phishing

İsmail Kahraman, derhal istifa etmeli’

CHP’li Demirkırkan: Atatürk'ten, laiklikten, cumhuriyetten, bayraktan ne istediklerini hala anlayabilmiş değiliz. Biz yeter artık diyoruz. Bunu tartışmaya açan Laiklik ve demokrasiyi içselleştirememiş olan Meclis Başkanı’nı da TBMM’nin başında görmek istemiyoruz, derhal istifa etmelidir

İsmail Kahraman, derhal istifa etmeli’

CHP’li Demirkırkan: Atatürk'ten, laiklikten, cumhuriyetten, bayraktan ne istediklerini hala anlayabilmiş değiliz. Biz yeter artık diyoruz. Bunu tartışmaya açan Laiklik ve demokrasiyi içselleştirememiş olan Meclis Başkanı’nı da TBMM’nin başında görmek istemiyoruz, derhal istifa etmelidir

İsmail Kahraman, derhal istifa etmeli’
27 Nisan 2016 - 19:21

 

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısını parti il binasında gerçekleştirdi. CHP İl Sekreteri Kamil Göçen ve CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Kiraz'ın hazır bulunduğu toplantı da Başkan Demirkırkan, yerel ve ulusal gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik tarifi yeni Anayasa'da olmamalıdır" sözlerine tepki gösteren CHP Demirkırkan, Kahraman’ı istifaya davet etti:

 

KAHRAMAN’I TBMM’NİN BAŞINDA GÖRMEK İSTEMİYORUZ

“Sözü uzatmadan dolandırmadan şunu belirteyim. Ülkemizin gündemini bir anda değiştiren meclis başkanı sayın Kahraman’ı kınıyor bir an önce istifaya davet ediyoruz. Laiklik CHP'nin altı okundan bir tanesi, ulusal bütünlük ile iç barışın, çağdaşlık ile bilimselliğin temel taşıdır. Bu anlayışla, siyasetin dini istismar etmesine kesinlikle karşıyız. Ne dinin siyasallaştırılması, ne de siyasetin dinselleştirilmesini kabul etmiyoruz. Devlet din ve inançlar karşısında eşit mesafede durmalıdır. Devletin dini olmaz. İnsan haklarının, kadın-erkek eşitliğinin, çağdaşlığın ve modernleşmenin güvencesi seküler düşüncedir. Bütün dünyada da böyledir.

Laiklik, dine saygı, din ve devlet işlerinin ayrılmasının yanında din sömürüsü yapılmaması anlamına da gelmektedir. Hiçbir zaman din sömürüsünü kabul etmiyoruz. Din ve mezhep hiçbir zaman politika malzemesi olmamalıdır. CHP'nin altı okundan birisi olan Laiklik bütün bu özellikleriyle anayasamızın değiştirilemez ve vazgeçilemez hükmüdür. TBMM’nin Başkanı Sayın Kahraman, önceki gün yaptığı konuşmayla TBMM’nin yarattığı anayasanın değiştirilemez olan dört maddesindeki laiklikle ilgili vurguyu değiştirmeye kalkacaklarını ifade etmiştir. Daha önce de ifade ettik ki, anayasanın ilk dört maddesi değiştirilemez.

Atatürk'ten, laiklikten, cumhuriyetten, bayraktan ne istediklerini hala anlayabilmiş değiliz. Biz yeter artık diyoruz. Bunu tartışmaya açan Laiklik ve demokrasiyi içselleştirememiş olan Meclis Başkanı’nı da TBMM’nin başında görmek istemiyoruz, derhal istifa etmelidir.”

 

AK PARTİ’YE OY VEREN VATANDAŞLARIMIZ LAİK BİR ÜLKEYİ SAVUNUYOR

“Şunu da üstüne çizerek belirtmek istiyorum. Sayın TBMM Başkanı Kahraman; Ortaya çıkıp laiklikle ilgili cümlelerini kurduktan ve dilinin altındaki baklayı çıkardıktan sekiz saat sonra birden bire 180 derece değişmiş, tam tersi bir cümle ile ‘Laiklik Anayasa'da tarif edilmeli’ demiştir” diyen Kemal Demirkırkan, AK Parti’ye oy verenlerinde bu açıklamalardan rahatsız olacağını belirtti ve şunları söyledi: “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin aldığı yüzde 50 oyun içerisinde şimdiye kadar ülkenin laik, demokratik ve tam bağımsız bir ülke olması gerektiğini savunan birçok vatandaşımız da vardır. Biz bu vatandaşlarımızın da günü geldiğinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne bir tokat atabileceğini çok iyi biliyoruz. Ülkenin nereye götürülmeye çalışıldığını anlayan bu sessiz çoğunluk sabrının zorlamaya başladığını ifade etmektedir.acaba sayın Kahraman’ın sessiz dönüşü bu sessiz çoğunluğun korkusundan mı olmuştur? Merak ediyoruz. Dün ki basın açıklamasında “Mustafa Kemal, şehitlerimiz ve gazilerimizi unutmamız mümkün değildir” diyenlerin bugün neleri tartıştıklarını görüyoruz. Bütün Müslümanları kendi arkalarında alarak siyasal saf tutmaya, kendi partilerine oy vermeye çağıran bunlar değil midir? Bugün yapılan tartışma artık ülkemizin hangi noktaya geldiğini göstermektedir.”

 

BU HALK SİZİ İKTİDAR TRENİNDEN İNDİRMEK ÜZERE

Demirkırkan AK Parti’yi hedef aldı ve konuşmasında “Anadolu Müslümanlığı ile yetinmeyenlerin, vahabiliğe özenenlerin, İŞİD'e İŞİD diyemeyenlerin nihayet dillerinin altındaki bakla ortaya çıkmıştır. Bugün bu tartışmaları açanların dış kaynaklı Cumhuriyete karşı isyan başlatan Şeyh Said'den ne farkı vardır? Bu ülkenin kurucu ayarlarıyla daha fazla oynanmasını istemiyoruz. Bu düşünce ancak ‘Demokrasi treninden vakti geldiğinde ineriz’ diyenlerin düşüncesidir. Evet vakit geldi. Bu halk sizi İktidar treninden indirmek üzere. Türkiye Cumhuriyeti şeyhlerin, dervişlerin, kahramanların ülkesi değil Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet olarak kalmaya ilelebet devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

 

 

FETÖ-PDY OPERASYONU: DÜNE KADAR BİRLİKTEYDİNİZ

Basın toplantısında, Afyonkarahisar merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 kişiden 6’sının tutuklanmasına da değinen CHP İl Başkanı Demirkırkan, şunları söyledi: “Paralel- nefret- cemaat operasyonu ile birçok kişi gözaltına alındı, 6 kişi tutuklandı. Olay yargıya intikal etti. Daha düne kadar birlikte olduğunuz cemaat mensuplarını bugün neden vatan haini ilan ettiniz? Gözaltına alınan kişiler düne kadar kol kola girdiğiniz AKP’ye finans sağlayan, birlikte gezeklere katıldığınız, ortak iş yaptığınız kişiler değil mi? İçlerinde 17-25 Aralık sonrası yapılan yerel seçimlerde AKP listesinden Belediye Meclis üyesi olanlar yok mu? Cemaat bir terör örgütü ve bu kişiler birer terörist ise bu şahısları Belediye Meclisine kimlerin soktuğunu tüm halkımız merak ediyor. Paralel Yapı kimdir? AKP kimdir? Bunlar Paralel midir? Yoksa Sarmal mı? Kime Paraleldir? Kim vatansever, kim vatan hainidir? Vatanseverlikle terörist örgüt arasındaki çizgi nedir? Vatanseverlik döneme göre değişen bir kavram mıdır? Bu sorular tüm vatandaşlarımızın zihnini kurcalamaya başladı.”

 

 

CHP MİLLİ BAYRAMLARIMIZI DAİMA KUTLAYACAK

 

23 Nisan törenlerine de vurgu yapan Demirkırkan, partisinin her zaman milli bayramları kutlayacağını ifade etti: “CHP, Türkiye’nin her yerinde ulusal egemenlimizin ilanını kutlamış, yapılan 23 Nisan törenlerinin tümüne katılmıştır. Yerelde de ilçe ve belde başkanlıklarımız olanakları ölçüsünde Ulusal Egemenlik bayramımızı kutlamıştır. Merkez İlçe başkanlığımız çocuklarımıza ücretsiz tiyatro gösterisi sunmuş, gençlerimiz ve kadınlarımız çocuklarımıza bayramı hatırlatacak hediyeler götürmüşler, partililerimiz Kocatepe Anıtı'na çelenk koymuşlardır. CHP bütün baskı ve saptırmalara rağmen bundan sonra da milli bayramlarımızı kutlayacaktır.”

 

YURDUNUSEVEN’E CEVAP: MECLİS’TE YAN YANA SORUN YOK DA KUTLAMA DA MI SORUN OLUYOR?

 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Demirkırkan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in ‘HDP ile CHP bir gazetenin tertip ettiği gecede kutlama yaptılar. Kimler kimlerle el ele kol kola geziyor. Halkımız takdir etsin’ sözlerine de şu cevabı verdi: “İhraç edilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. CHP, ülkenin her yerinde 23 Nisan törenlerine katılmıştır. Cumhuriyet Gazetesi de 23 Nisan’ı kutlamak için böyle bir resepsiyon vermiştir. O resepsiyona da bütün milletvekilleri davet edilmiştir. Bizim arkadaşlarımız ve vekillerimiz de o toplantıya katılmıştır. Şimdi siz Meclisin içinde yan yana otururken sorun olmuyor da, Cumhuriyet Gazetesi’nin toplantısına gittiğiniz zaman mı partiden atılması gerekiyor? Ülkemizde sonuçta legal bir parti HDP. PKK ile çizgisini ayırabildiği sürece, PKK ile olan ilişkisini birbirinden tamamıyla bağımsız hale getirebildiği sürece HDP bu ülkenin legal bir partisi olacaktır ve olarak da kalacaktır. Bildiğim kadarıyla o resepsiyona diğer milletvekilleri de davet edilmiştir. Orada yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik kutlamasıdır.”●Kurtuluş

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum