phishing

Kimseden “lütuf” ya da “yardım” istemiyoruz payımıza düşeni talep ediyoruz

Kimseden “lütuf” ya da “yardım” istemiyoruz payımıza düşeni talep ediyoruz

Kimseden “lütuf” ya da “yardım” istemiyoruz payımıza düşeni talep ediyoruz
10 Nisan 2020 - 16:33

 
Geçtiğimiz günlerde CHP il Başkanı Yalçın Görgöz CHP’li belediyelerin bazı ihtiyaçları olduğunu ve salgın nedeniyle harcamalarının arttığını ve devletten bu hususta destek istediklerini belirten bir basın açıklaması yapmıştı.
Görgöz’ün açıklamalarından sonra Akparti il Başkanı Hüseyin Sezen bir açıklama yaparak, bu CHP İl Başkanı Görgöz’ün taleplerine ; “Kimsenin karamsarlığa kapılmasına rıza gösteremeyiz. CHP’li belediyelerin ihtiyaçlarını AK Belediyelerimizle karşılamaya hazırız” diyerek cevap verdi.
Bu yaşanan gelişmelerden sonra açıklama yapan Görgöz ise; “Her şeyden önce, devletin kamu kurumları ve yurttaşlar için yaptığı nakdi ve ayni yardımların, kimsenin cebinden değil, halkın vergilerinden ve yine halktan toplanan yardımlardan yapıldığını hatırlatmak isterim. Dolayısıyla biz, kimseden “lütuf” ya da “yardım” istemiyoruz, devletin böylesi zor zamanlarda yaptığı desteklerden payımıza düşeni, hakkımızı talep ediyoruz.” Diyerek cevap verdi.
Konuya ilişkin olarak Görgöz’ün açıklamaları şöyle ;
 
Geçtiğimiz günlerde, Afyonkarahisar’daki Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimizin yaptığı çalışmalar hakkında halkımızı bilgilendirmiş, her türlü imkansızlıklara rağmen, insan odaklı çalışmalarıyla çevre belediyelere örnek olduklarını belirtmiştim.
Bir kere daha söylemekte yarar görüyorum; “Derman Belediyeciliğin” en güzel örneklerini veren belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz.
Bu anlamlı çalışmaları gerçekleştiren belediyelerimizin, virüs salgını sürecinde harcamaları arttığı için, koruyucu malzemeyle birlikte, devlet ödemelerinin ve bankalara olan borçlarının da ertelenmesi ya da silinmesi ve personel alımıyla ilgili bu süreçte esnek olunması için “devletten” destek istediğimizi belirtmiştim.
Afyonkarahisar AKP İl başkanı sağ olsun bu taleplerimize cevap verdi; “Kimsenin karamsarlığa kapılmasına rıza gösteremeyiz. CHP’li belediyelerin ihtiyaçlarını AK Belediyelerimizle karşılamaya hazırız” dedi.
Devlet, sosyal devlet olmalı, adaletli olmalıdır. Devletin tüm olanakları, kamuya ve yurttaşlara eşit bir şekilde hakça paylaştırılmalıdır.
Her şeyden önce, devletin kamu kurumları ve yurttaşlar için yaptığı nakdi ve ayni yardımların, kimsenin cebinden değil, halkın vergilerinden ve yine halktan toplanan yardımlardan yapıldığını hatırlatmak isterim. Dolayısıyla biz, kimseden “lütuf” ya da “yardım” istemiyoruz, devletin böylesi zor zamanlarda yaptığı desteklerden payımıza düşeni, hakkımızı talep ediyoruz.
Değerli hemşerilerim, Afyon’da yaşayan kıymetli halkımız; her an yanınızda, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi var. Çok iyi biliyoruz ki bu zor günler, hep birlikte vereceğimiz doğru, anlamlı mücadeleler sonrasında bitecek. Hep beraber, hiç ayrışmadan, kardeşçe yaşayacağımız, hakça paylaşacağımız güzel günler, güneşli günler yakındır. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum