phishing

Kılıçdaroğlu'na saldırı Afyonkarahisar'da protesto edildi

Kılıçdaroğlu'na saldırı Afyonkarahisar'da protesto edildi

Kılıçdaroğlu'na saldırı Afyonkarahisar'da protesto edildi
22 Nisan 2019 - 17:44


 
Ercan: Bu saldırının azmettiricileri bellidir
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya, Afyonkarahisar’da basın açıklamasıyla tepki gösterildi. Partililer ve toplanan kalabalık grup adına konuşan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, “Yapılan sıradan bir provokasyon değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir” dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Ankara Çubuk'ta Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik gerçekleşen saldıraya karşı 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirildi.
CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı PTT önünde düzenledikleri basın açıklamasıyla kınadı. Açıklama sırasında CHP’liler, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de hazır bulundu.
SALDIRININ AZMETTİRİCİLERİ BELLİ
CHP’nin öğlen saat 12:00’de eş zamanlı olarak yurt genelinde gerçekleştirdiği açıklama CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan tarafından PTT önünde yapıldı. Ankara’daki şehit cenaze törenine katılan tek siyasi parti liderinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirten Ercan, “Şehidimizin cenaze töreninde CHP Genel Başkanına hain bir saldırı da bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkcı’ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provakasyon da değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Adına gazete denilen bir takım paçavralarda kimler CHP’yi ve CHP’lileri hedef gösterdiyse. Bir takım operasyon kanallarında kimler Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa. CHP’lilerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse. Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal’in ‘İki büyük eserimden biri’ dediği, CHP’ye kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır.” dedi.
ÜLKENİN BİRLİĞİ FEDA EDİLEMEZ
CHP’nin her bir üyesi olarak, Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayakta durmaya devam edeceklerini belirten Ercan, “Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık su da balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. ‘Gün kızgın demiri soğutma günüyse’ herkes de buna göre davranmalıdır. Ancak demiri, bugün bile, kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez.” şeklinde konuştu.
CEVAPLANDIRILMASI GEREKEN ÇOK SAYIDA SORU VAR
Saldırının ardındaki güç ve azmettiricilerin derhal yargı önüne çıkarılmaları gerektiğini söyleyen Ercan sözlerine şöyle devam etti:
“Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalı, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir. Milli Savunma Bakanına bir sorumuz vardır. Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, ‘O evi yakın’ diye bağıran hainlere dönüp de ‘Mesajlarınızı verdiniz’ demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir, bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler. Herkes müsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayı Milliye’nin devamı olan CHP’yiz.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum