Üniversite öğrencilerinin her biri Afyonkarahisar’ın gönül elçisi olacaklar” dedi.          

YORUMLAR

  • 0 Yorum