phishing

Kesk İl Temsilcisi Karaaslan : Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz 1 Mayıs Kutlu Olsun.

Kesk İl Temsilcisi Karaaslan : Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz 1 Mayıs Kutlu Olsun.

Kesk İl Temsilcisi Karaaslan : Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günümüz 1 Mayıs Kutlu Olsun.
01 Mayıs 2023 - 11:41


KESK İl Temsilcisi ve Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender Karaaslan yazılı bir açıklama yaparak 1 Mayıs işçi Bayramını kutladı.
Karaaskan ;”Kapitalizmin kâr hırsı, iktidarın rant politikaları nedeniyle sonuçları çok çok ağır olan depremde yaşamlarını yitirenleri saygı ile anıyoruz.” Dedi.
Karaaslan açıklamalarına şu ifadelerle devam etti;
 
Doğal bir felaketin insan eliyle son birkaç yüzyılın en büyük trajedilerinden birine dönüşmesine neden olanlar, göstermelik açıklamalarla, birkaç tutuklamayla kendilerini işin içinden sıyıramayacaklar. Ant olsun ki, yaşamını yitiren her bir canlının, denetimsizliğin, rant politikalarının yol açtığı yıkımların er ya da geç hesabını soracağız!
 
İlimiz Afyonkarahisar da maalesef tehlikeli fay hatlarına sahip bir ildir. Bizler yanı başımızdaki tehlikenin farkındayız. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne defalarca sorduk. Okullarımız, yurtlarımız, kurumlarımız depreme hazır mı dedik. Peki, ne yanıt aldık? Koca bir suskunluk. Maalesef yaşanacak bir felakette daha şimdiden sorumluları biliyoruz.
 
Dostlar, Yoldaşlar, Sevgili Kadınlar, Gençler,
 
Zamlar, alım gücündeki erime hayatı yaşanılmaz kılıyor. Başta kadın emekçiler olmak üzere tüm emekçilere gittikçe daha güvencesiz bir çalışma yaşamı dayatılıyor. Ülkemiz her alanda Güvencesizler Cumhuriyeti haline geldi. Kadın işsizliği ve güvencesiz, kayıt dışı çalışma ortamlarında taciz, şiddet ve mobbing her geçen gün artmaya devam ediyor.
 
Bilimsel, Parasız, Demokratik Eğitim diyen eğitim emekçileri,
 
Sahte rakamlarla yüksek gösterilen maaşlarımız günden güne eriyor. Niteliksiz müfredat, yetersiz ders kitapları, çeşitli angaryalarla mesleğimiz adeta itibarsızlaştırılmaya, sözde demokrasi söylemleriyle pembe bir tablo çizilmeye çalışılıyor. Sayılarla oynayıp başarı arttı deniyor. Tüm mücadelemize rağmen promosyon aldatmacasıyla emekçiler oyalanıyor, hak ettiklerinden mahrum bırakılıyor.
 
İşsizlik aldı başını gidiyor. Hiçbir dönemde olmadığı kadar yurt dışına beyin göçü ve işçi cinayetlerinde adeta katliam yaşanıyor. Bereket fışkıran topraklarımızda tarım, çiftçilik, besicilik adım adım bitirildi. Sanayiden sonra tarımda da dış sermayeye bağımlı hale getirildik. Gerçekten de yiğidin kuru soğana muhtaç hale geldiği günlerden geçiyoruz.
 
Yoldaşlar, Dostlar, Emekçiler,
 
Sabrımız tükendi. Artık böyle gitmez dedik, gerçekten de gitmiyor. Eşitlik, özgürlük, adalet, barış, demokrasi ve laiklik için artık yeter diyoruz! Gün şikâyet etme günü değil. Bu düzen ya değişecek ya değişecek!
 
Bu karanlığı işçi sınıfı, emekçiler, kadınlar, gençler, Aleviler, farklılıkları, cinsel yönelimleri ret edilenler, kölelik şartlarında yaşayan göçmenler, sizler, bizler yırtıp atacağız. Bizleri karanlıktan çıkaracak olan işte bu 1 Mayıs meydanlarında açığa çıkan iradedir.
 
Bizler;
 
· Emeğin sömürülmediği,
 
· %1’in değil %99’un mutlu yaşadığı,
 
· Sendikal hak ve özgürlüklerin, örgütlenmenin, hak arama yollarının açık olduğu,
 
· Grev hakkının engellenmediği, kullanıldığında da yasaklanmadığı,
 
· Herkesin güvenceli, kadrolu çalıştığı bir işinin ve insanca yaşamaya yetecek bir ücretinin olduğu,
 
· KHK ve fiili OHAL rejimine son verildiği,
 
· Ekonomik krizlerin, salgınların, depremlerin, afetlerin faturasının halklarımıza ve emekçilere kesilmediği,
 
· Kimsenin kimliğinden, inancından, cinsiyetinden dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği,
 
· Kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün son bulduğu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı,
 
· Eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu,
 
· Düşünce ve ifade özgürlüğünün suç olarak görülmediği ve cezalandırılmadığı,
 
· Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan,
 
· Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir gelecek ve ülke için mücadeleye devam edeceğiz.
 
Biliyoruz ki, böyle bir dünya ve ülke mümkündür.
 
Emekçiler olarak, işçi sınıfı olarak, kadınlar, gençler olarak özgürlük meşalesini yakıyoruz, yeni bir başlangıç için aydınlığa koşuyoruz.
 
Kapitalist yıkıma, işsizliğe, yoksulluğa karşı birleşeceğiz, bu düzeni değiştireceğiz!
 
Yaşasın 1 Mayıs!
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum