Türkiye’nin son yılların en şiddetli soğuk ve kar yağışı dalgası ile karşı karşıya kalması bekleniyor. Afyonkarahisar’da hava bugünden itibaren hızla soğuyacak ve kar yağışı başlayacak
Türkiye yeni yıla girmeye hazırlanırken, yaklaşık bir aydır etkisini sürdüren yoğun sis ve pus, bugünden itibaren yerini kar yağışına bırakıyor. Afyonkarahisar kent merkezinde ve yüksek kesimlerinde bugünden itibaren yer yer kuvvetli olmak üzere kar yağışı başlayacak. Son yılların en şiddetli kar yağışını taşıyan soğuk hava dalgası, dün akşamdan itibaren Karadeniz üzerinden yurda giriş yaparken, yapılan son değerlendirmelere göre Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir’de bugünden itibaren kar yağışı görülecek. Diğer komşu iller günü yağışsız geçirecek.
DONDURUCU SOĞUKLAR KAPIDA
Kar yağışı ile birlikte Afyonkarahisar’daki karayollarında sabah ve gece saatlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Afyonkarahisar’da rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
Afyonkarahisar’da bugünden itibaren sıcaklıklarda büyük düşüler meydana gelecek. Yılbaşı gecesi sıcaklık sıfırın altında 9 derece olacak. Yeni yılda hem kar yağışı olacak hem de sıcaklıklardaki düşüşler devam edecek. Cuma ve cumartesi günler gece sıcaklığı sıfırın altında 11, gündüzü sıcaklığı sıfırın altında 3-5 derece arasında seyredecek. Pazar günü ise hem kar yağışı görülecek hem de gündüz sıcaklığı sıfır derece olacak.
GÜNEY KOMŞULARDA KAR YOK
Komşu illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Eskişehir kar yağışlı, gündüz sıcaklığı sıfırın altında 3 derece.
Konya: Kar yağışlı, gündüz sıcaklığı sıfırın altında 2 derece.
Isparta: Çok bulutlu, gündüz sıcaklığı 6 derece dolayında.
Burdur: Çok bulutlu, gündüz sıcaklığı 6 derece.
Kütahya: Kar yağışlı, gündüz sıcaklığı sıfırın altında 2 derece.
Denizli: Çok bulutlu, gündüz sıcaklığı 5 derece.
Uşak: Çok bulutlu, gündüz sıcaklığı 3 derece.
Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarılarda, yurdun büyük bölümünün karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesinin beklendiği bildirildi. Bugünden itibaren kuzey iç ve doğu kesimlerinde görülmesi beklenen kar yağışlarının cuma günü de etkisini sürdürmesi bekleniyor.●Kurtuluş



YORUMLAR