phishing

Keyfi bir yönetime geçişin son perdesi

Keyfi bir yönetime geçişin son perdesi

 Keyfi bir yönetime geçişin son perdesi
17 Temmuz 2019 - 19:44

 
 
 
 
“Bu karar, TCMB’nin bağımsızlığına yapılan yeni bir darbedir”
 
 
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya’nın görevden alınarak yerine Başkan Yardımcısı Murat Uysal’ın atanması hakkında değerlendirmede bulundu.
 
 
 
Bu görevden alma ve yeni atama kararının iktisadi ve siyasi olarak ülkemiz aleyhine domino etkisi yaratacağına dikkat çeken Genel Başkan Uysal, yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:
 
 
 
“Keyfi bir yönetime geçişin son perdesi”
 
 
 
“Bu görevden alma kategorik bir mana taşıyor. Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya ve yönetimi; iktidarla görev yaptığı dönemde Merkez Bankası’nın kurumsal itibarını erozyona uğratıcı bir ahbap-çavuş ilişkisi yürütmesine rağmen, böyle bir görevden alma yaşanıyor.
 
 
 
“Bu kararın iktisadi ve siyasi olarak Türkiye aleyhine domino etkisi olacaktır”
 
 
 
Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya’nın görevdeki varlığının, travmatik bir dönemde bu zafiyet ve diğer olağanüstü şartlara rağmen piyasada bir kurumsal karşılığı vardı.
 
 
 
Son tahlilde, Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınması ile Türkiye Ekonomisinin kurumsal derinliği açısından elde kalmış bir temel kolonu daha yıkıldı. Bu kararın iktisadi ve siyasi olarak Türkiye aleyhine domino etkisi olacaktır.
 
 
 
“Umarım kurum inandırıcılığını tümüyle kaybetmez”
 
 
 
TÜİK Başkanının değişmesinden sonra enflasyon her ay sürekli gerilemeye başladı ama kurum inandırıcılığını tümüyle kaybetti.  Umarım TCMB için de aynısı olmaz.
 
 
 
Ayrıca 23 Haziran Seçimleri’nin ortaya çıkmasına vesile olduğu ülkenin uluslararası düzlemde siyasi, iktisadi ve kurumsal kredibilitesi de kendi ayağına kurşun sıkarak yok ediliyor. Bu ülke bu kadar kötülüğü hak etmiyor!
 
 
 
Bu iktidarın içinde Türkiye’nin ve hükümetin içinde bulunduğu şartlarda Merkez Bankası Başkanı’nı görevden almanın ne manaya geldiğini görecek anlaşılan hiçbir kimse kalmamış!
 
 
 
“TCMB’nin bağımsızlığına yapılan yeni bir darbe”
 
 
 
Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'yı görev süresinin bitmesine kısa bir süre kala bir gece yarısı görevden alınıp, yerine yardımcısı Murat Uysal’ın atanması TCMB’nin bağımsızlığına yapılan yeni bir darbedir.
 
 
 
Başkanın görevi ve süresi TCMB Kanunu ile özel olarak düzenlenmiştir. Yasada belirtilen hususlar dışında,  Başkan istifa etmediği müddetçe, görevden alınamaz.
 
 
 
Para basılsın ve faizler düşsün diye yapılan bu hareket, ülkemize olan güvensizliği ve ekonomideki kırılganlığı daha da artırtacaktır.
 
 
 
Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sistematik çöküşün son perdesi, elde kalmış birkaç kurumsal çıpanın da yok edilmesiyle tamamlanıyor. Keyfi bir yönetime geçişin daha da katmerli olarak ortaya çıkacak maliyetlerini, topyekun ülkemiz ve bireyler kısa vadede görecektir.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum