phishing

Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

Kadir Gecesi dualarla idrak edildi
21 Mayıs 2020 - 05:29


 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kadir Gecesi Özel” programında, "Bu gecede kin, haset, nefret, korku, umutsuzluk ve ötekileştirmenin olmadığı, güven, sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmanın hakim olduğu bir hayatın ve dünyanın inşası için çalışma azmimizi yenileyelim" dedi.
 
Kovid-19 tedbirleri nedeniyle Kadir Gecesi evlerde dua ve ibadetlerle idrak edildi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan ve Diyanet TV'de yayımlanan "Kadir Gecesi Özel" programında konuştu.
 
Tüm İslam aleminin Kadir Gecesini tebrik eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Kadir Gecesi önemini ortaya çıkaran en mühim unsurlardan birisi, içinde Kur'an-ı Kerim'in nazil olmuş olmasıdır. “Şüphesiz biz onu Kadir Gecesi'nde indirdik” buyuruyor Rabbimiz. Ramazan ayı içerisinde Kadir Gecesinin öyle bir önemi var ki hem içinde Kur-an'ın nazil olmuş olması, hem de 1000 Aydan hayırlı bir özelliğe sahip olması müminler için büyük bir vesiledir. En güzel bir şekilde bu geceyi değerlendirmeyi Rabb'im hepimize nasip eylesin” dedi.
 
Hazreti Peygamberin, “Size iki şeyi emanet ediyorum, iki şey bırakıyorum bunlara sarıldığınız sürece yolunuzu sapıtmazsınız. Bunlardan birisi Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim diğeri de Resulünün sünnetidir” buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Bizim için en önemli şey, hayatımızda Allah Resulü Efendimizin emanetine sahip çıkmaktır. Bugün bu emanet bizim üzerimizde. Kur'an'ın ilkelerinin yaşanması ve tebliğ edilmesi bu ilkelere bütün insanlığı davet etme işi bizim üzerimizde” diye konuştu.
 
“Kur’an-ı Kerim’in hikmet yüklü mesajlarını tüm dünyaya anlatmak, Müslümanlar için en önemli sorumluluktur”
 
Kadir Gecesi'nin önemine değinen Başkan Erbaş, “Bu sebeple, insana yaratılış gayesini bildiren; adalet, merhamet ve güzel ahlak ekseninde onurlu ve iffetli bir hayatın yolunu gösteren Kur’an-ı Kerim’i okumak, anlamak, yaşamak ve onun hikmet yüklü mesajlarını tüm dünyaya anlatmak, Müslümanlar için en önemli sorumluluk ve en ulvi hedeftir” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Erbaş Kadir Gecesinin tefekkür gecesi olduğuna vurgu yaparak, “Hayatımızın muhasebesini yapmak ve Kur’an’la ilişkimizi gözden geçirmek için son derece değerli bir fırsattır. Üzerinde tefekkür edilecek en önemli değer ise hiç şüphesiz bu gece nazil olmaya başlayan Kur’an-ı Kerim’in ortaya koyduğu hakikatlerdir. Bu minvalde yapacağımız tefekkür, bizlere, kulluk bilinciyle bütün hayatımızı Kur’an’ın ahlak ve hukuk ilkelerine uygun bir şekilde yeniden tanzim etmenin imkânını sunacaktır, inşallah” şeklinde konuştu.
 
“Sorumluluklarımızın başında, İslam’ın prensiplerini dünyamıza hâkim kılmak gelmektedir”
 
Eşref-i mahlûkat olarak yaratılan insanın her şeyden önce Rabbine karşı sorumlu olduğuna dikkati çeken Başkan Erbaş, şöyle devam etti:
 
“Şu bir gerçek ki, Rabbine karşı sorumluluğunun idrakinde olan insan, kendisine, ailesine, çevresine ve bütün kâinata karşı sorumluluğunun da farkında olacaktır.
 
Bu meyanda Rabbimizin bize yüklediği sorumlulukların başında, İslam’ın hayat veren evrensel prensiplerini kendi dünyamıza hâkim kılmak; söz ve davranışlarımıza İslam’ın ilkeleri doğrultusunda istikamet vermek gelmektedir. Bu aynı zamanda şükrân-ı nimettir. Allah’ın sayısız nimetlerine karşı bir teşekkürdür. Şüphesiz, bahşedilen bütün bu nimetlere karşı şükrümüzü en güzel şekilde eda etmemiz, nimetlerin devamına ve daha da artmasına vesile olacaktır.”
 
“Kadir Gecesini, Kur’an’ın kadrini bildiğimiz müddetçe ihyâ etmiş oluruz”
 
Başkan Erbaş, Kadir Gecesinin Müslümanlara hatırlattığı sorumluluklardan birisinin de Kur’an-ı Kerim’e karşı olan sorumlulukları olduğuna işaret ederek, “Kadir Gecesini, ancak Kur’an’ın kadrini, kıymetini bildiğimiz müddetçe ihyâ etmiş oluruz. Kur’an’ın hak, hakikat, ahlâk ve adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bu gecede bir ömre bedel manevî kazançlar elde edebiliriz. Kur’an’ın barış ve esenlik mesajlarına değer verdiğimiz nispette Allah’ın meleklerinin, yeryüzüne esenlik getirmek üzere indiklerinin idrakine varabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.
 
“Bütün hata ve günahlarımıza samimiyetle tövbe etmeliyiz”
 
Manen bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi’nden azami derecede istifade edilmesi gerektiğini belirten Başkan Erbaş, “Sayısız manevî güzelliğin yaşandığı ve mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu gecede; özümüze dönerek kendimizle yüzleşmeli, iyi ve güzel davranışlarımızı çoğaltmak, kötü davranışlardan uzaklaşarak kalbimizi manevî kirlerden temizlemek için büyük bir gayret içerisinde olmalıyız.  Allah’ın sonsuz rahmetinin yeryüzünü kuşattığı bu esenlik gecesini, gafletle geçen yıllarımızın telafisi için bir fırsat olarak görmeli ve en doğru şekilde değerlendirmeliyiz. Öncelikle bütün hata ve günahlarımıza samimiyetle tövbe etmeli ve bir daha aynı yanlışlara yaklaşmama azmi ve bilinciyle Allah’tan af dilemeliyiz” diye konuştu.
 
“İçten ve samimi dualarımızla bütün insanlığa dua edelim”
 
"İdrak etme şeref ve bahtiyarlığına eriştiğimiz bu geceyi dolu dolu yaşayalım” diyen Başkan Erbaş, sözlerini şöyle tamamladı:
 
“Bu geceye değer katan hayat kitabımız Kur'an-ı Kerim'i okuyarak, tefekkür ederek, tövbe ve dua ile ihya edelim. İçten ve samimi dualarımızla bütün insanlığa dua edelim. Bu gecede kin, haset, nefret, korku, umutsuzluk ve ötekileştirmenin olmadığı, güven, sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmanın hakim olduğu bir hayatın ve dünyanın inşası için çalışma azmimizi yenileyelim. Bunu başarabildiğimizde gönüllerimize huzur, hanelerimize bereket, toplumsal hayatımıza merhamet ve adalet egemen olacak, yeryüzü İslam'ın ideali olan esenlik yurduna dönüşecektir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, yüce Rabbimizden oruçlarımızı ve tüm ibadetlerimizi kabul buyurmasını niyaz ediyorum. Bu gecenin İslam aleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Rabbimden diliyorum."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum