phishing

İyi Partili Yaşar : İYİ Parti'nin en temel hedefi: Memleket iyiyse biz de iyiyiz.

İyi Partili Yaşar : İYİ Parti'nin en temel hedefi: Memleket iyiyse biz de iyiyiz.

İyi Partili Yaşar : İYİ Parti'nin en temel hedefi: Memleket iyiyse biz de iyiyiz.
14 Mayıs 2020 - 03:26

 
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Vatandaşın, pandeminin ekonomik etkilerini hafif atlatmasının hükümetin uygulayacağı politikalara bağlı olduğunu belirtti. Türkiye'nin Kovid-19 salgınına, ciddi bir ekonomik krizden geçerken yakalandığını savunan Yaşar, "Pandemi öncesinde de Türkiye'de çok ciddi problemler vardı. Pandemiden sonra da esnafın, çiftçinin, çalışanın şartları daha da ağırlaşmıştır. Krizin olumsuz etkileriyle baş edebilmek için kullanabileceği kaynakların önemli bir bölümünü tüketmiş olan hükümetin elinde yeterli miktarda kaynak da maalesef kalmamıştır." değerlendirmesinde bulundu.
 
Yaşar, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, salgını önlemek maksadıyla uygulanan sosyal mesafe kuralları, evde izole tedbirler ve sokak kısıtlamalarının en geçerli mücadele aracı olduğunu ancak bu mücadele yöntemlerini tercih etmenin belli ekonomik yan etkileri olacağının da bilindiğini söyledi.
 
Kimi sektörlerdeki üretim kayıplarıyla beraber gelir kayıplarının yaşanacağının öngörüldüğünü ifade eden Yaşar, "Daha da önemlisi bahse konu sektörlerde çalışan ücretlilerin ve yevmiyeli çalışanların işlerini kaybederek gelirlerinden mahrum kalma riski de oldukça yüksektir." diye konuştu.
 
Vatandaşın, pandeminin ekonomik etkilerini hafif atlatmasının hükümetin uygulayacağı politikalara bağlı olduğunu dile getiren Yaşar, Türkiye'nin Kovid-19 salgınına, ciddi bir ekonomik krizden geçerken yakalandığını savundu. Yaşar, "Pandemi öncesinde de Türkiye'de çok ciddi problemler vardı. Pandemiden sonra da esnafın, çiftçinin, çalışanın şartları daha da ağırlaşmıştır. Krizin olumsuz etkileriyle baş edebilmek için kullanabileceği kaynakların önemli bir bölümünü tüketmiş olan hükümetin elinde yeterli miktarda kaynak da maalesef kalmamıştır." diye konuştu.
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "memleket masası" çağrısını anımsatan Yaşar, "İYİ Parti'nin en temel hedefi: Memleket iyiyse biz de iyiyiz. Dolayısıyla bugünlerde üzerimize ne düşüyorsa bunu yapmaya hazır olduğumuzu her platformda Sayın Genel Başkanımız ifade ediyor. Memleket masası teklifi de bunlardan bir tanesidir." dedi.
 
Akşener'in önerisinden istifade etmek yerine bundan başka sonuçlar çıkarıldığını vurgulayan Yaşar, bu kapsamda HDP'yle ilgili görüşlerini parti yetkililerinin her platformda gündeme getirdiğini söyledi.
 
Basın mensuplarının erken seçim tartışmalarına ilişkin sorusunu yanıtlayan Bedri Yaşar, "Türkiye'de ekonomi kötüye gittiği sürece erken seçimi bizden daha çok iktidar isteyecektir. İktidar aslında bu süreci yönetemiyor. Bugün halinden memnun olan bir kişi gösteremezsiniz. İYİ Parti olarak olumsuzluklar üzerinden siyaset yapan, olumsuzluklardan sonuç çıkaran bir parti değiliz. Bizim gündemimiz memleket. Memleket iyi olsun İYİ Parti yerlerde sürünsün. Bizim bakış açımız budur. Dolayısıyla bugün biz, hükümete mümkün olduğunca pozitif yönde bir katkı vermeye çalışıyoruz. Derdimiz bu. Farklı bir siyaset anlayışımız var. Biz, zaman zaman hükümetin doğru yaptığı işlere doğru diyoruz, eksik yaptığı işlerde de 'bu yanlıştır, doğru formül de budur' diyerek, önerilerde bulunuyoruz." şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum