phishing

Kadın sağlığı eğitimi projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor

Kadın sağlığı eğitimi projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor

Kadın sağlığı eğitimi projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor
05 Mart 2020 - 14:12

 
‘‘Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi’’ kapsamında merkez ve tüm ilçelerde düzenlenen eğitimlerde toplamda 13.847 kişiye ulaşıldı.
Vali eşi Fatma Tutulmaz’ın koordinatörlüğünde, Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi” kapsamında 3 ay boyunca her gün olmak üzere okullarda yerinde eğitimler verildi. Ocak ayından bu yana devam eden eğitimlerde 15-19 yaş arası 10.438 kız öğrenciye ve 20-69 yaş arası 3.409 kadına “Sağlıklı Beslenme, Fiziksel Aktivitenin Önemi, Obeziteden Korunma ve Diyabet, Normal Doğum, Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi, Kanser Türleri ve Kendi Kendini Muayene, Akılcı İlaç Kullanımı, Organ Bağışının Önemi, Tütün, Uyuşturucu,Teknoloji Bağımlılığı ve Zararları” gibi başlıklarda bilgiler verilerek “Sağlık Okuryazarlığı” bilinci aşılandı.
 
Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz, 15-69 yaş arasındaki kadınların sağlık okuryazarlığı oranını artırarak yaşam kalitelerinin yükseltmesi ve sağlıklarının korunmasının amaçlandığı eğitimlerin, Vali eşi Fatma Tutulmaz’ın koordinatörlüğünde, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. İbrahim Karadağ ve sağlık personeli Hemşire Nilüfer Bayar tarafından organize edilerek 3 yıl boyunca devam edeceğini belirtti
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum